preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ante Kovačića Zagreb

Vijesti

Let me tell you a story u Zagrebu

Autor: Mladen Ćurić, Sara Futač, 22. 3. 2022.

U tjednu od 14. do 18. ožujka u našoj je školi održana četvrta mobilnost u sklopu međunarodnoga projekta Erasmus+ Let me tell you a story. Našu su školu posjetili učitelji iz Njemačke, Turske, Slovenije, Madeire i Ujedinjenog Kraljevstva. Učitelji su bili smješteni u Hotelu Lavica u Samoboru koji su prozvali Malom Venecijom.

Učitelje smo u ponedjeljak srdačno dočekali priredbom dobrodošlice nakon koje su kratko posjetili i pozdravili učenike i učitelje u njihovim razredima. U prijepodnevnim su satima održane i prezentacije na temu geografskog položaja pisaca svake prisutne zemlje te prva radionica Uvrnuta priča pod vodstvom učiteljice Katerine Lalić.

Utorak je bio dan za put prema Ogulinu i posjet Ivaninoj kući bajke u pratnji učiteljica Ivane Pavić i Marcele Kučeković. Učitelji svih zemalja koje sudjeluju u projektu tijekom prošlih su mobilnosti bili upoznati sa životom i djelima hrvatskoga Andersena, naše Ivane Brlić-Mažuranić, a sada su imali priliku sve vidjeti iz prve ruke. Pobliže su im se predstavile Ivanine bajke, a posebice Šuma Striborova u čijoj su dramatizaciji sudjelovali svi učitelji tijekom druge radionice.

Sredina tjedna bila je rezervirana za jutarnji boravak u školi. Gosti su imali hospitacije u 3. a razredu učiteljice Martine Mikulaš i 2. d razredu učiteljice Nike Maslać. Nakon hospitacija dočekao ih je važan zadatak: izbor maskote projekta. Najvećim brojem glasova za maskotu projekta izabrana je lutkica koju su izradili učenici s Madeire. Nakon odabira maskote, koji je bio poprilično brz, učitelje je dočekao novi izazov – treća radionica Let Me Tell You a Digital Story koju su za učitelje pripremili učitelj Mladen Ćurić, Matija Pintarić i učiteljica Sara Futač. Učitelji su morali timskim radom riješiti zagonetke, logičke zadatke, pažljivo promotriti video koji ih vodi do rješenja, odgonetnuti Cezarovu šifru, pjevati, plesati, trčati i tražiti suradnike u školi te napraviti selfie kako bi riješili sve zadatke escape rooma na temu najpoznatijih klasičnih bajki kao što su Snjeguljica i sedam patuljaka, Tri praščića, Pepeljuga, Mačak u čizmama i Crvenkapica. Kaže se da slika govori tisuću riječi, stoga pogledajte kako im je bilo! 

Velika zahvala učenicama sedmog razreda: Pauli Barković, Lari Fain, Mari Vlastelica te učenicama osmog razreda: Maji Tadić i Petri Pranjić koje su pomogle učiteljima pri vođenju radionice.

Nakon ručka gosti su posjetili Gradski ured za obrazovanje sport i mlade u kojem su saznali brojne informacije o hrvatskome školstvu. Nakon predavanja gosti su obišli Zagreb uz stručno vodstvo našeg učitelja Matije Pintarića. Šećer na kraju zanimljivoga dana bio je Festival svjetla koji je oduševio goste.

Četvrtak je bio rezerviran za hrvatski biser svjetske baštine – Plitvička jezera. S čarima prekrasne i bajkovite prirode goste je upoznala učiteljica Ivana Varga. Na povratku s Plitvica gosti su se oduševili Rastokama.

Iako smo mnogo toga planirali, radili, posjetili i ostvarili, petak nas je iznenadio svojom brzinom. U školi smo održali posljednji sastanak, evaluaciju mobilnosti i podjelu certifikata svim sudionicima. S našim smo se dragim gostima pozdravili na večeri u restoranu Zlatni dukat i zaželjeli im sretan i siguran put.

Erasmus tim učitelja naše škole zahvalan je kolegama iz Njemačke, Turske, Slovenije, Madeire i Ujedinjenog Kraljevstva što su nas posjetili te što smo tijekom tjedan dana imali prilike surađivati i učiti jedni od drugih te stjecati vrijedno iskustvo. U ovom smo tjednu surađivali, učvrstili međusobne odnose i suradnju te stekli prijateljstva za koja vjerujemo da će dugo trajati.

Veliko hvala cijelom Erasmus timu učitelja naše škole: Ivani Derniković, Ivani Varga, Jeleni Cvrlje, Maji Dolenec, Dolores Brkljačić, Vesni Čondić, Martini Mikulaš, Matiji Pintariću, Marceli Kučeković, Nataliji Križanac-Momčilović, Mladenu Ćuriću, Niki Maslać, Mateji Pernar, Katerini Lalić, Sari Futač, ravnateljici Jadranki Salopek i našoj nezamjenjivoj koordinatorici projekta Ivani Pavić. <3

 

And they lived happily ever after… 
Raspored po turnusima

15. tjedan,

11. do 15. prosinca 2023.

A turnus

4.b, c, e, f, 6. i 8. ujutro

11.30  3.a, 3.e, 4.a, 4.d  

1.a, 3.b, c, d, 5. i 7. popodne

 

 

Kalendar
« Prosinac 2023 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

 

HONI

2. kolo 2.12.2023.

radionice
Dan BezVeze u Kovačiću

I ove godine učenici nižih razreda su sudjelovali u projektnom danu DanBezVeze. Nositelj projekta je učiteljica informatike Ana Rašuo.

Učiteljica koje su sudjelovale: Katerina Lalić, Nikolina Tolj, Nika Maslać, Mateja Lukšić, Ana Rašuo

Bilo nam je jako zabavno, jedva čekamo iduću godinu!

Ovdje pogledajte što smo sve radili:

 http://danbezveze.weebly.com/

 

 

info - nastava

 

Google classroom
CMS za škole logo
Osnovna škola Ante Kovačića Zagreb / Kotarnica 17, HR-10090 Zagreb / os-akovacica-zg.skole.hr / skola@os-akovacica-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju