2023-06-12 18:39:20

Super drama Superlige

U srijedu 7. lipnja u sklopu Dana škole odigrana je završnica Superlige OŠ Ante Kovačića 2023., nogometni turnir naših učenika. Osvajači ovogodišnje Superlige su učenici 6.E razreda, no krenimo redom.

Prva polufinalna utakmica između 6.E i 5.B razreda otišla je na stranu starijih učenika. 6.E je poveo golom golmana Davida Bojića. Na 2:0 povisio je Kai Jurišić. Nadu za povratak u utakmicu 5.B razreda stvorio je Frane Baričić zabivši za 2:1. No ipak su godine, iskustvo uzeli svoj danak te su Thomas Lubenjak i Emanuel Šantalab rastužili sve fanove 5.B razreda i postavili konačnih 4:1 za 6.E. Tako smo dobili prve finaliste – 6.E razred.

Slijedila je prava „ljepotica turnira“, 8.E protiv 7.C. Napeta, neizvjesna, prava utakmica za sve nogometne sladokusce. Krenulo je lagano 1:0 za veće, starije i jače. Strijelac Luka Filipović. To se naravno nije svidjelo Jakovu Palečeku koji je izjednačio na 1:1. Cijela dvorana je na nogama… uslijedila je prava drama koju su režirali Luka Kegelj i Jakov Paleček. Zabio je Luka, pa Jakov, pa Luka, pa Jakov, pa Luka, pa Jakov…rezultat 4:4. Svi smo mislili da je sve gotovo kada je pred kraj susreta Petar Erenda zabio za 5:4. Ne moramo ni spomenuti tko je opet zabio za 5:5. Ludiloooooo.

Željko Komesarović svirao je kraj … da, na 5:5. Nakon izvođenja jedanaesteraca u finalu je 8.E. Za jedne ogromna sreća, a za druge tuga i suze. Ako vas zanima tko su strijelci, morat ćete se raspitati u kvartu… neke stvari ne moraju biti zapisane, moraju se prepričavati.

Finale 6E : 8.E. I svi bi očekivali da će ovo biti jednosmjerna ulica. Visoki i jaki osmaši poigrat će se sa malim šestašima…ali ipak nije bilo tako. Ovo je bio sraz snage protiv tehnike. 1:0, pa 2:0. Smiješak na licima šestaša. Prvo je zabio Kai Jurišić, a nakon njega i Thomas Lubenjak. Na 2:1 smanjio je Petar Erenda. Na 2:2 poravnao Luka Filipović. To je naljutilo šestaše koji bježe na 3:2. Strijelac je Thomas, a ubrzo na 4:2 povisuje prvi strijelac turnira Kai Jurišić. Snage je ostalo samo za još jedan gol Luke Kegelja i konačni rezultat 4:3. Prvaci sezone 2022./2023. postali su nogometaši 6.E. Tehničari su ipak očitali lekciju snazi i visini.

Slike govore više od tisuću riječi pa je najbolje zaviriti u galeriju!

S nestrpljenjem iščekujemo sljedeću sezonu u kojoj ćemo turnir održati na našim novim terenima i u novoj dvorani. 

E da, novu dvoranu otvorit ćemo utakmicom aktualnih prvaka i profesora. 6.E čuvajte se profesora!

Zahvaljujemo se svim sudionicima turnira. Sljedeće godine uz navijače!

Vaši Željko Komesarović i Mladen Ćurić!


Osnovna škola Ante Kovačića Zagreb