2016-10-12 15:37:42

DANI KRUHA

Dani kruha obilježeni su u našoj školi 7. listopada 2016.

Nakon kratkog prigodnog programa Literarne družine (Klara Tomić, Hana Hegedušić, Paola Strmečki),  gosp. ravnatelj Božidar Nevžala zahvalio je roditeljima i svima koji su doprinijeli da izložba kruha i peciva i ove školske godine bude sadržajna i bogata. 

Slijedio je blagoslov koji nam je podario vlč. Vjekoslav Meštrić  iz crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije u Stenjevcu. Radovali smo se i nazočnosti vlč. Mate Matića iz crkve Blažene Djevice Marije u Španskom (učenici naše škole primaju sv. sakramente upravo u ovim župama).

Poštovani župnici, ravnatelj, kao i učenice koje su čitale svoje uradke… svi su jednodušno naglasili da je kruh svet jer je Božji dar (molitva Očenaša) te da u svom nastajanju (od zrna do pogače) iziskuje trud mnogih ljudi – stoga se prema njemu treba odnositi s poštovanjem. Vlč. Vjekoslav nas je podsjetio na lijepi stari običaj naučen od naših baka da kruh, padne li nam slučajno na tlo, treba podići i poljubiti!

Organizaciju izložbe, uspješno kao i svake godine, vodila je Marija Kovačić, prof., a prigodni program pripremila je vaša knjižničarka.

Prosudbena komisija, praćena znalačkim okom Gorana Vilića, prof. likovne kulture, izabrala je najuspješnije „slatke izloške“:

pojedinačna nagrada (razredna nastava) – „Jesen u selu“, 2.e

pojedinačna nagrada (predmetna nastava) – „Mlin od peciva“, 8.c

skupna nagrada (razredna nastava) – „Košara“, 3.d

skupna nagrada (predmetna nastava) – „Košara“, 8.d

FOTOGALERIJA (Ines Radušić)


Osnovna škola Ante Kovačića Zagreb