preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ante Kovačića Zagreb

ULOGA I SVRHA VIJEĆA UČENIKA U OSNOVNOJ ŠKOLI ANTE KOVAČIĆA

Osnovna škola Ante Kovačića vjeruje da učenici imaju vitalnu ulogu u stvaranju pozitivnog i gostoljubivog školskog okruženja pogodnog za učenje i sreću. Vjerujemo da naše Vijeće učenika ima potrebnu ulogu u postizanju toga.

                                                                                                                     

Na našim sastancima učenicima se omogućuje aktivnija uloga u organizaciji škole i osigurava da se čuje njihov glas i poštuje zbog njihovih ideja i briga. Rasprave u razredima i na sastancima Vijeća pomažu u razvoju socijalnih vještina i vještina učenja u mnogim područjima, uključujući govor i slušanje, rješavanje problema, oluju ideja i proces donošenja odluka. Vrlo smo ponosni na naše predstavnike Vijeća učenika sa svakom novom generacijom.

VIJEĆE UČENIKA:

• pruža priliku učenicima da izraze svoje mišljenje, ponude prijedloge i ideje u vezi s mnogim aspektima školskog života

• pruža priliku svim učenicima da izraze svoje mišljenje o predloženim promjenama i time igraju vrlo značajnu ulogu u poboljšanju naše škole

• djeluje kao kanal komunikacije unutar školske organizacije, između učenika i između kuće i škole

• potiče učenike da organiziraju prigodne događaje i humanitarne akcije u našoj školi i time predstavljaju školu na pozitivan način

Voditeljica Vijeća učenika:

Jelena Cvrlje

 

Dan ružičastih majica 2023./ 2024.

 

I ove godine su naši učenici predstavnici motivirali svoje prijatelje u obilježavanju Dana ružičastih majica kako bi ukazali na važnost borbe protiv vršnjačkog nasilja. Bio je to jedan lijepi rozi dan u našoj školi, a više o tome pogledajte na poveznici dolje ispod.

                                                           

LINK:

http://os-akovacica-zg.skole.hr/skola/ploca?news_hk=5259&news_id=1393&mshow=303#mod_news

 

DRAGI UČENICI PREDSTAVNICI,

PO DOGOVORU S PRETHODNOG SASTANKA, TREBATE NA SATU RAZREDNIKA UPOZNATI PRIJATELJE S "MALIM ZELENIM NATJEČAJEM“ KOJI SE PROVODI, A OVDJE SU SVE POTREBNE INFORMACIJE ZA VAS I  RAZREDNIKE.

Osvoji besplatan izlet u Nacionalni park Krka za cijeli razred!!!

Večernji list d.o.o. raspisuje „Mali zeleni natječaj“ u svrhu skretanja pozornosti učenika u Republici Hrvatskoj na važnost ekologije i očuvanja okoliša. Natječaj traje do 31. prosinca 2023. godine., namijenjen je učenicima od 1. do 8. r, a u dvije kategorije (niži i viši razredi). Svaka kategorija ima drugačiji zadatak i svog pobjednika.

Tema kreativnog zadatka (učenici 1. do 4. razreda):  Snimiti video na temu: „Liga zelenih superjunaka“

Spašavanje svijeta – temeljna uloga svakog superjunaka, no tko će spasiti zemlju? Sada je pravo vrijeme da budete kreativni jer „mašta može svašta''. Potrebno je osmisliti superheroje, nešto kao „Liga pravde zelenih heroja“ koji će spasiti naš planet od klimatskih promjena. Cilj natječaja je smisliti superheroje i kratku priču (slogan, pjesmicu, kratki strip) o tome kako će riješiti goruće probleme klimatskih promjena.

Kakve bi supermoći vaš heroj imao? Koje su posljedice klimatskih promjena u vašem okruženju? Možemo li se mi kao podjedinici i sami preuzeti neke od odlika superheroja? Hoće li korištenje tehnologija pomoći ili spriječiti ciljeve vaših superheroja? I upamtite, svi heroji ne nose plašt!

Tema kreativnog zadatka (učenici 5. do 8. razreda): Snimiti video na temu: „Moja zelena škola“

Jesi li se ikada zapitao/la kako bi tvoja škola izgledala da je u skladu s prirodom? Kako tvoj razred ili škola mogu biti više 'zeleni'? Zamisli kako bi izgledala zelena oaza koja koristi obnovljive izvore energije, na svoj jedinstven način brine o otpadu i reciklaži. Tvoja škola može biti „najzelenija“ škola u zemlji jer mašta ne poznaje granice. Pošaljite nam kratku priču (slogan, pjesmicu, kratki strip).

Svaki pobjednik kategorije (razred) dobiva jedan plaćeni prijevoz autobusom do NP Krka, plaćene ulaznice za NP Krka, 10 ekskluzivnih fotografija foto i video agencije Pixsell, 3x sadnice stabla po izboru Večernjeg lista za dvorište škole te pretplatu na Premium Večernjeg lista i e-izdanje Večernjeg lista za cijeli razred.

Upamtite, važna je kreativnost i dobra ideja! Sretno svima! Više detalja o natječaju pročitajte dolje na dnu stranice.

 

DRAGI UČENICI PREDSTAVNICI,

PO DOGOVORU S PRETHODNOG SASTANKA, TREBATE NA SATU RAZREDNIKA UPOZNATI PRIJATELJE S NATJEČAJEM KOJI SE PROVODI, A AKO STE IZGUBILI LISTIĆ, OVDJE SU SVE POTREBNE INFORMACIJE ZA VAS I  RAZREDNIKE.

 

POZIV ZA SUDJELOVANJE UČENIKA U NATJEČAJU ''ŠKOLA BEZ OVISNOSTI – GRAD BEZ OVISNOSTI''

 

DRAGI UČENICI 5. - 8. RAZREDA,

POZVANI STE SUDJELOVATI U NAGRADNOM NATJEČAJU ''ŠKOLA BEZ OVISNOSTI – GRAD BEZ OVISNOSTI'' U ORGANIZACIJI NZJZ „DR. ANDRIJE ŠTAMPARA“.

NATJECATI SE MOŽETE U DVIJE KATEGORIJE:

  1. NAJBOLJI PLAKAT (KOJI IZRAĐUJE CIJELI RAZRED)  1 RAZRED – 1 PLAKAT
  2. NAJBOLJI SLOGAN (NATJEČU SE UČENICI POJEDINCI)  1 UČENIK – 1 SLOGAN

PLAKAT MORA BITI VELIČINE B1 (707X1000 MM, STANDARDNA VELIČINA HAMER PAPIRA) I MORA IMATI JASNU PORUKU VEZANU UZ PREVENCIJU OVISNIČKOG PONAŠANJA. NE ZABORAVITE NAPISATI KOJI STE RAZRED!

SLOGAN JE POTREBNO NAPISATI UREDNO NA PAPIR I UBACITI U KUTIJU KOJA ĆE SE NALAZITI NA STOLU ISPRED ZBORNICE (KUTIJA ZA SLOGANE - NATJEČAJ). NE ZABORAVITE SE POTPISATI! SLOGAN MORA BITI AUTORSKI, A NE TUĐI.

MOŽETE OSVOJITI I VRIJEDNE NAGRADE!

KATEGORIJA PLAKAT:

  1. NAGRADA – DVODNEVNI IZLET U VRIJEDNOSTI 90 EURA PO UČENIKU
  2. NAGRADA – JEDNODNEVNI IZLET U VRIJEDNOSTI 40 EURA PO UČENIKU
  3.  NAGRADA – ULAZNICE ZA KINO, KAZALIŠTE ILI NEKI SPORTSKI DOGAĐAJ

KATEGORIJA SLOGAN:

  1. NAGRADA – NAGRADA PO VLASTITOM IZBORU DO 200 EURA
  2. NAGRADA – NAGRADA PO VLASTITOM IZBORU DO 15O EURA
  3. NAGRADA – NAGRADA PO VLASTITOM IZBORU DO 100 EURA

PLAKATE DONESITE U STRUČNU SLUŽBU (PEDAGOGINJI ILI PSIHOLOGINJI), A SLOGANE UBACITE U KUTIJU.

ROK PREDAJE JE 10. 11. 2023.

ZA SVA PITANJA JAVITE SE PSIHOLOGINJI JELENI STRUJIĆ.

 

 

Pink Shirt Day 2022

„Superjunaci čuvaju Kovačić“

I ove godine su naši učenici predstavnici motivirali svoje prijatelje u obilježavanju Dana ružičastih majica kako bi ukazali na važnost borbe protiv vršnjačkog nasilja. Bio je to jedan lijepi rozi dan u našoj školi, a više o tome pogledajte na poveznici dolje ispod.

LINK:

http://os-akovacica-zg.skole.hr/skola/ploca?news_hk=5259&news_id=1122&mshow=303#mod_news

                                                           

 

"Oboji svijet!" natječaj u organizaciji Vijeća učenika i Foruma za slobodu odgoja 2022./2023.

                                                        

U školi na sastanku Vijeća učenika, 9. 11. 2022.,  je održana izložba radova kako bi se sve učenike/ce potaknulo na promišljanje o prihvaćanju različitosti, a zatim je školska Oboji svijet! komisija odabrala najbolja tri rada i poslala ih Forumu za slobodu odgoja. Od sveukupno 1000 učenika i učenica u Hrvatskoj i 245 umjetničkih radova, naša škola je osvojila dvije nagrade. U kategoriji stripa je izabran rad Tine Ucović iz 7.b razreda. U kategoriji video filma je izabran rad 1.e razreda pod mentorstvom učiteljice Mateje Pernar Grđan.

Više o tome pogledaj na poveznici ispod.

LINK:

http://os-akovacica-zg.skole.hr/skola/ploca?news_hk=5259&news_id=1054&mshow=303#mod_news

 


Raspored po turnusima

38. tjedan,

17. do 21. lipnja 2024.

B turnus

4.b, c, e, f popodne

6. i 8. popodne

11.30  3.a, 3.e, 4.a, 4.d  

1.a, 3.b, c, d ujutro

5. i 7. ujutro

 

 
Kalendar
« Lipanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

HONI

2. kolo 2.12.2023.

radionice
info - nastava

 

CMS za škole logo
Osnovna škola Ante Kovačića Zagreb / Kotarnica 17, HR-10090 Zagreb / os-akovacica-zg.skole.hr / skola@os-akovacica-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju