U ugodnom ozračju i uz mirise svježe pečenog kruha, učenici i djelatnici naše škole obilježili su Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.

U četvrtak, 16. listopada 2025., priređen je prigodan program i izložba kojima smo obilježili dane posvećene zahvalnosti za darove prirode i trud čovjeka.

Cilj obilježavanja bio je upoznati učenike s procesom nastanka kruha, približiti im kulturu blagovanja i narodne običaje, te istaknuti kruh kao simbol života, zajedništva i zahvalnosti.

U školskom holu širili su se mirisi s raznih strana. Vrijedne ruke naših roditelja, baka, učenika i učitelja ponovno su pokazale svoju kreativnost i umijeće u pripremanju raznovrsnih krušnih proizvoda, peciva i kolača. Stolovi su bili bogato ukrašeni mirisnim plodovima jeseni i domaćim delicijama.

Program je započeo pozdravnim govorom ravnateljice Jadranke Salopek, nakon čega su učenici 2.d, 3.b i 4.b razreda, sa svojim učiteljicama Katjom Jerleković, Dunjom Srzentić i Martinom Mikulaš, izveli recitacije i igrokaze posvećene kruhu i zahvalnosti.

Vlč. Vjekoslav Jakopović podsjetio je učenike na važnost zahvalnosti za kruh i sve darove zemlje, te je nakon zajedničke molitve blagoslovio izložene plodove i krušne proizvode.

Nakon programa, učenici su zajedno blagovali i uživali u ukusnim pecivima, kolačima i kruhu, dijeleći radost i zahvalnost za sve što nam priroda pruža.

Na kraju, od srca zahvaljujemo svim roditeljima, bakama i djedovima koji su svojim trudom, vremenom i ljubavlju pridonijeli da i ove godine obilježavanje Dana kruha bude posebno, mirisno i puno topline.

FOTOGALERIJA (Kristina Biočić)

Vijest uredila Sanja Petek

Skip to content