preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ante Kovačića Zagreb

vijesti

Upisi obavijest

Autor: Mladen Ćurić, Jadranka Salopek, 6. 7. 2022. 10:31

Dragi učenici i poštovani roditelji osmih razrednih odjela,
nakon zaključavanja podataka na Upisi.hr potrebno je isprintati, skenirati i vratiti u sustav prijavnicu. Za učenike  koji osobno nemaju te mogućnosti navedeno će se obaviti u školi, sutra, u četvrtak, 7.7.2020. od 15 do 18 sati. Javite se ravnateljici.
Uspješan upis u željene škole žele vam učitelji i stručni suradnici.

 [više]

PLASTIČNIM ČEPOVIMA DO SKUPIH LIJEKOVA

Autor: Mladen Ćurić, Martina Mikulaš, 8. 7. 2022. 09:57

Ove školske godine sudjelovali smo u plemenitom projektu Plastičnim čepovima do skupih lijekova. Skupljanjem svih vrsta plastičnih čepova, pomogli smo osobama oboljelima od leukemije i limfoma. Čepovi su u dogovoru s Udrugom dostavljeni na jedno od reciklažnih dvorišta. Sredstvima od prodaje plastičnih čepova, oboljelima će se sufinancirati nabavka lijekova, medicinskih pomagala i pomoć u liječenju.
Gospodin koji je zaprimio vreće pune čepova, rekao je da mu je žao što ove humanitarne akcije nije bilo ranije, kad je njegova supruga bolovala i nažalost preminula.
Želimo što manje ovakvih priča, pa akciju prikupljanja čepova nastavljamo i dalje u novoj školskoj godini...brinimo za druge te čuvajmo okoliš!
Ljeto je pravo vrijeme za skupljanje čepova, a u  jesen vas šarene kutije čekaju na ulazu u školu!
 
Hvala svima od 💖!
 
 [više]

Let Me Tell You a Story about England

Autor: Mladen Ćurić, Jelena Cvrlje, 30. 6. 2022. 17:34

U tjednu od 18. do 25. lipnja je u gradu Solihull u Engleskoj, Ujedinjeno Kraljevstvo održana šesta i ujedno i zadnja mobilnost u sklopu međunarodnoga projekta Erasmus+ Let Me Tell You a Story. U mobilnosti su sudjelovale učenice Maja Tadić i Petra Pranjić. U pratnji učenica su bile učiteljica engleskog jezika Maja Dolenec i Jelena Cvrlje te naša ravnateljica Jadranka Salopek.

U osnovnoj školi Ulverley su svaki dan održane radionice u kojima su naše učenice Maja i Petra vrijedno i kreativno sudjelovale. Osim toga su svojim odličnim poznavanjem engleskog jezika i lijepim ponašanjem ponosno predstavile svoju školu i svoju domovinu.

Učiteljice i ravnateljica su upoznale engleski školski sustav te su na praktičnim radionicama aktivno sudjelovale. Nove ideje i stečeno znanje će zasigurno primijeniti u nastavi. Bilo je to jedno prekrasno, zanimljivo i poučno iskustvo za sve.

Putovanje je to koje se pamti cijeli život i uspomena koja ostaje.

 [više]

KLAGENFURT-MINIMUNDUS-WÖRTHERSEE

Autor: Snježana Pavleković, Mladen Ćurić, 26. 6. 2022. 21:29

Učenici redovne nastave NJEMAČKOGA JEZIKA 6.A i 6.C te izborne nastave 6.B, 6.D i 6.E posjetili su 11.6.2022. malen gradić u Republici Austriji – Klagenfurt. U šetnji gradom upoznali su neke znamenitosti: katedralu Sv. Trojstva, Alter Platz, staru i novu vijećnicu, Landhaus, Sv.Egid te Neuer Platz sa fontanom zmaja. Nakon razgleda otišli su u MINIMUNDUS. S ukupno 176 modela poznatih znamenitosti napravljenih u omjeru 1:25, Minimundus daje posjetiteljima jedinstvenu priliku da putuju oko svijeta, a bez da potroše ijednog novčića na letove ili pak da brinu o skupim ulaznicama za atrakcije. Još od samog otvorenja 1958. godine, park je postao jedan od najposjećenijih takve vrste u Europi, a svake godine više od 15 milijuna posjetitelja dolazi uživati u minijaturama. Park se proteže na 26 tisuća metara četvornih i nalazi se na Vrbskom jezeru (Wörthersee). Kad dođete tamo, obvezno pogledajte mini verzije Eiffelovog tornja u Parizu, baziliku sv. Petra u Rimu, Kip Slobode u New Yorku, Londonski most, Operu u Sydneyu i mnoge druge svjetske atrakcije. Park se sastoji od dva dijela: otvoreni dio sa 156 modela i zatvoreni dio s preostalih 20. Park je vrlo dobro konstruiran, pa tako možete promatrati svijet iz žablje ili ptičje perspektive, voziti se u space shuttleu, parnoj lokomotivi ili brodiću.U unutarnjem dijelu “Adventure world” površine 1500 metara četvornih, posjetitelji mogu uživati u 4D kinu, voziti interaktivnog Mini Cooper, stvarati vlastite crtiće, spustiti se niz ogromni tobogan ili se zabaviti uz tzv. Wheel of Time gdje možete saznati više o raznim svjetskim građevinama i još mnogo toga.

 [više]

Podjela svjedodžbi

Autor: Jadranka Salopek, 25. 6. 2022. 08:21

Poštovani roditelji, draga djeco,

podjela svjedodžbi je u petak, 1.7.2022. prema rasporedu na fotografijama, u 8.00 za predmetnu nastavu (5. do 8.) i u 9.00 za razrednu nastavu (1. do 4.).

Učenici koji ne podignu svjedodžbe u navedenim terminima preuzet će ih od razrednika prvog dana nastave u rujnu 2022.

Svima želim veselo i opušteno ljeto, osmašima upis u željene srednje škole.

Ravnateljica

 

 

 [više]

Dan škole

Autor: Sanja Petek, Ana Rašuo, 16. 6. 2022. 19:12

 [više]

Upitnik za roditelje - šk. g. 2021./2022.

Autor: Mladen Ćurić, Martina Mikulaš, 15. 6. 2022. 11:46

Dragi roditelji učenika OŠ Ante Kovačića,
kako se bližimo kraju školske godine, željeli bismo saznati što mislite o školi, učiteljima, aktivnostima kojima smo se bavili tijekom ove godine, te samom organizacijom škole.
Nastojat ćemo uvažiti Vaše prijedloge prilikom planiranja sljedeće školske godine, te će oni zasigurno pridonijeti poboljšanju kvalitete rada i zajedničke suradnje.
Molimo Vas, ispunite anonimni upitnik.
Hvala na suradnji!
Školski tim za kvalitetu
 [više]

Matematičko natjecanje MATliga

Autor: Mladen Ćurić, Martina Mikulaš, 22. 6. 2022. 20:53

MATliga ekipno je matematičko natjecanje učenika osnovnih i srednjih škola. 

Učenici 3., 5., 6. i 7. i 8. razreda naše škole natjecali su se u 4.kola.

U školskoj godini 2021./2022. na MATligi sudjelovalo 229 škola u 122 grada Hrvatske i ukupno 4190 učenika u 2095 parova.

Na natjecanju sudjelujemo od 2017.godine i redovito smo među uspješnijim ekipama.
Ove školske godine na MATligi imamo osvojeno prvo mjesto u ekipi 8.razreda, učenice Maja Tadić i Bruna Paleček pokazale su iznimno matematičko znanje pod mentorstvom svog profesora Željka Bošnjaka. 
 
ČESTITKEEE NA VELIKOM USPJEHU!!!
 
Maji i Bruni  želimo puno uspjeha i nekih novih pobjeda u novim školama!
Čestitke svim našim malim i velikim matematičarima MATlige i njihovim mentorima!
 [više]

Potpisivanje ugovora za Program produženog boravka

Autor: Jadranka Salopek, 31. 5. 2022. 16:26

Roditelji budućih učenika prvih razreda OŠ Ante Kovačića koji to nisu obavili prema dolje navedenim uputama mogu Ugovor za Program produženog boravka potpisati u uredima stručnih suradnika i ravnateljice od 8.00 do 19 sati uz najavu na telefon 3897 567 / kućni 102, 104 ili 105 do srijede 15. lipnja 2022.  

U četvrtak, 9. i petak, 10 lipnja 2022. u prostorijama OŠ Ante Kovačića, Zagreb (hol) od 16.00 do 19.00 sati bit će potpisivanje ugovora za Program produženog boravka za roditelje čija se djeca upisuju u prvi razred u školskoj godini 2022./2023. 

Molimo roditelje koji nisu predali potpunu dokumentaciju (ispis staža s HZMO za OBA roditelja) da je ponesu sa sobom na potpisivanje Ugovora.

Ravnateljica

 [više]

Superliga OŠ Ante Kovačića 2022.

Autor: Mladen Ćurić, 15. 6. 2022. 17:17

U subotu 11. lipnja završena je Superliga OŠ Ante Kovačića 2022., nogometni turnir naših učenika. Osvajači ovogodišnje Superlige su učenici 7.D razreda, no krenimo redom. Turnir je organiziran na način da su sve prijavljene momčadi, njih 15, međusobno odigrale utakmice sa svojim vršnjacima. Te utakmice su se odigravale kroz nedjelje u mjesecu svibnju i rezultirale pobjednicima i prvacima svojih razreda: 5.D, 6.C, 7.D i 8.B. Sudili su im profesori Željko Komesarović, Mladen Ćurić i Matija Pintarić. Više možete pogledati na stranicama turnira.

Subota 11.6. je bila rezervirana za polufinala, finale i revijalnu utakmicu prvaka s profesorima.

U ogledu 5.D i 6.C više sreće imali su nogometaši 5.D jer se učenici 6.C nisu pojavili (kasnije se pokazalo opravdano) na utakmici. Tko je stvarno bolji između ove dvije ekipe saznat ćemo na sljedećem turniru.

U drugom polufinalu između favorita 8.B i učenika 7.D razreda pobjedu su odnijeli nogometaši 7.D razreda, ali tek nakon izvođenja penala. Bilo je i sretnih i tužnih lica kao i golman koji si nije mogao oprostiti da poneku loptu ipak nije skinuo… ali Stjepane ti si i dalje naš Kralj!

Slijedilo je veliko finale u kojem su mali junaci iz 5.d pružili sjajan otpor sedmašima, ali su na kraju golovi Nike Resa i Mihaela Šporeca bili dovoljni za pobjedu 7.D razreda od 2:0 te osvajanje Superlige 2022. Dečki, nogometaši i prvaci iz 7.D čestitamo vam na zasluženoj tituli. Kapa dolje! Iako petaši nisu uspjeli osvojiti turnir, imaju najboljeg strijelca. To je učenik Lovro Štefanović iz 5.B razreda koji je protivnike rastužio čak 9 puta.

Na kraju je 7.D razredu ostalo odmjeriti snage s profesorima. Profesori (Zdravko Mihaljević, Zdravko Zukolo, Branimir Drenški, Matija Pintarić, Marko Brkljačić, Željko Komesarović i Mladen Ćurić) stariji i iskusniji, nošeni odličnom publikom i navijanjem prvenstveno naših osmaša i osmašica, bili su uspješniji u ovom ogledu. Završilo je 4:1 za profesore…, a za detalje se raspitajte u kvartu među učenicima… Profesori su tradicionalno kroz cijelu povijest naše škole i dalje ostali neporaženi od učenika!  Slike govore više od tisuću riječi pa je najbolje zaviriti u galeriju!

S nestrpljenjem iščekujemo sljedeću sezonu u kojoj ćemo turnir održati na našim novim terenima.

Hvala svim sudionicima te se nadamo da će ovaj turnir zaživjeti i s budućim generacijama te će postati tradicija naše škole.

Vaši Željko Komesarović, Matija Pintarić i Mladen Ćurić!

 [više]

Oskar znanja 2022.

Autor: Mladen Ćurić, 14. 6. 2022. 08:52

U ponedjeljak, 13. lipnja u  sportskoj dvorani XV. gimnazije u Zagrebu održana je svečana podjela Oskara znanja, najvećega državnog priznanja i nagrade kojima se za izniman uspjeh i postignute rezultate nagrađuju najuspješniji učenici i njihovi učitelji i mentori. Među nagrađenim učenicima bio je i naš Jozo Tadić, učenik 5. A odjela, koji je Oskar znanja primio za osvojeno 1. mjesto na državnome Natjecanju iz informatike.

Ovo je već treći Oskar znanja kojim su nagrađeni učenici naše škole u području informatike uz mentorstvo Mladena Ćurića. Jozo Tadić se tako pridružio našem poznatom informatičkom olimpijcu Patriku Paviću i prošlogodišnjem prvaku Filipu Jerlekoviću koji su na natjecanjima predstavljali našu školu i osvajali prva mjesta.

Ponosni smo što naša škola nastavlja tradiciju prepoznavanja i stvaranja najkvalitetnijih učenika naše države. Jozo, čestitamo Ti i želimo da svojim sposobnostima, radom i uspjesima doista pridoneseš budućnosti!

Tvoji ponosni učitelji i mentor!

 [više]

SRCE ZA SRCE

Autor: Martina Mikulaš, Ana Rašuo, 10. 6. 2022. 11:13

Naš projekt SRCE ZA SRCE  traje već deset godina kroz zajedničku suradnju dviju škola.

U srijedu, 8.lipnja 2022., 3.a razred i učiteljica Martina ugostili su učenike OŠ Nad lipom i njihovu učiteljicu Petru Kocijan Čizmić.
Druženje je bilo veselo i opušteno, uz mnogo smijeha i zagrljaja, igre, pjesme i zajedničkih aktivnosti.
Predivne učenike OŠ Nad lipom ispratili smo uz mnoštvo darova, igračaka i različitih društvenih i didaktičkih igara.
Druženja i prijateljstvo s prekrasnom i toplom dječicom ispunjavaju naša srca.
 
Veselimo se ponovnom druženju u rujnu!💖
 
Hvala roditeljima i učenicima 3.a na donaciji različitih igara!
 
ŠTO DOLAZI IZ SRCA,
DOLAZI DO SRCA.
Taylor Samuel Coleridge
 
 [više]

Welcome to My Country – eTwinning project

Autor: Mladen Ćurić, Nikol Butina, 10. 6. 2022. 08:40

Osmi razredi sudjelovali su u međunarodnom eTwinning projektu „Welcome to My Country“ čiji je cilj bio predstaviti svoju državu, veće gradove i turistička odredišta. Projekt je trajao od početka svibnja do sredine lipnja 2022. g.

Učenici su samostalno, u parovima i grupno vrijedno radili na razglednicama i prezentacijama kojima su približili Hrvatsku prijateljima iz Češke, Poljske i Turske. Koristili su znanje iz engleskog jezika, povijesti, geografije i informatike.

Konačni proizvod je zajednički blog koji su učenici uredili uz pomoć mentora.

 [više]

IZVANUČIONIČKA NASTAVA NJEMAČKOGA JEZIKA BEČ, 4.6.2022.

Autor: Snježana Pavleković, Mladen Ćurić, 10. 6. 2022. 07:17

Učenici osmih razreda koji pohađaju izbornu nastavu njemačkoga jezika posjetili su glavni grad Austrije.

Prošetali smo prekrasnim vrtovima i razgledali unutrašnjost dvorca Schönbrunn koji je 1996. godine upisan na popis svjetske kulturne baštine UNESCO-a. Svaki salon, svaka dvorana dvorca pripovijeda priče svoje povijesti – o atmosferi, životnom stilu i svjetonazorima carskog vremena.

Nakon panoramskog razgleda grada, posjetili smo i razgledali neobičnu stambenu zgradu Hundertwasserhaus , šarenu i neobičnu zgradu neravnih podova, oplemenjenu s oko 250 stabala i grmova.

Obilazak grada završili smo katedralom Stephansdom i imali slobodno vrijeme za vlastite programe.

Cilj izvanučioničke nastave je bio komunicirati na njemačkom jeziku (pozdraviti, pitati za neku informaciju), a u širem smislu bolje upoznati druge zemlje i gradove njemačkog govornog područja.

Servus und Bussi! 

 [više]

Put u Sloveniju

Autor: Mladen Ćurić, Katerina Lalić, 6. 6. 2022. 15:15

Peta mobilnost u sklopu međunarodnog projekta Erasmus+ Let me tell you a story održala se od 16. do 20. svibnja 2022. u Sloveniji. Aktivnosti su se odvijale u glavnoj školi, OŠ Šmarje pri Jelšah, ali i u mnogim područnim školama. U mobilnosti su sudjelovale učenice: Nika Zadro, Petra Pranjić, Mare Vlastelica, Paula Barković, Lara Fain i Maja Tadić. Učenice su bile u pratnji učiteljice matematike Ivane Derniković i učiteljice razredne nastave Katerine Lalić. Aktivnosti su bile zanimljive, poučne i prilagođene učenicima. Naše učenice su se iskazale u poznavanju engleskog jezika i odličnoj komunikaciji s učenicima iz ostalih zemalja. Uz škole, posjetili smo i Bled, Ljubljanu, Celje, Planice i Lemberg. Na ovom putovanju smo zaista uživali i ostat će nam dugo u sjećanju.

 [više]

KLOKAN BEZ GRANICA 2022.

Autor: Mladen Ćurić, Ivana Derniković, 31. 5. 2022. 21:57

I ove smo godine sudjelovali na Međunarodnom matematičkom natjecanju „Klokan bez granica“.

Pod pokroviteljstvom Hrvatskog matematičkog društva, natjecanje je ove godine održano 17.ožujka 2022. Podijeljeni u šest kategorija, natjecalo se 176 učenika naše škole.

Najbrojniji su bili učenici 2. razreda - 44 učenika.

Ukupno se u Republici Hrvatskoj natjecalo 32337 učenika u 496 osnovnih škola.

Najuspješniji učenici natjecatelji su osvojili nagrade za izuzetnu uspješnost

(10% najboljih), a možete ih vidjeti u našoj galeriji…

Posebno pohvaljujemo najbolje u svojim kategorijama:

Filip Jens Kljajić – prvak u kategoriji Pčelice (2. razred)

Ema Brstilo, Niko Krajtner i Leo Tkalac – kategorija Leptirići (3. razred)

Jana Kraljević – kategorija Ecolier (4. i 5. razred)

Jana Glavač – kategorija Benjamin (6. i 7. razred)

Čestitamo svim sudionicima i zahvaljujemo njihovim mentorima!

Veselimo se druženju i vidimo se na Klokanu 2023.!

FOTOGALERIJA

 [više]

29. državno Natjecanje iz geografije

Autor: Mladen Ćurić, Ivana Varga, 23. 5. 2022. 11:36

29. državno Natjecanje iz geografije održano je od 12. do 14. travnja 2022. godine u Osnovnoj školi Malinska-Dubašnica u Malinskoj na otoku Krku.

Na natjecanju je sudjelovalo 132 učenika i 97 mentora, a posebna nam je čast što su sudjelovale i dvije učenice naše škole.

Učenice Jana Kraljević (5.d) i Erika Vlahović (5.c) putovale su u pratnji mentorice Ivane Varge.

Djevojke su pokazale zavidno geografsko znanje pri izradi istraživačkog rada i pisanju ispita koji je obuhvaćao gradivo cijelog petog razreda.

Nakon prvog mjesta na županijskom natjecanju, Jana je zauzelo odlično 6. mjesto na državnom natjecanju.

Erika je na županijskom natjecanju zauzela 5. mjesto, a na državnom natjecanju također odlično 12. mjesto prema broju bodova (15. rang).

Čestitamo našim djevojkama i želimo im mnogo uspjeha u nastavku školovanja i svim budućim natjecanjima!

 [više]

Državno Natjecanje iz hrvatskoga jezika

Autor: Vesna Čondić, Mladen Ćurić, 20. 5. 2022. 09:04

S velikim zadovoljstvom možemo objaviti da se i ove školske godine naša škola plasirala među najbolje znalce hrvatskoga jezika. Učenica Katja Zelenika (8. b) osvojila je šesti rezultat na XXVII. državnom Natjecanju iz hrvatskoga jezika.

Natjecanje je održano u Zadru od 11. do 13. svibnja u Osnovnoj školi Krune Krstića, a  Katja se natjecala u kategoriji učenika 8. razreda zajedno s 26 najuspješnijih osmaša iz cijele Hrvatske. Sretni smo što je Katja svojim radom i marljivošću izborila poziv na državno natjecanje i ponosni što smo nastavili dugogodišnju tradiciju uspješnoga sudjelovanja naših učenika u poznavanju materinskoga jezika.

Čestitamo Katji sa željom da s istom odgovornošću i entuzijazmom ostvaruje ciljeve u nastavku školovanja!

Vesna Čondić, ponosna mentorica

 [više]

Das kleine ich bin ich

Autor: Mladen Ćurić, Ivana Pavić, 20. 5. 2022. 08:43

U sklopu nastave Njemačkog jezika u 1.a i 1.c razredu ponedjeljak 16. svibnja u posjetu su nam došli djelatnici Goethe instituta. Za vrijeme svog posjeta, dramska pedagoginja Kata - Szilvia Bartalis učenicima je održala radionicu na Njemačkom jeziku u kojoj su oni aktivno i oduševljeno sudjelovali.

 [više]

Državno natjecanje iz Matematike 2022.

Autor: Mladen Ćurić, Željko Bošnjak, 16. 5. 2022. 08:59

Državno natjecanje iz Matematike održano je od 10. do 12. svibnja u Vodicama. Naša učenica MAJA TADIĆ (8.c) ostvarila je 12. rezultat. Maja već godinama brani boje naše škole na županijskim i državnim natjecanjima iz Matematike. Čestitamo Maji i želimo joj puno uspjeha u nastavku školovanja!

Ponosni mentor, Željko Bošnjak

 [više]

Državno natjecanje iz Informatike 2022.

Autor: Mladen Ćurić, 9. 5. 2022. 09:33

Od 3. - 6. svibnja 2022. u Vodicima je održano 31. državno Natjecanje iz informatike.

Naš učenik JOZO TADIĆ postao je DRŽAVNI PRVAK osvojivši 1. mjesto u kategoriji Primjena algoritama OŠ za pete razrede. U Vodicama se Jozo uz mentora Mladena Ćurića družio i sa našim bivšim učenikom, našim prvakom i zlatnim informatičkim olimpijcem  Patrikom Pavićem, ali i sestrom Ivom Tadić koja je na natjecanju predstavljala susjednu nam gimnaziju Lucijana Vranjanina, a našoj školi je 2019. godine donijela srebrnu medalju.

Svi smo ponosni na našeg Jozu koji je također član Zagrebačkog računalnog saveza gdje ga priprema vanjski mentor Filip Mravunac, a uz sve obveze koje ima jaka je karika vaterpolskog kluba HAVK Mladost.

Svojim radom i izvrsnim rezultatima na informatičkim natjecanjima Jozo Tadić i prošlogodišnji prvak Filip Jerleković zaslužili su poziv na „Juniorsku hrvatsku informatičku olimpijadu“, JHIO 2022.

Čestitamo našim nadama Filipu i Jozi i želimo im mnogo uspjeha u nastavku školovanja i svim budućim natjecanjima!

Ponosni mentor, Mladen Ćurić

 [više]

Državno natjecanje iz Fizike 2022.

Autor: Mladen Ćurić, Dominic Rosan, 2. 5. 2022. 11:36

Državno natjecanje iz Fizike održano je od 26. travnja do 29. travnja 2022. godine u Osnovnoj školi don Mihovila Pavlinovića u Podgori. U fizikalnim skupinama i na osnovnoškolskim natjecanjima sudjeluju učenici osmih razreda pozvani sa županijskih natjecanja, pri čemu su zadaci na natjecanju jedinstveni za sve učenike bez obzira koji razred pohađaju.

Predstavnik naše škole bio je Tin Fabeta (8.b) koji, nakon osvojenog trećeg mjesta na županijskom, zauzima zavidno 12. mjesto na državnom natjecanju iz Fizike.

Podsjećamo kako je Tin na natjecanjima iz Fizike sudjelovao i prošle godine te je zajedno sa Filipom Jerlekovićem (8.b) i Majom Tadić (8.c) bio pozvan na županijsko natjecanje održano u Osnovnoj školi grofa Janka Draškovića u Zagrebu 2021. godine.

Napomenimo kako je naša škola posljednji put imala svog predstavnika na državnom natjecanju iz Fizike 2018. godine – Patrika Pavića, s mentorom Sašom Korenom. (2. mjesto na županijskoj razini, 8. mjesto na državnoj razini)

Tinu želimo puno uspjeha u nastavku školovanja i još mnogo natjecanja iz Fizike!

Ponosan mentor,

Dominic Rosan

 [više]

Pranje ruku

Autor: Jadranka Salopek, 10. 3. 2020. 12:26

 [više]

DOMAĆA ZADAĆA - istraživanje na školskoj razini

Autor: Mladen Ćurić, Martina Mikulaš, 22. 6. 2022. 20:49

Istraživanje o domaćoj zadaći provedeno je tijekom školske godine 2021./2022. u OŠ Ante Kovačića iz Zagreba među učenicima 3. i 4.razreda. Istraživanje je bilo anonimno i dobrovoljno i pristupilo mu je 102 učenika putem Google forms upitnika.

Cilj ovog istraživanja je ispitati mišljenja i stavove učenika 3.i 4.razreda i njihovih roditelja o domaćim zadaćama, te povećati efikasnost domaće zadaće kao strategije učenja.

DOMAĆA ZADAĆA - prezentacija

 [više]

Poziv na tribinu

Autor: Ana Rašuo, 26. 5. 2022. 13:41

 [više]

Rezultati akcije za pomoć Ukrajini

Autor: Jadranka Salopek, 30. 3. 2022. 12:27

U prilogu je fotogalerija s nekoliko ključnih momenata tijekom prikupljanja pomoći za Ukrajinu.

Naknadno ćemo objaviti i link za kompletni video koji će biti postavljen na Youtube.

Rezultat:

Prikupljeno 2710 kuna kojima su kupljeni artikli za pakete koji su nedostajali, prije svega pelene, kašice za djecu i neke higijenske potrepštine; 117 higijenskih paketa; 85 dječjih paketa; 2 kutije slatkiša, 3 kutije ostalih potrepština - za školu, hrane; 1 kutija igračaka; 3 velike vreće odjeće i obuće. Procjenjujemo je da je ukupna vrijednost prikupljenog između 25 i 30 tisuća kuna.

Zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način dali svoj doprinos, osobito vriijednim dobrovoljcima koji su svoje slobodno vrijeme, uključujući i subotu, poklonili ljudima u nevolji.

FOTOGALERIJA

 [više]

Let me tell you a story u Zagrebu

Autor: Mladen Ćurić, Sara Futač, 22. 3. 2022. 20:48

U tjednu od 14. do 18. ožujka u našoj je školi održana četvrta mobilnost u sklopu međunarodnoga projekta Erasmus+ Let me tell you a story. Našu su školu posjetili učitelji iz Njemačke, Turske, Slovenije, Madeire i Ujedinjenog Kraljevstva. Učitelji su bili smješteni u Hotelu Lavica u Samoboru koji su prozvali Malom Venecijom.

Učitelje smo u ponedjeljak srdačno dočekali priredbom dobrodošlice nakon koje su kratko posjetili i pozdravili učenike i učitelje u njihovim razredima. U prijepodnevnim su satima održane i prezentacije na temu geografskog položaja pisaca svake prisutne zemlje te prva radionica Uvrnuta priča pod vodstvom učiteljice Katerine Lalić.

 [više]

Maskenbal u Kovačiću

Autor: Martina Mikulaš, Ana Rašuo, 10. 3. 2022. 10:17

 [više]

Upisi u prvi razred

Autor: Jadranka Salopek, 17. 2. 2022. 13:03

Upis djece u prvi razred školske godine 2022./2023. godine

Utvrđivanje psihofizičkog stanja djece za upis u prvi razred provodi Povjerenstvo OŠ Ante Kovačića (školska liječnica dr. Daniela Franulić, učiteljice razredne nastave, učiteljica hrvatskog jezika i stručno- pedagoška služba).

Utvrđivanje spremnosti za školu provodit će se tijekom ožujka i travnja 2022. godine, a termin trebate rezervirati na www.Terminko.hr

NAPOMENA: Termini za upise su već stavljeni na stranicu Terminko.hr

Liječnički pregled obavlja se u Školskoj ambulanti na Trgu Ivana Kukuljevića bb, kod naše školske liječnice dr. Daniele Franulić. Termin kod liječnice je također potrebno rezervirati na www.Terminko.hr, a liječnicu možete dobiti i pozivom na telefon 01/3895-240 (neparne datume od 12:30 do 13:30, parne 18:30 do 19:30).

Upisno područje OŠ Ante Kovačića čine ulice:

Alibunarska, Alibunarski odvojak, Dolina odvojak 1, Dolina Stenjevečka I., Hrnetička I., Hrnetička II., Ul. Ivane Brlić Mažuranić - neparni od 27 do kraja, parni od 60 do kraja, Korajčeva, Kotarnica, Ul. Tomislava Krizmana, Lovrićeva, Pavićeva, Pelegrinovićeva, Pergošićeva, Ul. Ivana Rangera, Samoborska cesta - neparni od 63 do 93, parni od 34 do 108, Stenjevec, Stenjevečka, Stenjevečki odvojak 1, Stenjevečki odvojak 2, Stenjevečki odvojak 3, Stulićeva, Šoljanova - parni brojevi, Ul. Zlatka Šulentića, Ul. Marina Tartaglie - parni brojevi, Ul. Ante Topića Mimare - neparni od 1 do 11, parni od 2 do 18, Trg hrvatskih pavlina, Trg Ivana Kukuljevića, Ulica hrvatskih branitelja, Ul. Emanuela Vidovića, Ul. Mirka Viriusa, Vlačićeva.

Upisi u prvi razred šk. g. 2022./2023. - sažetak:

• Školski obveznici su djeca koja su do 01.04.2022. navršila 6 godina

• Zbog prevelikog broja učenika u odnosu na prostor kojim raspolažemo upisujemo školske obveznike s boravištem/prebivalištem isključivo našeg upisnog područja

• Za prijevremeni upis u školu - zahtjev Gradskom uredu za obrazovanje, Ilica 25

• termin za testiranje rezervirajte na www.Terminko.hr (Upute za korištenje možete naći na samoj stranici)

Prilikom dolaska na upis u školu, u zakazanom terminu roditelj ili staratelj donosi:

  • kopiju rodnog lista/izvatka iz matice rođenih (OIB)
  • prijašnje nalaze obrada i vještačenja (ako postoje)
  • presliku prijave na Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje- e-radna knjižica (za upis u produženi boravak, ne stariju od mjesec dana )- za oba roditelja. Elektronički zapis o radno pravnom statusu možete isprintati iz sustava e-građani.

PRIJEVREMENI UPIS

Za djecu koja nisu školski obveznici, a do kraja kolovoza 2022. godine navršit će 6 godina, roditelj/skrbnik može podnijeti Gradskom uredu za obrazovanje, kulturu i sport, najkasnije do 31. ožujka 2022. godine Zahtjev za prijevremeni upis, nakon čega će u Područnom uredu biti izdano Rješenje temeljem kojega dijete može pristupiti utvrđivanju psihofizičkog stanja za upis u I. razred osnovne škole. Za dijete koje je bilo uključeno u predškolski program, roditelj/skrbnik dužan je osim Zahtjeva dostaviti i mišljenje stručnog tima predškolske ustanove o psihofizičkom stanju djeteta.

ODGODA UPISA

Ako se na pregledu utvrdi da dijete nije postiglo stupanj zrelosti koji mu je potreban za praćenje i izvršenje školskih obveza, stručno povjerenstvo može predložiti da se dijete ne upiše u toj školskoj godini. Odgoda upisa u prvi razred osnovne škole može se odobriti samo za jednu godinu. Odgodu upisa predložit će stručno povjerenstvo škole ako procijeni na temelju neposrednoga pregleda i dostavljene dokumentacije o psihofizičkom stanju djeteta da bi odgoda upisa pozitivno utjecala na djetetov psihofizički razvoj.

Roditelj može Uredu podnijeti zahtjev za privremenim oslobađanjem djeteta od upisa u prvi razred osnovne škole za dijete  kojemu je zdravlje teško oštećeno ili ima višestruke teškoće. Osim zahtjeva roditelj obvezno dostavlja medicinsku dokumentaciju o zdravstvenom i razvojnom stanju djeteta te nalaz, odnosno mišljenje jedinstvenog tijela vještačenja.

 [više]

PLASTIČNIM ČEPOVIMA DO SKUPIH LIJEKOVA

Autor: Martina Mikulaš, Ana Rašuo, 28. 1. 2022. 11:41

Svi učenici, učitelji i djelatnici naše škole, odlučili su se uključiti u projekt Plastičnim čepovima do skupih lijekova, te tako pripomoći Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma. Novcem prikupljenim reciklažom plastičnih čepova, sufinancira se nabava skupih lijekova, medicinskih pomagala i pomoć u liječenju.

Odazvali smo se ovom projektu jer uvijek brinemo za druge. Samom akcijom čuvamo okoliš i pomažemo oboljelima.

 

Šarene kutije na oba ulaza čekaju vaše čepove!

 

Hvala!

 

 [više]

Posjet učenika osmih razreda Vukovaru

Autor: Mladen Ćurić, Željko Bošnjak, 24. 1. 2022. 14:55

U petak 21. siječnja 2022. učenici osmih razreda (8.a, 8.b, 8.c, 8.d) naše škole posjetili su grad Vukovar u sklopu projekta „Posjet učenika osmih razreda Vukovaru”, a s njima su bili i profesori: Nikol Butina, Stojanka Licul, Dominic Rosan, Željko Komesarović i Željko Bošnjak. Ovim se projektom čuva sjećanje na Domovinski rat te ističe važnost Bitke za Vukovar u obrani Republike Hrvatske. Po dolasku u Vukovar učenici su odslušali predavanje „Domovinski rat” u Memorijalnom centru Domovinskog rata Vukovar. Nakon toga razgledali su, uz stručno vodstvo, izložbeni postav u Centru. Uslijedio je odlazak u Spomen-dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, a zatim su učenici posjetili Spomen-dom Ovčara, masovnu grobnicu na Ovčari te Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata Vukovar. Organiziran je i obilazak crkve sv. Filipa i Jakova koja je nakon teških oštećenja u Domovinskom ratu temeljito obnovljena, no jedan dio ostavljen je kao podsjetnik na ratna stradanja. Nakon ručka učenici su razgledali Muzej vučedolske kulture te Muzej grada Vukovara, a boravak u gradu završen je odlaskom na Vukovarski vodotoranj. Svi su se vratili kući prepuni dojmova i novih znanja.

Fotogalerija

 [više]

Sram i sramežljivost - što ćemo sad?

Autor: Mladen Ćurić, 18. 1. 2022. 10:21

Pozivamo stručne suradnike, nastavnike i roditelje, sukladno mogućnostima, na aktivno sudjelovanje na tribini „Sram i sramežljivost-što ćemo sad?“ koja će se održati 26. siječnja 2022. godine u 18 sati putem You tube kanala.
Tribinu organiziraju Nastavni zavod za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar u suradnji s Gradskim uredom za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom i Gradskim uredom za obrazovanje, sport i mlade.
Sve zainteresirane molimo da se prijave na e-mail: andreja.radic@stampar.hr

 [više]

Dragi naši učenici, roditelji i svi Špančani,

Autor: Mladen Ćurić, Marcela Kučeković, 12. 1. 2022. 21:37

na početku ove godine 5. siječnja naša ravnateljica gđa Salopek i predsjednik Školskoga odbora Marko Brkljačić uručili su novčanu donaciju od 30.337,50 kuna ravnatelju OŠ Ivana Kukuljevića u Sisku Nenadu Potkonjaku. Naša humanitarna akcija započela je 17. veljače 2021. s ciljem da se pomogne OŠ Ivana Kukuljevića u Sisku koja je stradala u potresu i do danas nije upotrebljiva za izvođenje nastave. Donacija je razveselila djelatnike škole i ravnatelja jer će im pomoći u obnovi škole pa su izrazili zahvalnost svim donatorima. Na razini škola dogovorena je suradnja kojoj se svi veselimo.

 [više]

Božićna čestitka

Autor: Mladen Ćurić, Mato Matošević, Marcela Kučeković, Sanja Petek, 23. 12. 2021. 15:13

 [više]

Berlinska bajka

Autor: Mladen Ćurić, Sara Futač, 16. 12. 2021. 08:06

Treća mobilnost u sklopu međunarodnoga projekta Erasmus+ Let me tell you a story održala se od 6. 12. do 10. 12. u njemačkom glavnom gradu Berlinu.

Učiteljica Njemačkoga jezika Ivana Pavić, učiteljica Matematike Natalija Križanac Momčilović i učiteljica Hrvatskoga jezika Sara Futač sudjelovale su na brojnim edukacijama i radionicama u školi Erika Mann Grundschule.

 [više]

VEČER MATEMATIKE 2021. !!!

Autor: Mladen Ćurić, Ivana Derniković, 15. 12. 2021. 15:16

I ove je, neizvjesne godine, naša škola otvorila vrata izgradnji pozitivnog stava prema matematici. Zabavnim aktivnostima i novim idejama smo dokazali kako, bez da smo svjesni vlastitog talenta, svakodnevno rješavamo matematičke probleme.

         Održali smo projekt Večeri matematike u organizaciji Hrvatskog matematičkog društva, uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske u prvom tjednu prosinca 2021.

       Zahvaljujemo svim učenicima i učiteljicama koje su sudjelovale! Pridržavajući se epidemioloških mjera odaziv je bio nešto manji, ali smo ipak prebrojali 246 sudionika.

Pohvaljujemo najbrojnije, učenike drugih razreda – njih 86!

FOTOGALERIJA

 [više]

Odmorko Vijest ima dokument u privitku

Autor: Mladen Ćurić, 15. 12. 2021. 14:57

 [više]

Natjecanje Dabar 2021.

Autor: Ana Rašuo, Kristina Biočić, 26. 11. 2021. 15:35

                          

Natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja – Dabar 2021. održano je u našoj školi od 8. do 12. studenoga 2021. na CARNET - ovom sustavu MOOC preko sati Informatike. Sudjelovali su učenici od 1. - 4. razreda. Natjecanju su pristupila 59 učenika naše škole. 

Za organizaciju i provedbu natjecanja zadužene su bile Kristina Biočić, učiteljica informatike i Ana Rašuo, učiteljica informatike. Organizator natjecanja za Hrvatsku je udruga "Suradnici u učenju" uz podršku Hrvatskog saveza informatičara, Visokog učilišta Algebra i CARNET-a.

Natjecanje podržava Ministarstvo znanosti i obrazovanja. 

Dabar je osmišljen kako bi se svoj djeci omogućilo jednostavno sudjelovanje kroz online natjecanje, koje se sastoji od niza izazovnih zadataka osmišljenih od strane stručnjaka iz pedesetak zemalja uključujući i one iz Hrvatske. Natjecanje ima pet kategorija, a učenici rješavaju 12 zadataka uz vremensko ograničenje od 40 minuta.

Bravo za sve Kovačićeve Dabriće!

Nadamo se da se vidimo i iduće godine!

                                     

 [više]

Muzej sjećanja

Autor: Marcela Kučeković, Ana Rašuo, 17. 11. 2021. 22:38

Powered by emaze

 [više]

Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

Autor: Marcela Kučeković, Ana Rašuo, 4. 11. 2021. 11:43

„Za kruh koji tako jednostavno svakoga dana dodirujem,

toliko toga treba

s neba,

iz zemlje

i od čovjeka.“

Josip Prudeus

 

U OŠ Ante Kovačića i ove godine obilježeni su Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Učenici, njihove obitelji i učitelji osmislili su različite aktivnosti kojima su nas podsjetili na sve darove koje nam zemlja pruža.     

Dani kruha

Učenici 8.e pokrenuli su humanitarnu akciju prikupljanja prehrambenih proizvoda za pučku kuhinju Župe sv. Antuna Padovanskog kako bi plodove zemlje darivali najpotrebitijima. Mnogi razredi su podržali akciju 8.e. 

Fotogalerija:

https://drive.google.com/drive/folders/1oeb173cDlJxhtmc_i0TWfnrECKWilrCi?usp=sharing

 

 

 

 [više]

Veliki uspjeh naše učiteljice Martine Mikulaš i 3.a razreda

Autor: Ana Rašuo, 22. 10. 2021. 12:00

                                      

Naša učiteljica Martina Mikulaš pohvaljena je od strane Ministarstva obrazovanja i u 500 je najboljih učitelja u Hrvatskoj. Učiteljica Martina se zajedno sa svojim vrijednim razredom uključuje u mnoge projekte, sudjeluje na natjecanjima, vrijedno radi te je ova nagrada s razlogom u pravim rukama. Napominje da to nije samo njen uspjeh nego cijelog razreda i roditelja bez kojih ne bi uspjela realizirati niti jedan projekt.

Našoj učiteljici i vrijednom 3.a razredu želimo puno uspjeha u daljnjem radu.

 [više]

#CodeWeek

Autor: Mladen Ćurić, 20. 10. 2021. 16:05

Naša škola se i ove godine uključila u obilježavanje Europskog tjedna programiranja koji se diljem Europe obilježava od 9. do 24. listopada. Europski tjedan programiranja društvena je inicijativa čiji je cilj na zabavan i angažirajući način svima približiti programiranje i digitalnu pismenost.

Tako su učitelji Dora Vnučec i Mladen Ćurić u srijedu 20. listopada našim učenicima približili svijet programiranja, ukazali na važnost matematičkih i računalnih principa, te im pokazali kako kreativno razmišljati i sistematično zaključivati.

FOTOGALERIJA

 [više]

Wir sind Schüler aus Europa

Autor: Snježana Pavleković, Mladen Ćurić, 15. 10. 2021. 20:10

Mi smo učenici 6.A i 6.C razreda, učimo njemački jezik od 1.razreda i sudjelovali smo u E-Twinning projektu pod nazivom „Wir sind Schüler aus Europa“  Naše zemlje partneri su bile: Slovenija, Finska, Francuska, Poljska, Slovačka, Turska i Hrvatska.

 

 [više]

Put na Madeiru

Autor: Mladen Ćurić, Ivana Pavić, 12. 10. 2021. 16:16

U periodu od 4. do 8. listopada ove godine, održala se naša druga mobilnost u sklopu međunarodnog projekta "Let me tell you a story".

Ova mobilnost bila je namijenjena edukaciji i usavršavanju učitelja naše škole, pa su na put krenuli učitelj informatike Mladen Ćurić, učiteljica razredne nastave Nika Maslać, učiteljica Njemačkog jezika Ivana Pavić te ravnateljica škole, Jadranka Salopek.

 [više]

Dan škole

Autor: Jadranka Salopek, Mladen Ćurić, Sara Futač, Marcela Kučeković, 7. 6. 2021. 17:59

Poštovani djelatnici, roditelji, draga djeco,

po drugi puta drugačije, virtualno, obilježavamo Dan škole. Neka nam je sretan, a sljedeći uživo.

 

 [više]

4. d - Naša Izzi kvizzi priča

Autor: Mladen Ćurić, Snježana Ivanović, 7. 6. 2021. 08:50

U razdoblju od 29.3. do 6.svibnja po prvi puta u Hrvatskoj održano je najveće online natjecanje u kojem je sudjelovalo 12 000 učenika iz gotovo 900 razreda iz cijele Hrvatske. Na tom natjecanju sudjelovao je i naš 4. d razred s razrednicom učiteljicom Snježanom Ivanović. 1. krug natjecanja, od 22.ožujka do 15. travnja završili su na 28. mjestu i time osigurali 2. krug u kojem je sudjelovalo 100 najboljih razreda iz svake kategorije. Od 19. do 25. travnja održao se 2. krug – cilj je bio osvojiti jedno od prvih 10 mjesta koje je vodilo u veliko finale – borbu za pametnu ploču i druge vrijedne nagrade - i uspjeli su. S  trećeg mjesta, 6. svibnja sudjelovali su u finalu boreći se s drugih devet najboljih četvrtih razreda u Hrvatskoj i pobijedili. Za pobjedu je bilo potrebno što brže i točnije riješiti zadatke u maksimalnom vremenu od 45 minuta. Finalnu pobjedu donijeli su im učenici – Lovro Antolković, Jana Kraljević i Petar Vidaković koji su najbrže i najtočnije riješili zadane zadatke. Time su osvojili titulu „Najbolji četvrti razred u Hrvatskoj“.

Kako je bilo na dodjeli glavnih nagrada pogledajte sami – GALERIJA

Dio glavne nagrade koji ih je najviše veselio bio je susret s našim poznatim youtuberima JoombBoosovcima Brunom Lukićem i Nikom Pavičić xniks2x. Jedva su dočekali 27. svibnja kada su se s njima online upoznali. Susret je bio genijalan!

Iskrene čestitke našem 4. d i njihovoj učiteljici na ovom velikom uspjehu!!!

 [više]

Natjecanje u hrvatskome jeziku - možemo i kad je teško

Autor: Vesna Čondić, Mladen Ćurić, 28. 5. 2021. 10:44

Ljubav prema materinskomu jeziku, nadarenost, rad i predanost koji se njeguju i potiču u našoj školi još su jednom dokazali da su jamstvo uspjeha i postizanja izvrsnih rezultata.

I ove se školske godine možemo pohvaliti uspjesima naših učenica koji su u godini punoj izazova nastavili kontinuitet izvrsnosti u znanju hrvatskoga jezika i čitalačkih kompetencija.

Pod vodstvom svojih mentorica, učiteljica hrvatskoga jezika, učenici Jana Horvat, Bruna Paleček, Kata Vučak, Katja Zelenika (7. razr.) i Gabrijela Blagec, Dora Ćutuk, Petar Glavaš, Mislav Hrsan (8. razr.) predstavljali su našu školu na županijskoj razini Natjecanja.

Zahvaljujući ostvarenim rezultatima, na državno Natjecanje pozvane su dvije naše učenice na čiji smo uspjeh iznimno ponosni:

Katja Zelenika, 7. b – 7. mjesto, mentorica Vesna Čondić
Bruna Paleček, 7. a – 10. mjesto, mentorica Vesna Čondić.

Zahvaljujemo im što su i ove godine našu školu svrstale među najbolje u državi i želimo da im ovo iskustvo bude poticaj za buduće izazove i uspjehe.

 [više]

MATliga Vijest ima dokument u privitku

Autor: Martina Mikulaš, Ana Rašuo, 25. 5. 2021. 11:10

MATliga ekipno je matematičko natjecanje učenika osnovnih i srednjih škola. Učenici 2., 4., 5., 6. i 7. razreda naše škole natjecali su se u 4.kola.

Ove godine je na MATligi sudjelovalo 146 škola u 78 gradova Hrvatske.

Sudjelujemo od samog početka u ovom natjecanju te smo redovito  među uspješnijim ekipama.
 
Ove školske godine su po prvi puta na MATligi sudjelovali i učenici 2.razreda i osvojili izvrsna mjesta.
 
Imamo i osvojeno fenomenalno 3.mjesto od 139 ekipa u  kategoriji 7.razreda!
ČESTITKE Maji Tadić i BrunI Paleček  njihovom mentoru prof. Željku Bošnjaku! 
 
Čestitke svim našim malim i velikim matematičarima i njihovim mentorima!
 [više]

IGRAČKOM DO DJEČJEG OSMIJEHA

Autor: Mladen Ćurić, Martina Mikulaš, 27. 4. 2021. 13:26

Klinički bolnički centar Rebro već neko vrijeme provodi projekt putem kojeg svaki mališan koji dođe u bolnicu, dobije na poklon plišanu igračku ili slikovnicu. Svaka poklonjena igračka je donirana. Donirane igračke su oprane i zapakirane u prozirni papir tako da izgledaju kao poklon. Projekt se trebao provoditi samo za Uskrs, međutim, reakcije mališana su bile toliko pozitivne da je KBC Rebro i dalje odlučio nastaviti sa prikupljanjem i poklanjanjem plišanih  igračaka, slikovnica, puzzli i sl.

2.a razred poziva sve učenike naše škole da se uključe u ovaj projekt prikupljanja igračaka koji će trajati do ponedjeljka, 16. svibnja. Nakon što prikupimo igračke, odnijet ćemo ih u KBC Rebro. 
Zapakirane igračke možete donijeti u učionicu 2.a razreda (K6).
 
 [više]

Državno natjecanje iz matematike

Autor: Mladen Ćurić, Željko Bošnjak, 23. 4. 2021. 08:39

Od 8 predstavnika naše škole na Županijskom natjecanju iz matematike dvoje se njih plasiralo na Državno natjecanje koje će se održati 11. svibnja 2021. godine.
 
1. Ivan Perić, 6.c, mentorica: Ivana Derniković
2. Maja Tadić, 7.c, mentor: Željko Bošnjak
 
Bravoooo za naše matematičare!
 [više]

Državno natjecanje iz informatike - DRŽAVNI PRVAK

Autor: Mladen Ćurić, 16. 4. 2021. 14:09

Od 12. - 14. travnja 2021. održano je 30. državno Natjecanje iz informatike.

Naš učenik Filip Jerleković postao je DRŽAVNI PRVAK osvojivši 1. mjesto u kategoriji Primjena algoritama OŠ za sedme razrede. Podsjećamo da je Filip prošle godine u šestom razredu osvojio 2. mjesto na istom natjecanju, a u petom izvrsno 4. mjesto. Svi smo ponosni na našeg Filipa koji iz godine u godinu dokazuje svoj napredak u sferi natjecateljskog programiranja. Filip je također član Zagrebačkog računalnog saveza gdje se dodatno priprema za sva informatička natjecanja.

Svojim radom i izvrsnim rezultatima zaslužio je poziv na „Juniorsku hrvatsku informatičku olimpijadu“, JHIO 2021. koja će se održati 24. travnja 2021.

Čestitamo našem Filipu i želimo mu mnogo uspjeha u nastavku školovanja i svim budućim natjecanjima!

 [više]

Postali smo eTwinning škola!!!

Autor: Mladen Ćurić, Martina Mikulaš, 23. 3. 2021. 19:42

Naša škola nagrađena je s eTwinning School Label, eTwinning školskom oznakom 2021.-2022. 

To je veliko postignuće eTwinning tima u našoj školi. Vlasnici smo 11 nacionalnih i 8 europskih oznaka kvalitete.

Službena najava bit će objavljena na portalu eTwinning.net i na ostalim vijestima eTwinninga i Europske komisije.

Koračamo dalje kroz mnoge projekte, istražujemo, čitamo, stvaramo, igramo se, plešemo, pjevamo i pritom učimo!

Čestitke i zahvala svakom učeniku, učitelju, roditelju i cijelim obiteljima koje doprinose uspjesima naših projekata!

https://www.etwinning.net/hr/pub/support/2021--2022-etwinning-school-l

 [više]

Svjetski dan osoba s Down sindromom

Autor: Mladen Ćurić, Martina Mikulaš, 22. 3. 2021. 09:56

Svjetski dan osoba s Down sindromom obilježava se svake godine 21.ožujka, a simbolično svi mogu dati podršku nošenjem rasparenih šarenih čarapa kako bi se te osobe što bolje integrirale u naše društvo. I mi smo svi s veseljem nosili šarene čarapice. Osobe s Down sindromom su  tople, dobrodušne, vedre i vesele, kopiraju ponašanje svoje sredine, no čitav život im je potrebna njega i pomoć. Sretni smo što poznajemo posebne prijatelje koji obogaćuju i oplemenjuju živote svih nas.

Ples šarenih čarapica

 [više]

Mala šuma

Autor: Mladen Ćurić, 10. 3. 2021. 13:10

 [više]

FAŠNIK U KOVAČIĆU

Autor: Mladen Ćurić, Martina Mikulaš, 1. 3. 2021. 18:09

 
 
 
VOLIMO SE MASKIRATI 
I RAZNE MASKE IZRAĐIVATI.
UŽIVALI SMO NA FAŠNIČKI DAN
BIO JE SMIJEŠAN I ČAROBAN.
NETKO DRUGI FORA JE BITI
DOGODINE NAS PONOVNO ČEKAJU DOGAĐAJI BAJKOVITI!
 
 [više]

Humanitarna akcija POMOĆ ŠKOLI U SISKU

Autor: Mladen Ćurić, Marcela Kučeković, Jadranka Salopek, Marko Brkljačić, 17. 2. 2021. 08:08

Dragi naši učenici, roditelji i svi Špančani,

naša je škola odlučila pomoći školi s potresom pogođenoga područja. Odluka je pala na OŠ Ivana Kukuljevića Sisak koja je dobila crvenu naljepnicu što znači da je neuporabljiva za izvođenje nastave.

Moto OŠ Ivana Kukuljevića Sisak: "Jedina obrazovana osoba je ona koja je naučila kako učiti i kako se mijenjati.“ (Carl Rogers)

Učenici i učitelji će do kraja školske godine biti podstanari u OŠ 22. lipnja Sisak koja ih je velikodušno primila u svoj prostor. Obećano im je da će za njih biti izgrađena nova škola, a u razgovoru s ravnateljicom gđom Željkom Birač dogovorili smo da ćemo pomoći učenicima i učiteljima u nabavi potrebnih nastavnih sredstava pa smo odlučili da naša humanitarna akcija bude usmjerena u tom pravcu.

Dogovoreno je da se skupljaju novčane donacije koje će prikupljati razrednici. Od prikupljenih ćemo donacija kupiti konkretno ono što bude potrebno školi ili njezinim učenicima za uobičajeno funkcioniranje nastave, sukladno iskazanim potrebama od strane škole. Akcija prikupljana novčanih donacija trajat će do kraja ožujka 2021. Tijekom akcije ćemo u pravilnim razmacima obavještavati o prikupljenim iznosima.

Nakon akcije, u dogovoru s ravnateljicom gđom Željkom Birač, kupit ćemo i dostaviti potrebnu opremu učenicima i učiteljima OŠ Ivana Kukuljevića Sisak.

Vjerujemo da ćete i sada pokazati svoje veliko srce i pomoći onima koja je pomoć najpotrebnija.

 [više]

Suprotan dan

Autor: Mladen Ćurić, Martina Mikulaš, 1. 2. 2021. 09:00

25.siječnja obilježili smo Suprotan dan. Učenici 2.a razreda su taj dan začinili suprotnim radnjama jednog uobičajenog dana.

Hodali smo unatraške po hodnicima, majice i veste smo preokrenuli na “krivu” stranu, zamijenili smo lijevu i desnu papuču, stolce smo okrenuli i naslonili prednji dio tijela, čitali smo unatrag, umjesto ruke dizali smo noge…

Zaigrali smo online igre s riječima suprotnog značenja.

Dešnjaci su pisali lijevom rukom, ljevaci desnom. Bilo je zanimljivo i smiješno!

 Zamijenili smo uloge s učiteljicom, ona je bila učenik. Shvatili smo da baš nije lako biti učitelj, teško je smišljati i postavljati pitanja.

FOTOGALERIJA

 [više]

SRCE ZA SRCE

Autor: Mladen Ćurić, Martina Mikulaš, 10. 1. 2021. 18:46

Naš projekt Srce za srce koji obuhvaća suradnju učenika naše škole i učenika OŠ Nad lipom, traje od 2012.godine. Ove godine se zbog epidemioloških mjera nismo mogli družiti uživo, no naši dugogodišnji prijatelji su nam bili u mislima. S velikim veseljem smo im donirali didaktičke i društvene igre, slikovnice, različite igračke, slatkiše...

S projektom koji nas najviše raduje, upoznali smo i druge učitelje naše domovine i učitelje susjednih država na webinaru koji se održao početkom ove godine. Vjerujemo da smo nekoga nadahnuli da ostvari sličnu suradnju.
Nadamo se da ćemo se u skorije vrijeme zajedno družiti i uživati u zajedničkim aktivnostima.
                                                            2.a i učiteljica Martina
 
 [više]

Srce za Petrinju, Sisak, Glinu ...

Autor: Mladen Ćurić, Marcela Kučeković, 31. 12. 2020. 09:28

Dragi naši učenici, roditelji i svi Špančani,

u nadi da smo svi dobro i da smo hrabro i s velikim srcem podnijeli sve nedaće koje su zadesile našu domovinu, a posebno područja Petrinje, Siska i Gline, suosjećamo i u mislima smo sa stradalima pa nastojimo pomoći svatko na svoj način.

OŠ Ante Kovačića uvijek je bila spremna pokrenuti humanitarnu akciju kada je to bilo potrebno i nećemo zaboraviti stradale u potresu na području Sisačko-moslavačke županije.

Kako su i neki naši djelatnici stanovnici područja teško pogođenog razornim potresom, informirani smo iz prve ruke da humanitarna pomoć pristiže sa svih strana i da je možda bolje da mi sa svojom samostalnom akcijom pričekamo neko vrijeme. Svjesni smo da će pomoć stradalim područjima biti potrebna tijekom dužeg vremenskog perioda, zato smo se odlučili da naša akcija bude organizirana kada za to dođe pravo vrijeme.  O svemu ćete biti pravovremeno obaviješteni.

Za sada vas sve upućujemo na akciju u organizaciji Hrvatskog crvenog križa: https://www.hck.hr/novosti/upute-za-donacije-i-pomoc-pogodjenima-potresom-u-petrinji-i-sisku/10649 , a  sigurni smo da već i sami sudjelujete u istoj ili sličnim humanitarnim akcijama.

U nadi da će već sutra doći mirnije vrijeme, šaljemo od srca potporu i ohrabrenje svim stanovnicima u Sisku, Petrinji, Glini i okolici, ali i našim sugrađanima.

Uz vas su djelatnici OŠ Ante Kovačića.

 [više]

Božićna čestitka

Autor: Mladen Ćurić, Sanja Petek, 22. 12. 2020. 11:42

 [više]

Obavijest o izmjeni trajanja zimskog odmora učenika

Autor: Jadranka Salopek, 20. 12. 2020. 16:56

Dragi učenici, poštovani roditelji i kolege,

u nastvku je poveznica na Odluku MZO o izmjeni Odluke o početku i završetku nastavne godine.

Prvo polugodište završava 23.12.2020. a drugo započinje 18.1.2021.

Miran i zdrav Božić,

#ostanimoodgovorni

 [više]

Tjedan hrvatske kulture u Mađarskoj

Autor: Mladen Ćurić, Martina Mikulaš, 9. 12. 2020. 18:06

Dvadeset pet godina surađujemo s hrvatskom školom u Mađarskoj kroz različite aktivnosti - posjete učitelja, razmjene učenika, zajednička druženja kroz Škole u prirodi...
Kako ove godine nismo u mogućnosti održati priredbe niti ostvariti međusobne posjete školama, tradicionalnoj mađarskoj manifestaciji Tjedan hrvatske kulture priključili smo se izradom e knjige. Običaje u Hrvata  su na različite načine predstavili učenici 2., 4. i 5. razreda naše škole.

SLIKOVNICA: OBIČAJI U HRVATA

 [više]

Sadnja ljekovitog i začinskog bilja

Autor: Mladen Ćurić, Vesnica Bošnjak, 20. 11. 2020. 20:06

Unatoč svim preprekama i izazovima koje nam je donijela 2020. godina, kreirali smo dvije gredice za sadnju ljekovitog i začinskog bilja. Posadili smo: ružmarin, kadulju, matičnjak, mentu, origano i majčinu dušicu. U sadnji su sudjelovali vrijedni učenici 7.a odjela: Antonija Vreš, Borna Kraljević, Bruna Paleček i Lea Višinger. Nastavljamo u proljeće!

FOTOGALERIJA

 [više]

Akcija pomoći stradalima u potresu

Autor: Jadranka Salopek, 20. 11. 2020. 12:00

Dragi učenici, poštovani roditelji,

kao po običaju učenici OŠ Ante Kovačića pokazuju da su spremni pomagati. Ukoliko se želite uključiti u akciju, dobrodošli ste.

Hvala heart

 

Kovačići za Čučerje
22.3.2020. naš grad pogodio je potres. Mnogi su imali sreće i njihovi domovi su ostali neoštećeni. U Čučerju nisu bili te sreće. Tada je u skrbi Caritasa bilo čak 280 obitelji iz Čučerja, Vidovca i Dankovca. U usporedbi s prošlom godinom, kada je bilo 37 obitelji, bio je to porast za više od 650%. Nakon lipnja broj je postupno smanjivan, te trenutno varira od 120 do 160 obitelji (stariji, nemoćni, samci, obitelji s 2 i više djece, obitelji stradale u potresu).
➡️ 12 obitelji još uvijek živi u kontejnerima, većinom stariji.
Puno stanovnika je ostalo bez posla i ovaj Božić će i zbog toga biti drugačiji od prošlih.


Pokažimo još jednom da Kovačići imaju veliko srce i pomozimo potrebitima!
Nećemo prikupljati novac već namjernice i higijenske potrepštine.
U razdoblju od 23.11. do 4.12. možete u školu (vjeroučiteljima ili stručnoj službi) donijeti nešto od sljedećeg:
POPIS TRENUTNO NAJPOTREBNIJIH NAMIRNICA S DUŽIM ROKOM TRAJANJA I POTREPŠTINA: - riža -tjestenina - sol - šećer - čokolino - trajno mlijeko - ulje - pelene (brojevi 4, 5 i 6) - kaladont - šampon - gel za tuširanje - toaletni papir - tekući deterdžent za suđe - tekući sapun
... ili bilo što drugo, nekvarljivo ili s dužim rokom trajanja (konzerve...)
Također, znamo da nije neophodno, ali s obzirom na nadolazeće blagdane, možete poslati i neki slatkiš za djecu.
Pokažimo još jednom da smo velika škola s još većim heart

 

 [više]

18. studenoga - Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

Autor: Mladen Ćurić, Ivana Derniković, 17. 11. 2020. 20:01

17. studenoga 2020. obilježavajući Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje predstavnici svih razreda naše škole upalili su svijeće i odali počast svim stradalima.

FOTOGALERIJA

 [više]

Dopisivanje s Poljskom

Autor: Mladen Ćurić, Ivana Pavić, 12. 11. 2020. 08:39

Učenici 6.b razreda zajedno sa svojom razrednicom i učiteljicom Njemačkog jezika Ivanom Pavić započeli su dopisivanje s učenicima iz osnovne škole Podstawowa  iz Poljske.Njima, kao i nama Njemački je strani jezik, pa je vrlo zanimljivo vidjeti na koji način učenici iz druge države usvajaju isti.  Tijekom dopisivanja učenici se upoznaju, razmjenjuju iskustva i uče jedni od drugih. 

 [više]

Polica osiguranja Vijest ima dokument u privitku

Autor: Jadranka Salopek, 29. 10. 2020. 16:29

U privitku je polica osiguranja za učenike OŠ Ante Kovačića, Zagreb za razdoblje od 1.9.2020. do 1.9.2021.

 [više]

MATliga Vijest ima dokument u privitku

Autor: Mladen Ćurić, Martina Mikulaš, 24. 10. 2020. 12:22

MAT liga ekipno je matematičko natjecanje učenika osnovnih i srednjih škola. Nastala je sa željom popularizacije matematike, veće motivacije učenika i njihovih mentora u radu te poticanja zajedništva i timskog rada.

Sastoji se od 4.kola (listopad, prosinac, ožujak i svibanj).

Ove godine na MATligu je prijavljeno 146 škola u 78 gradova Hrvatske te 1327 parova (2654 učenika).

I naši učenici već četvrtu godinu sudjeluju na MAT ligi i redovito su među uspješnijim ekipama.
Svake godine sve je više zainteresiranih matematičara naše škole, čak 90 učenika od 2.do 7.razreda.
Ove godine su po prvi puta na MATligi sudjelovali i učenici 2.razreda i osvojili odlična mjesta.
 
MAT liga 1.kola 2020./2021.donijela nam je i 1.mjesto - Maja Tadić i Bruna Paleček u kategoriji 7.razreda.
 
Čestitke našim malim i velikim matematičarima i njihovim mentorima!
 
2.razredi - mentori: Vesna Kujundžić, Dajana Lončarević, Ramona Marija Gomuzak, Martina Mikulaš
4.razredi - mentor: Sanja Tkalac-Zubak
5.razredi - mentori: Mara Jakovljević, Danica Govorko
6.razredi - mentori: Ivana Derniković, Natalija Križanac Momčilović
7.razredi - mentor: Željko Bošnjak
 [više]

Svjetski dan razglednice

Autor: Mladen Ćurić, Martina Mikulaš, 8. 10. 2020. 19:04

Učenici od 1.do 4.razreda naše škole obilježili su Svjetski dan razglednice koje provodi Hrvatska pošta, a u okviru projekta World Postcard Day u organizaciji Postcrossinga. 

Prvog listopada 2019. obilježena je 150. obljetnica slanja prve razglednice koja je diljem svijeta proslavljena mnogim događajima. Pogledali smo video u kojem nam je Marko Markica objasnio što je razglednica, povijest razglednice i kako ju poslati. Uz video, dobili  smo i razglednice koje smo poslati svojim najmilijima te na prigodan način obilježili prvi Svjetski dan razglednice. 
 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Kalendar
« Srpanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Raspored po turnusima

radionice

PRIJAVE – radionica JA sam Budućnost – Dan BezVeze

Dan BezVeze u Kovačiću

I ove godine učenici nižih razreda su sudjelovali u projektnom danu DanBezVeze. Nositelj projekta je učiteljica informatike Ana Rašuo.

Učiteljica koje su sudjelovale: Katerina Lalić, Nikolina Tolj, Nika Maslać, Mateja Lukšić, Ana Rašuo

Bilo nam je jako zabavno, jedva čekamo iduću godinu!

Ovdje pogledajte što smo sve radili:

 http://danbezveze.weebly.com/

 

 

 

HONI

5. kolo 5.3.2022.

 
info - nastava

 

Google classroom

OŠ Ante Kovačića koristi Google učionicu

Aktivacija

https://classroom.google.com/

UPUTE ZA KORIŠTENJE

Tableti i Classroom

Priloženi dokumenti:
Provedbeni plan.doc

CMS za škole logo
Osnovna škola Ante Kovačića Zagreb / Kotarnica 17, HR-10090 Zagreb / os-akovacica-zg.skole.hr / skola@os-akovacica-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju