preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ante Kovačića Zagreb

 > O školi  > Povijest  > 2004-2009
2004-2009

 

2004. - 2005.

Krajem prosinca 2004. godine škola je proslavila dvadeset godina svoga rada. Jubilej smo obilježili danima otvorenih vrata škole, kreativnim radionicama, izložbama, svečanom priredbom i promocijom ljetopisa Naših dvadeset ljeta. Uz zapažene rezultate postignute na športskim natjecanjima i u Športskom klubu Španček, čak 33  učenika sudjelovala su na županijskim natjecanjima. Na Državnom natjecanju u Lidranu sudjelovala je Nikolina Ponjavić, 2.e, mentorica je učiteljica Ruža Radišić. Na Regionalnom natjecanju iz matematike bili su se Adriana Brkić, 6.d, Marko Markežić, 6.d, Luka Cindrić, 6.d, mentorica je učiteljica Nada Bokulić. Hrvoje Planinić osvojio je 3. mjesto na Državnom natjecanju iz matematike, mentorica Zdenka Zeba. Hrvoje Planinić osvojio je i drugi rang na Državnom natjecanju iz fizike, mentor je Ivan Jelić. Posebno se istaknula šahovska ekipa Ivekovića: Josip, Ana, Zvonimir, Tihana i Božidar. Pod vodstvom Božidara Ivekovića postali su prvaci Zagreba i države.

 

2005. - 2006. 

 

S ponosom predstavljamo našu školu kao školu međunarodne suradnje, kuću znanja i športa, školu koja promiče ekologiju i zdrav život. Naša škola i dalje je prepoznatljiva i izvan granica Lijepe Naše. S ponosom ističemo i ovogodišnju razmjenu naših učenika s učenicima iz Budimpešte. Nastavljena je i suradnja s Hrvatskom dopunskom školom u Stuttgartu i s Desetom osnovnom školom u Mostaru. Ističemo posebno suradnju s Osnovnom školom Dragalić koja je do temelja porušena tijekom Domovinskog rata. U našoj školi velika se pozornost svake godine posvećuje obilježavanju Dana kruha. U realizaciji programa u velikom se broju uključuju roditelji učenika. Tijekom svečanosti organizirali smo prodajnu izložbu najuspjelijih pekarskih proizvoda i na taj način prikupili novčana sredstva za najpotrebitije učenike. Uspješnost u radu 2005./2006. godine potvrdili smo odličnim predstavljanjem škole na različitim natjecanjima na svim razinama te u športskom klubu. Uz zapažene rezultate naših učenika na županijskoj razini natjecanja, ističemo uspjehe naših učenika na državnoj razini. Učenica Iva Soldo, 8.b; osvojila je četvrto mjesto, Larisa Čišić, 8.a; peto mjesto, a Tomislav Češljaš, 8.a; šesto mjesto na Državnom natjecanju iz hrvatskoga jezika. Mentorica im je učiteljica Vesna Čondić. Andrijana Brkić, 8.b; ove je godine postigla najbolji uspjeh: osvojila je drugu nagradu na Državnom natjecanju iz matematike. Mentorica je učiteljica Nada Bokulić. Posebno smo ponosni na postignuća naših učenika na području matematike koji kontinuirano postižu sjajne uspjehe. Tako je ove godina na Državnim natjecanjima iz matematika naša škola primila posebnu nagradu kao najuspješnija osnovna škola u višegodišnjim natjecanjima. Tin Rabuzin, 8.b; plasirao se među prvih deset na Državnom natjecanju iz informatike.


 

2006. - 2007.

 

Međunarodno natjecanje Klokan bez granica uspješno je održano već četvrti put u našoj školi što doprinosi popularizaciji prirodnih znanosti. Suradnja između Hrvatske osnovne škole iz Budimpešte i naše škole, podržana od Gradskog ureda za obrazovanje i MZOŠ-a, traje na obostrano zadovoljstvo već desetu godinu. Poseban doživljaj su Dani kruha u našoj školi, a već smo sedam puta bili sudionici državnih susreta na Danima zahvalnosti za plodove zemlje. Geslo naše škole Znanje i dobrota - domovini ljepota poticaj je učenicima za plasiranje na državna natjecanja. Športski život i duh škole oživio je osnivanjem Školskog športskog kluba Španček. Naši športaši, napose odbojkašice i odbojkaši, nogometaši, košarkaši i rukometašice postigli su dobre rezultate u športskim natjecanjima. Nogometašice naše škole osvojile su u Zagrebu drugo mjesto u malom nogometu.

 

 

2007. - 2008.

 

Školsku smo godinu započeli sa 848 učenika i 83 djelatnika. U skladu s HNOS-om, koji je u provedbi u svim osnovnim školama u Hrvatskoj, godišnji plan i program rada naše škole usklađen je sa sadržajima novog Nastavnog plana i programa. Realizacija mjesečnog planiranja integrirane nastave, stvaralačka i istraživačka nastava, kreativnost i samostalnost, međupredmetna korelacija i integracija, timski rad učenika i učitelja cilj je svih učitelja, učenika i roditelja. Svečanost povodom Dana škole bila je prigoda da nagradimo najbolje učenike i prezentiramo postignuća u kulturnom, odgojnom i obrazovnom pogledu. Uspješnost u radu potvrdili smo odličnim predstavljanjem škole na različitim natjecanjima na svim razinama te u športskom klubu. Ističemo najznačajnije rezultate koje su postigli naši učenici i učitelji na natjecanjima Znanost mladima, Lidranu i informatici. Petra Bičanić, 8.a; osvojila je treće mjesto, a Ana Iveković, 8.b; 6. mjesto na Državnom natjecanju iz hrvatskog jezika, mentorica je učiteljica Vesna Čondić. Na Državnom natjecanju iz matematike Mislav Kerner, 8.c, osvojio je 9. rang, mentorica Mara Jakovljević. Nikolina Ponjavić, 5.e, sudjelovala je na Državnom natjecanju u Lidranu, mentorica je učiteljica Ivanka Brađašević. Ivan Vukelić i Tomislav Kottek, 6.b., sudjelovali su na Državnoj smotri softverskih radova. Petra Grčević, 6.e, na Državnom atletskom prvenstvu osvojila je prvo mjesto. Šahovska ekipa naše škole u osvojila je treće mjesto na državnoj razini. Posebno smo ponosni na izvrsne rezultate u veslanju: braća Tin Gojić, 8.b, i Leon Gojić, 6.e, na Državnom natjecanju u veslanju osvojili su četvrto mjesto, Tin Gojić, osvojio je na državnoj razini prvo mjesto, a Leon Gojić i Toni Sršen četvrto mjesto tkđ. na državnoj razini. Športski život i duh škole oživio je projektom Vikendom u športske dvorane. Naši športaši, napose odbojkašice i odbojkaši, nogometaši, košarkaši i rukometašice postigli su dobre rezultate u športskim natjecanjima.

 

 

2008. - 2009.

Ponosni smo što i ove školske godine možemo istaknuti i nagraditi naše najbolje učenike koji su svojim radom zavrijedili sudjelovanje na državnim natjecanjima: Tomislav Bićanić, učenik 7.b razreda, osvojio je drugo mjesto na Državnom natjecanju iz hrvatskoga jezika, voditeljica učiteljica Vesna Čondić. Za njegovanje literarnog izraza i plasman na državni Lidrano nagrađena je Mija Korolija, učenica 4.b razreda, voditeljica Nada Tomić, a za osvajanje nagrada na natječajima Poljubi grumen zavičajne zemlje u Radoboju i Dani Ante Kovačića u Zaprešiću nagrađena je Ivona Zmiša, učenica 6.e razreda, voditeljice Marija Bilić i Ivanka Brađašević. Šahovska ekipa obitelji Iveković osvojila je 1. mjesto na gradskom prvenstvu za osnovne škole te 4. mjesto na Državnom prvenstvu. Učenica Petra Grčević, 7.e, i ove je godine postigla zavidne rezultate: državna je prvakinja u atletici, a prvim mjestom u krosu osvojila je 3.500,00 kuna za Športski klub Španček. Laura Šarić, učenica 7.d razreda, osvojila je 1. mjesto na Međunarodnom natjecanju u poznavanje lika i djela blaženog Ivana Merza (u kategoriji računalnog natjecanja), voditelj Miljenko Balaban. Ponosimo se uspjesima Dore Iveković, učenica 6.a razreda, koja je osvojila drugu nagradu na Državnom natjecanju klavirista u Dubrovniku, dok je Ana Plavec, učenica 6.a razreda, osvojila prvu nagradu na Europskom natjecanju mažoretkinja.

 

 

POVIJEST


 

Raspored po turnusima

38. tjedan,

17. do 21. lipnja 2024.

B turnus

4.b, c, e, f popodne

6. i 8. popodne

11.30  3.a, 3.e, 4.a, 4.d  

1.a, 3.b, c, d ujutro

5. i 7. ujutro

 

 
Kalendar
« Lipanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

HONI

2. kolo 2.12.2023.

radionice
info - nastava

 

CMS za škole logo
Osnovna škola Ante Kovačića Zagreb / Kotarnica 17, HR-10090 Zagreb / os-akovacica-zg.skole.hr / skola@os-akovacica-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju