2017-05-09 08:38:21

XXII. DRŽAVNO NATJECANJE IZ HRVATSKOGA JEZIKA

I ove su godine, već jedanaesti put, učenici naše škole sudjelovali na državnoj razini natjecanja u poznavanju materinskoga jezika i pokazavši zavidno znanje, postigli izvrsne rezultate:

ROKO BARIŠIĆ, 7. a – 2. mjesto
ANANDA MARIA GORUP 7. a – 10. mjesto.

Iskrene čestitke našim mladim jezikoslovcima na uloženome trudu i pokazanome znanju. Vjerujemo da će ih ovaj rezultat potaknuti u njihovu daljnjem obrazovanju i stjecanju samopouzdanja u vlastite vrijednosti.

                                                       mentorica Vesna Čondić, prof.

Učenici naše škole tradicionalno pokazuju izvrsno znanje i postižu zapažene rezultate na Natjecanju iz hrvatskoga jezika na svim razinama natjecanja. I ove je školske godine na županijskoj razini boje naše škole branilo devetero učenika u kategoriji 7. i 8. razreda u pratnji svojih mentorica: Vesne Čondić, prof., Marcele Kučeković, prof. i Marine Šarušić, prof.


7. RAZRED
Roko Barišić, Ananda Maria Gorup, Ana Leopold, Mirna Zukolo, Petra Rako, Marta Petrina, Ana Pavlić


8. RAZRED
Leonarda Jezidžić, Hana Hegedušić

Zahvaljujući visokoj razini pokazanoga znanja, na najvišu razinu natjecanja članovi Državnoga povjerenstva među 24 najbolja sedmaša iz cijele države pozvali su dvoje naših učenika: Roka Barišića i Anandu Mariju Gorup koji su svojim plasmanom (2. i 10. mjesto) dokazali da se sposobnošću, nadarenošću i radom uspjeh može postići.

Čestitamo svim našim učenicima jer su učenjem i znanjem našega, hrvatskoga jezika možda najviše opravdali slogan svoje škole: „ZNANJE I DOBROTA – DOMOVINI LJEPOTA!“


Osnovna škola Ante Kovačića Zagreb