preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ante Kovačića Zagreb

vijesti

UPITNIK ZA RODITELJE

Autor: Mladen Ćurić, Martina Mikulaš, 17. 6. 2024. 09:56

 
Poštovani roditelji učenika Osnovne škole Ante Kovačića, 
 
kako se približavamo kraju ove školske godine, želimo čuti Vaše dojmove i mišljenja o različitim aspektima školskog života. Vaši pogledi na naše učitelje, stručne suradnike, školske aktivnosti i organizaciju iznimno su nam važni. 
 
Molimo Vas da s nama podijelite bilo kakve ideje, sugestije ili primjedbe koje imate.  Vaša iskrena mišljenja, uključujući i konstruktivne kritike su ključna za identifikaciju područja koja zahtijevaju našu pažnju i daljnje unaprjeđenje obrazovnog procesa.
Svaki Vaš komentar nam je dragocjen. 
 
Zahvaljujemo na Vašem vremenu i trudu!

Martina Mikulaš, voditeljica Školskog tima za kvalitetu 
 
 [više]

Potpisivanje ugovora za Program produženog boravka

Autor: Jadranka Salopek, 10. 6. 2024. 15:29

Poštovani roditelji budućih prvašića,

u ponedjeljak, 17.6.2024. i u utorak, 18.6.2024. od 16 do 18 sati u holu škole možete potpisati Ugovor za Program produženog boravka.

Ukoliko to niste obavili prilikom testiranja, ponesite potvrde o zaposlenju.

Roditelji kod kojih jedan roditelj očekuje zapošljavanje u rujnu također mogu pristupiti potpisivanju Ugovora.

S poštovanjem,

Jadranka Salopek, prof., ravnateljica

 

 [više]

KOCKICE ILI KVADRATIĆI?

Autor: Mladen Ćurić, Martina Mikulaš, 21. 6. 2024. 17:36

Kockice ili kvadratići?

U vrijeme kada europska nogometna napetost doseže vrhunac, često se u medijima ističu navijači odjeveni u prepoznatljive kockaste dresove.

I eto novog istraživačkog zadatka u 1.b! Zadatak nas je potaknuo na razmišljanje o razlici između dvaju oblika – kockica i kvadratića. Tim dječaka i djevojčica 1.b…kockice i kvadratići… kravate i majice u izradi…

Rezultat istraživačkog zadatka je odgovor na pitanje - jesu li majice i kravate s kvadratićima ili kockicama? Mi znamo, znate li i vi? 😊

Našim nogometašima želimo puno uspjeha u najprepoznatljivijim i najljepšim dresovima! 

 [više]

1.D za Ugandu

Autor: Mladen Ćurić, Tina Magdić, 20. 6. 2024. 11:57

Na kraju ove školske godine 1.D učinio je dobro djelo. ☺

U suradnji sa mamom Radmilom Stojšin koja se godinama bavi dobrotvornim radom, odlučili smo i mi dati svoj doprinos. Naime, ona surađuje sa učiteljem iz Ugande koji pokušava pomoći djeci koju poučava, no s obzirom na teške životne uvjete, potrebna mu je financijska pomoć. Tako smo mi, potaknuti mamom Stojšin, na nastavi i u boravku izradili nakit i razglednice koje su roditelji dekača ponosno kupili te tako skupili iznos novca koji je njima neizmjerno potreban.

Nešto smo i naučili o njihovom životu: gdje spavaju, gdje kupuju potrepštine, zašto imaju jednake frizure, igraju li nogomet… Imali smo puno pitanja na koje nam je učitelj iz Ugande rado odgovorio!

Ponosni smo jer smo puno naučili i pomogli dječici koja su daleko, ali trebaju imati sva prava kao i mi! Hvala mami Stojšin kao i svim roditeljima 1.D koji su dali svoj doprinos!

 [više]

Roditelji u 1.C razredu

Autor: Mladen Ćurić, Vesna Kujundžić, 18. 6. 2024. 12:25

Ove školske godine učenici u 1.c razredu bili su marljivi, učili su u školi s učiteljicama, ali i uz pomoć prezentacija roditelja.

Gostovanje roditelja u razredu je bilo zanimljivo, poučno i veselo. Posebno za učenike čiji su roditelji preuzeli ulogu predavača. Takve posebne teme, koje nadilaze uobičajeni kurikulum, oduševljavaju djecu i pružaju im motivaciju za razmišljanje o budućem zanimanju.

Lukina mama, Inga Vilogorac Brčić, približila nam je drevni Egipat te omogućila djeci da na zanimljiv način uz pomoć hijeroglifa pišu svoja imena.

U našoj novoj školskoj dvorani, sat Tjelesne i zdravstvene kulture proveli smo u društvu Igorove mame, Nataše Mihajlović, uz puno sadržajnih, zanimljivih i veselih igara.

Svoja smo znanja o prometu, ponašanju djece na prometnicama i u prijevoznim sredstvima ponovili i proširili uz stručnu pomoć Paulovog tate, Ante Marića.

Zahvaljujemo svim roditeljima na uloženom vremenu, trudu i strpljenju. Njihova predanost ne samo da obogaćuje školski život nego i motivira za buduće susrete pune radosti i novih znanja.

 [više]

Obavijest o promjeni upisnog područja Vijest ima dokument u privitku

Autor: Mladen Ćurić, Jelena Strujić, 27. 2. 2024. 13:54

Poštovani roditelji i skrbnici, 
 
odlukom Gradskog ureda došlo je do promjene upisnog područja OŠ Ante Kovačića. Ukoliko ste se predbilježili za obavijest o otvorenim terminima procjene psihofizičkog stanja djeteta, molimo vas da provjerite pripada li vaše dijete u našu školu. 
 
U slučaju da brat ili sestra budućeg prvašića već pohađa OŠ Ante Kovačića, roditelji mogu podnijeti pisanu i vlastoručno potpisanu zamolbu s navedenim razlozima. Zamolbu je potrebno poslati na mail adresu škole ili dostaviti osobno u školu. Izmjenama Zakona, Gradski ured je taj koji donosi konačnu odluku o upisu djeteta izvan upisnog područja (Zakon o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi, čl.18, st.3). Obavijest o ishodu odluke možete očekivati u kolovozu.
 
Utvrđivanje spremnosti za školu provodit će se od ožujka pa nadalje, a termin je potrebno rezervirati na aplikaciji Terminko kada isti budu dostupni. Već sada se možete predbilježiti za obavijest o otvorenim terminima.
 
U nastavku se nalazi ažurirani popis ulica koje pripadaju našem upisnom području kao i skenirana Obavijest o upisu djece u 1. razred osnovne škole za školsku godinu 2024./2025. Također, priložena je i Zamolba za upis izvan upisnog područja.
 
Za sve dodatne informacije javiti se psihologinji na mail jelena.strujic@skole.hr
 
Upisno područje OŠ Ante Kovačića čine ulice:
Alibunarska ul., Alibunarski odvojak, Dolina I. odvojak, Dolina Stenjevečka I., I. Hrnetička ul., II. Hrnetička ul., Jankomir, Kotarnica do br. 16 parni i neparni, Samoborska cesta - neparni od 63 do 93 i parni od 34 do 108, Stenjevec, Stenjevečka ul., Stenjevečki odvojak I., Stenjevečki odvojak II., Stenjevečki odvojak III., Trg I. Kukuljevića br. 1 - 7, Ul. A. Kokića, Ul. A. Šoljana - parni brojevi, Ul. E. Vidovića, Ul. hrvatskih branitelja, Ul. I.B. Mažuranić - neparni od 27 do kraja i parni od 60 do kraja, Ul. I. Lovrića, Ul. I. Pergošića, Ul. I. Rangera, Ul. M. Vlačića Ilirika, Ul. M. Tartaglie - sve osim parnih br. od 2 do 12 koji idu u OŠ Malešnica, Ul. N. Pavića, Ul. M. Pelegrinovića, Ul. T. Krizmana, Ul. V. Korajca, Ul. V. Stulića.
 [više]

eTwinning

Autor: Mladen Ćurić, Nikol Butina, 13. 6. 2024. 11:27

Učenici šestih i osmih razreda (mentorica Nikol Butina) dovršili su projekt „A Journey of Flavors“.

Njihov virtualni restoran The Flavor Fusion poslužuje jela koja su inspirirana tradicionalnim jelima iz Poljske, Tunisa, Rumunjske, Turske, Gruzije, Libanona i Hrvatske. Poveznica na jelovnik restorana nalazi se ovdje.

Podsjećamo da su učenici koristili znanje engleskog jezika, informatike, geografije, biologije, kemije i fizike.

 [više]

Stazama djetinjstva Ante Kovačića

Autor: Mladen Ćurić, Ines Radušić, 5. 6. 2024. 13:20

Svečana izložba "Stazama djetinjstva Ante Kovačića" povodom 170.rođendana Ante Kovačića  održala se 3.lipnja u Mariji Gorici. 

Na izložbi su osim naše škole sudjelovale i istoimene škole iz Marije Gorice te Zlatara. Učenice su nacrtale portret Ante Kovačića te za svoje radove dobile zahvalnice. Pohvaljujemo učenice Ivu Marin, Eriku Vlahović,Nicole Crnomarković, Gitu Koletić, Katju Ucović, Doru Marn, Lorenu Protrku te Gabrijelu Grbac na njihovom likovnom umijeću te uspješnom predstavljanju naše škole.
 [više]

U svijetu Ivane Brlić Mažuranić

Autor: Mladen Ćurić, Ines Radušić, 5. 6. 2024. 13:11

U sklopu Festivala zajednice na Trgu Ivana Kukuljevića održanog 25.svibnja 2024., u suradnji sa MO Špansko - sjever, CZKO Susedgrad , HEP-om te pod vodstvom grafitera Marija Miličića, naše sedmašice oslikale su mural na trafostanici u blizini škole. Inspirirane 150.godišnjicom rođenja Ivane Brlić Mažuranić na radionici su osmislile prikaz likova iz njenih priča te ih zatim u sklopu festivala uspješno i maštovito prikazale na svojim muralima. Učenice Helena Krišković, Luna Carević, Dora Ivić , Mura Vukoja i Marina Volarević marljivim su rukama pridonijele ljepoti našega kvarta.

 [više]

Posjet školi Ante Kovačića u Mariji Gorici

Autor: Mladen Ćurić, Branka Popović, 4. 6. 2024. 20:47

Ove godine se obilježava 170 godina rođenja i 135 godina od smrti Ante Kovačića, hrvatskog književnika po kome je naša škola dobila ime. Osim naše škole isto ime nose i škola u Mariji Gorici, te u Zlataru. Predstavnici ovih triju škola okupili su se 3.6.2024. u Mariji Gorici, na poziv domaćina. Našu školu predstavljale su Dora Marn i Lorena Protrka, učenice osmog razreda i knjižničarka. U školi smo razgledali izložbu literarnih i likovnih radova učenika, a zatim smo krenuli stazama Ante Kovačića do kuće u kojoj je književnik proveo djetinjstvo. Posjetili smo i župnu crkvu i narodnu knjižnicu. Na kraju su nas domaćini počastili ručkom i prigodnim darovima.

 [više]

eTwinning

Autor: Mladen Ćurić, Nikol Butina, 3. 6. 2024. 14:26

 [više]

Imamo prvaka!

Autor: Mladen Ćurić, Ivana Pavić, 3. 6. 2024. 08:03

Šimun Milošević, učenik 5.a razreda je osvojio prvo mjesto na prvenstvu Hrvatske za najmlađe kadete i kadetkinje u stolnom tenisu koje se održalo u Donjoj Stubici.

Bravo Šimune!

 

Cijeli članak o uspjehu našeg učenika možete pročitati na sljedećoj poveznici

 [više]

Likovni natječaj HRVATSKA U SRCU - rezultati

Autor: Mladen Ćurić, Martina Mikulaš, 29. 5. 2024. 07:32

 [više]

Hrvatsko-mađarska avantura

Autor: Mladen Ćurić, Jelena Cvrlje, Ivana Pavić, 29. 5. 2024. 07:29

U periodu od 14. do 24. svibnja 14 učenika petih razreda u pratnji učiteljica Jelene Cvrlje i Ivane Pavić upustili su se u avanturu razmjene učenika s učenicima iz HOŠIG-a Budimpešte. Razmjenu smo započeli našom posjetom Budimpešti pri čemu smo bili na njihovoj nastavi, upoznali razne znamenitosti grada Budimpešte i okoline te provodili vrijeme u raznim sportskim aktivnostima. Rastanak od novih prijatelja nije nam teško pao, jer samo četiri dana nakon našeg povratka naši prijatelji iz Mađarske došli su nama u posjet. Kao pravi domaćini odveli smo ih u šetnju i razgledavanje grada Zagreba, posjetili Hrvatski sabor, išli na izlet u Karlovac. Naši novi prijatelji također su imali priliku sudjelovati na nastavi u našoj školi i tako još malo poboljšali znanje hrvatskog jezika.
Na kraju želimo zahvaliti svim kolegama i roditeljima koji su pomogli u provođenju ovog projekta.  

 [više]

Dan Ivana Kukuljevića

Autor: Mladen Ćurić, Kristina Biočić, 28. 5. 2024. 18:01

Petak, 24. svibnja,  bio je rezerviran za Dan Ivana Kukuljevića. 
Uz mnoge izvođače na Trgu Ivana Kukuljevića, nastupio je i naš mješoviti mali zbor pod vodstvom učiteljice Nike Maslać. 
Ne treba puno naglašavati kako su naši mališani pridobili simpatije okupljenih i svima izmamili osmijeh na lice. Otvorili su nastup uz pjesmu Himnu zadrugara, a završili Himnom škole.
Gdje se život mladih gradi i gdje se nada za budućnost budi, koreografijom su jasno pokazali. Njihov smjer vodi vas na najljepšu adresu u gradu - adresu Kotarnica 17. 
Našem veselom zboru čestitamo na prekrasnim izvedbama, a učiteljici Niki puno uspjeha u daljnjem radu i nadolazećim događajima.

 [više]

Radionice - raspored aktivnosti - 6.6.2024.

Autor: Mladen Ćurić, Sanja Petek, 28. 5. 2024. 13:27

 [više]

40 godina OŠ Ante Kovačića

Autor: Mladen Ćurić, Sanja Petek, 28. 5. 2024. 13:23

 [više]

MATEMATIČKO NATJECANJE MAT LIGA

Autor: Mladen Ćurić, Martina Mikulaš, 28. 5. 2024. 08:10

MAT liga ekipno je matematičko natjecanje učenika osnovnih i srednjih škola. Nastala je sa željom za popularizacijom matematike, većom motivacijom učenika i njihovih mentora te poticanjem zajedništva i timskog rada.

MAT liga se sastoji od četiri kola te finala (od ove šk.godine).

Naša škola na ovom državnom natjecanju sudjeluje od samih početaka i naši učenici redovito postižu izvrsne rezultate.

18. svibnja 2024. godine je održano finale MAT lige i naši učenici 6.razreda Borna Blank i Matija Bošnjaković su osvojili fenomenalno 5. mjesto. Čestitamo odličnim matematičarima i njihovom mentoru Željku Bošnjaku!

Ove godine su se na MAT ligici, matematičkom natjecanju za 1.razrede okušali i učenici 1.b i 1.c razreda i postigli odličan uspjeh.

Čestitke svim učenicima i njihovim mentorima!

Veselimo se MAT ligi i ligici i novim matematičkim uspjesima u novoj školskoj godini!

 [više]

JAKOV KUČINIĆ - MATEMATIČKI UMJETNIK

Autor: Mladen Ćurić, Martina Mikulaš, 28. 5. 2024. 08:08

Više od dvjesto Malaca Genijalaca iz cijele Hrvatske natjecalo se na državnom natjecanju 19. svibnja 2024. u mentalnoj aritmetici na Međimurskom veleučilištu u Čakovcu.

Naš mali/veliki genijalac Jakov Kučinić, učenik 1.b razrednog odjela, pokazao je svoje izvanredne matematičke vještine i sposobnosti u brzom računanju bez pomoći kalkulatora ili papira. Jakov je „pomeo“ konkurenciju te zasluženo osvojio 1. mjesto i zlatnu medalju!

1. B i učiteljice Martina i Ana-Marija su jako ponosni na uspjeh prvašića genijalca Jakova i žele mu još puno izvrsnih rezultata. 🌟🏅

 [više]

Državno Natjecanje iz geografije

Autor: Mladen Ćurić, Ivana Varga, 21. 5. 2024. 09:47

 [više]

8. Dani karijera

Autor: Mladen Ćurić, Marija Kožul, 21. 5. 2024. 09:43

 [više]

Pub kviz

Autor: Mladen Ćurić, Sanja Petek, 16. 5. 2024. 11:22

 [više]

Dan i noć na PMF-u

Autor: Mladen Ćurić, Natalija Križanac Momčilović, 16. 5. 2024. 11:20

U petak, 10. svibnja 2024. na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu održana je manifestacija Dan i noć na PMF-u, jedan od najvećih događaja popularizacije znanosti u Hrvatskoj, kojem je glavni cilj promicanje prirodoslovlja, matematike i računarstva (tzv. STEM područja). Temeljna ideja je predstaviti znanost na drukčiji, pristupačniji i zanimljiviji način, te uz pokuse, brojne radionice namijenjene učenicima i posjete laboratorijima potaknuti zanimanje za prirodne znanosti.

Dnevni program manifestacije ove godine posjetili su učenici 7.D razreda – Lovro Antolković, Niko Prskalo, Marin Radoš i Petar Vidaković, uz pratnju razrednice i učiteljice Matematike, Natalije Križanac Momčilović.

Na Fizičkom odsjeku PMF-a posjetili smo neke od laboratorija, te naučili ponešto o nuklearnoj magnetskoj rezonanciji, niskim temperaturama i supravodičima, te što to zna „pametna” sapunica.

Na Matematičkom odsjeku učenici su zaigrali Matematičku potjeru i uspješno pobijedili lovca, okušali se u kriptografiji i dešifrirali tajnu poruku, a za kraj odigrali „robotski” nogomet, te zaključili kako je pravi ipak lakši.

Uz dobru zabavu dosta smo i naučili, a sljedeće godine vraćamo se ponovo!

 [više]

ČAROBNA LIKOVNOST

Autor: Mladen Ćurić, Martina Mikulaš, 14. 5. 2024. 16:10

Sigurno je većina vas uočila oslikane zidove hodnika i prekrasne radove na panoima škole. Svaki zid donosi svoju priču, a svaka priča je oživljena kroz umjetnost naše učiteljice Likovne kulture Ines Radušić.

Njena kreativnost, maštovitost i predanost su neizmjerni, a radovi učenika i njene ideje, neizostavni su dio svakog školskog događanja.

Povodom 150. obljetnice rođenja naše velike književnice Ivane Brlić Mažuranić, učiteljica Radušić je sa svojim učenicima sudjelovala u izradi interaktivne skulpture kroz inicijativu Špansko za svakoga. Ovaj projekt je samo jedan od mnogih primjera njenog talenta i posvećenosti onome što radi.

Možda samozatajna i najčešće nevidljiva, ali njen utjecaj na našu školu je neupitan i uvelike uočljiv. Njena motivacija i vrijednost su izvor inspiracije za sve nas.

Zahvaljujući učiteljici Ines, naša škola je mjesto gdje umjetnost živi i diše.

 [više]

Dani karijera

Autor: Mladen Ćurić, Marija Kožul, 13. 5. 2024. 15:09

 [više]

ČUVAJMO NAŠU ŠKOLU I PRIRODU ZA BUDUĆE GENERACIJE

Autor: Mladen Ćurić, Martina Mikulaš, 13. 5. 2024. 15:04

Dragi učenici, roditelji, stanovnici Španskog,

naša je škola nedavno obnovljena i sada sjaji u novom sjaju. Svakodnevno primjećujemo da se smeće neprestano gomila na našim igralištima, dvorištu i u okolišu škole.

Važno je sjetiti se da je svaka škola više od zgrade. To je mjesto gdje učimo, rastemo i stvaramo uspomene. Naša škola, kao i priroda koja je okružuje, javno je dobro koje ostavljamo u nasljeđe sljedećim generacijama.

Nedavno smo obilježili Dan planeta Zemlje. To je dan koji podsjeća na odgovornost prema očuvanju našeg planeta. Učenici OŠ Ante Kovačića pokazuju želju i volju u  redovitom čišćenju okoliša škole, posebno u dane nakon vikenda i veliko im hvala na tom trudu!

Pozivamo sve da se pridruže našim naporima, bilo da je to pokupiti smeće koje vidite, koristiti kante za smeće i reciklažu ili educirati druge o važnosti očuvanja okoliša - svaki mali korak pomaže.

Zajedno možemo osigurati da naša škola ostane čista i sigurna za sve nas, kao i za buduće generacije koje dolaze.

Mali vrijedni ekolozi vam zahvaljuju na suradnji!

 

Zemlja nije nešto što nasljeđujemo od naših roditelja, već nešto što posuđujemo od naših potomaka.

Antoine de Saint-Exupéry

 

 [više]

Kovačići na državnom Natjecanju iz hrvatskoga jezika

Autor: Mladen Ćurić, Sara Futač, 13. 5. 2024. 10:53

Državno Natjecanje iz hrvatskoga jezika održalo se od 8. do 10. svibnja u Osnovnoj školi Petra Zoranića, Jasenice.

Na Natjecanju su sudjelovale čak četiri učenice naše škole.

U kategoriji sedmih razreda boje naše škole branila je Lucija Čabraja (mentorica Sara Futač), koja je zauzela 15. mjesto, Jana Kraljević (mentorica Marina Šarušić) bila je na 11. mjestu, a Marta Tomić (mentorica Marina Šarušić) osvojila je 7. mjesto.

U kategoriji učenika osmih razreda našu je školu, kao i prošle godine, predstavljala učenica Ema Rebernjak (mentorica Vesna Čondić) osvojivši 7. mjesto.

Također, važno je spomenuti i učenike koji su sudjelovali na županijskoj razini natjecanja, a to su:  Maja Kaleb, Roko Babić (mentorica Marcela Kučeković); Lucija Baljak, Mirna Hrkać, Ana Glavaš, Tina Ucović i Lara Vincek (mentorica Vesna Čondić).

Izrazito smo ponosni na naše učenice i učenike te im od srca čestitamo na iznimnim rezultatima!

 [više]

Tjedan sporta u produženom boravku prvaša i drugaša

Autor: Mladen Ćurić, 9. 5. 2024. 08:51

 

Povodom Tjedna sporta i kreativnosti koji se obilježavao u našoj školi, učenici prvih i drugih razreda su, pod vodstvom učiteljica produženog boravka, proveli jedan dinamičan i rekreativan tjedan na školskom igralištu. Od povlačenja užeta, timskih igara i poligona do natjecanja u nošenju jaja u žlici. Igralištem su odjekivale riječi ohrabrenja, navijanja, ali i puno smijeha. U nastavku je kratki video i pregled kako nam je bilo.

Učiteljica Anamarija Matek (1.c)
 [više]

Mali izumitelj u 1.C razredu

Autor: Mladen Ćurić, Vesna Kujundžić, 8. 5. 2024. 08:05

Kako je biti mali izumitelj pokazao nam je Luka Brčić iz 1.C. Prijateljima u razredu je prezentirao izume koje stvara u slobodno vrijeme.

Učenici 1. C razreda su s velikim zanimanjem promatrali Lukinu prezentaciju. Najviše ih je razveselio stroj za bombone.

Možda i prof. Baltazar u budućnosti zatraži pomoć našeg malog izumitelja. 😊

 [više]

Državno natjecanje iz engleskog jezika

Autor: Mladen Ćurić, Nikol Butina, 2. 5. 2024. 09:53

 [više]

Superliga - odbojka i stolni tenis

Autor: Mladen Ćurić, Leonarda Čunko, 29. 4. 2024. 19:08

26.4.2024. godine, u novoj dvorani naše škole, održana je završnica našeg projekta "Tjedan sporta i kreativnosti". U prijepodnevnim satima, svjedočili smo finalu turnira u nogometu za dečke, odbojci za cure i stolnom tenisu za učenike i učenice.

Na staru slavu smo vratili naš odbojkaški turnir za učenice koji je privukao veliki broj učenika koji su došli bodriti svoje favorite. U konkurenciji petih razreda, pobjedu su odnijele djevojke iz 5.E razreda, dok su u šestim razredima trijumfirale djevojke iz 6.C razreda. U prijateljskom ogledu između 5. i 6. razreda, nakon iznimno napete borbe za bodove i setove, pobjedu su odnijele cure iz 6.C razreda, pod vodstvom velikana brojeva profesora Željka Bošnjaka. Iako su djevojčice iz 5.E razreda osvojile drugo mjesto, odlazeći kući su ponosne jer su opet stekle vrijedno iskustvo. Pobjednice iz 8.A razreda su dominirale turnirom, demonstrirajući svoju izuzetnu vještinu.

U stolnoteniskom turniru, očekivano, prvo mjesto je osvojio Ante Duvnjak, dok su drugo i treće mjesto zauzeli Matej Barišić i Franko Kralj.

FOTOGALERIJA - odbojka

FOTOGALERIJA - stolni tenis

 [više]

Radost, podrška, sport, kultura i umjetnost

Autor: Mladen Ćurić, Mato Matošević, 29. 4. 2024. 15:09

Međuperdmetna korelacija aktiva odgojne grupe predmeta i informatike kroz Tjedan sporta i kreativnosti pripremala je i provodila razne aktivnosti u koje su se učenici predmetne nastave mogli uključiti. Razigravanja i glavna završnica sportskih natjecanja te finala utakmica prošla su uz veliku podršku i navijanje. Paralelno su se odvijale i druge planirane aktivnosti poput biciklističkog poligona i pokazne vježbe penjanja na stijenu koje je prezentiralo Penjačko društvo Durango, a kroz cijeli dan oslikavali su se zidovi u prizemlju sjeverne strane i na polukatu južne strane škole.

Tjedan smo završili uz Večer poezije i glazbe u kojoj su učenici imali priliku nastupiti na "domaćem terenu" te tako ponijeti jedno veliko iskustvo i nezaboravnu životnu uspomenu. Zahvaljujemo klapi Kana G. koja nas je počastila svojim dolaskom i oduševila vokalnim muziciranjem. Ponosni smo da su njoj čak pet bivših učenika naše škole. Hvala svim učenicima koji su se uključili u aktivnosti, kao i kolegama bez kojih ovo ne bi bilo moguće ostvariti.
Osmijeh i zadovoljstvo na licu naših učenika dali su nam prolaznu ocjenu da se isplati truditi oko zajedništva i uključenosti učenika u školske projekte. 
Mi se veselimo ponovnom susretu iduće godine, a do tada pogledajte fotogaleriju u kojoj su naši fotografi zabilježili trenutke za pamćenje.

FOTOGALERIJA - Večer poezije i glazbe

FOTOGALERIJA - oslikavanje škole

FOTOGALERIJA - biciklistički poligon

 [više]

Izbori u Španskom, Superliga, Tjedan sporta i kreativnosti - NOGOMET

Autor: Mladen Ćurić, 26. 4. 2024. 15:10

Sve je započelo izbornim danom u srijedu. U školi smo birali najbolju nogometnu momčad. Svi znamo kako se to oduži s izborima pa smo tek danas saznali pobjednika. No krenimo redom.

Te srijede glavnu ulogu su imali sedmi i osmi razredi. Započeli smo utakmicom 7.A i 8.C koja je završila 1-1. Nismo se baš nagledali golova. U odnosu  na prethodne godine sada smo igrali u novoj dvorani i uz podršku publike. Kako je dvorana dovoljno velika imali smo i aut linije što je razlog relativno malog broja golova u svim utakmicama. Ili je to razlog ili dobra priprema svih ekipa, jer svi znamo koliko smo dugo i nestrpljivo čekali Superliguuuuu.

I tako redom… srijeda 17.4. 25 utakmica. Prava sitnica za suce. Glavnu riječ je vodio Željko Komesarović, a sa semaforom i statistikom se igrao Mladen Ćurić uz pomoć Lorene, Veronike i Tristana. Na kraju su se u četvrtfinale plasirali 7.b, 7.d, 8.a i 8.c.

Izbori su se nastavili i u subotu 20.4. nastupima petaša i šestaša. Bilo je suza…. jako stresno, ali i smijeha i veselja. Željko je i dalje sudio odlično, a pomoćnik mu je bio Matko Vranić. Od sljedeće godine nam se Matko i službeno priključuje u organizaciju jer mu se cijela ova priča očito jako svidjela. Sve osim suza. Na kraju su svoje mjesto u četvrtfinalu našli 6.a, 6.b, 6.c i 6.e.

I dolazimo do današnjeg dana… sudac Željko, za stolom Mladen i Stjepan, za fotoaparatom Gabriela.

Četvrtfinale: 6.C – 6.E : 1 - 0, spretni i brzi Curić riješio je ovu utakmicu. Istim receptom 6.A – 6.B : 1 – 0 utakmicu je riješio Josić. 7.B – 8.A : 0 – 1 najsretniji je bio miljenik publike Jelović. Lešić i Komaromi režirali su pobjedu u utakmici 7.D – 8.C : 2 – 0. Dalje prolaze 6.C, 6.A, 8.A i 7.D iako su dečki iz 8.C imali najveću i najglasniju podršku publike. (Transparent 8.C je na kraju prepravljen u 8.A pa se žestoko navijanje nastavilo i u polufinalu).

Polufinale: 6.C – 6.A : 2 – 1 napeto, napeto. Partlić i Curić za 6.C, a Jovanov Gorupić za 6.A. 6.C je u finalu. Nitko sretniji i ponosniji od razrednika Željka, ali ne Željka suca, da ne pomislite da je netko u ovoj priči pristran.
8.A – 7.D : 2-3 sigurno je bila ljepotica turnira. U utakmici je pao i najbrži gol turnira. 5 sekundi je trebalo Franu Tudjmanu da zabije za vodstvo 8.A razreda. Dečki iz 7.D nisu bili impresionirani i na kraju su okrenuli rezultat i plasirali se u finale. Za 8.A je zabio Jelović, a za finaliste Vidaković x2 i Radoš.

Finale: 7.D – 6.C okršaj matematičara, Natalija i Željko na suprotnim tribinama, svatko uz svoj razred.

Bolji su bili učenici profesorice Natalije koji su dali 4 jedinice Željkovim miljenicima. Prskalo, Bičvić, Lešić i Komaromi pokazali su ozbiljnost i najavili utakmicu s profesorima za Dan škole.
7.D – 6.C : 4 – 0. Izbore u OŠ Ante Kovačiću na kraju su dobili učenici 7.D razreda. Čestitke dečkima!!!

I jedna zanimljivost za kraj. U listu od top 6 strijelaca su se redom upisali Luka Cvitanić, Thomas Lubenjak, Gabrijel Kerepčić, Frane Partlić, Jakov Jelović i Ivano Komaromi svaki sa točno 6 zabijenih golova. Bravo dečki, svi dijelite titulu najboljeg strijelca turnira, tj. najboljih strijelaca.

FOTOGALERIJA

 [više]

DRŽAVNO NATJECANJE IZ MATEMATIKE 2024.

Autor: Mladen Ćurić, Željko Bošnjak, 25. 4. 2024. 08:28

Državno natjecanje iz Matematike održano je u Vodicama od 22. do 24. travnja 2024. godine. Našu školu predstavljao je Borna Blank, učenik 6.b razrednog odjela s mentorom Željkom Bošnjakom. Svoja matematička umijeća Borna je odmjerio s najboljim matematičarima u Republici Hrvatskoj te ostvario izvrsno 8. mjesto. Borna već drugu godinu brani boje naše škole na županijskim i državnim natjecanjima iz Matematike.
 

Bravo, Borna! Čestitamo i veselimo se novim uspjesima!

 [više]

VEČER POEZIJE i GLAZBE 2024 pozivnica

Autor: Mladen Ćurić, Mato Matošević, 22. 4. 2024. 10:16

 [više]

Tjedan sporta i kreativnosti

Autor: Mladen Ćurić, Mato Matošević, 18. 4. 2024. 11:05

Raspored za petak 26.4.2024.:

8:00 – 10:00 - 8. razredi (učenice) – odbojka razigravanje, zatim finale
(Zdravko Zukolo)

09:00 – 11:00 – 6. – 8. razredi (učenici) – stolni tenis učenici, zatim finale (Leonarda Ćunko)

10:00 – 11:00 – Biciklistički poligon 6. – 8. razredi
(Zdravko Mihaljević)

10:00 – 11:00 – Pokazna vježba Penjačke škole Durango

11:00 – 13:00  - finale superlige u nogometu
(Mladen Ćurić i Željko Komesarović)

19:30 – 20:30 - Večer poezije i glazbe

 [više]

Novigradsko proljeće

Autor: Mladen Ćurić, Marcela Kučeković, 18. 4. 2024. 07:12

48. Škola stvaralaštva 34. Novigradsko proljeće radionički je sedmodnevni program sa zajedničkom temom u svim radionicama za iznimno motivirane i potencijalno darovite učenike osnovnih škola u jezično-umjetničkom području.

Maja Kaleb, učenica 8. c, pozvana je u Školu stvaralaštva „Novigradsko proljeće“ koja se održava svake godine u OŠ Rivarela u Novigradu. Maja je u Novigradu od 6. do 13. travnja 2024. g. sudjelovala u radu literarne radionice u kojoj je stekla nova znanja i napisala zanimljive stihove koji su prepoznati kao iznimni pa je na svečanoj priredbi u crkvi sv. Pelagija svoju pjesmu predstavila publici. Tijekom rada u literarnoj radionici Maja je sudjelovala u pisanju teksta za radiodramu, teksta za televizijsku emisiju i raspisala priču za izradu slikovnice. Uz stjecanje novih znanja i vještina Maja je stekla i nova prijateljstva koja su tjedan u Novigradu učinila nezaboravnim.

 [više]

Pozivamo Vas na Dječju Utrku "Trk! Za Zdravlje!" - Korak Prema Zdravijoj Budućnosti!

Autor: Mladen Ćurić, Marija Kožul, 16. 4. 2024. 07:40

S ponosom Vas pozivamo na jedinstven događaj u srcu našeg glavnog grada – dječju utrku "Trk! Za zdravlje!", koja će se odvijati na Trgu bana Josipa Jelačića, 21. travnja 2024. od 10:00 do 13:00 sati. Pozivamo sve mlade i obitelji na dan ispunjen zabavom, edukacijom i, prije svega, promicanjem zdravlja.

Zašto "Trk! Za zdravlje!"? Cilj je osvijestiti najmlađe o važnosti zdravih životnih navika od rane dobi, uključujući i znanje o vlastitim zdravstvenim pokazateljima, kao što je kolesterol.

Program Događanja:

10:00 – Otvaranje programa s predstavnicima organizatora i zabavnim aktivnostima za djecu i roditelje. Posebno ističemo nastup mladog hrvatskog blues glazbenika Odina Sokača u pratnji njegovog sjajnog benda!

12:00 – Start utrke, gdje će mladi natjecatelji imati priliku pokazati svoju brzinu i snagu.

13:00 – Svečana dodjela nagrada.

13:30 – Zatvaranje događanja s porukom da zdravlje počinje s nama.

Pridružite Nam Se u Misiji za Zdraviju Budućnost za naše najmlađe!

 [više]

Likovni natječaj HRVATSKA U SRCU Vijest ima dokument u privitku

Autor: Mladen Ćurić, Martina Mikulaš, 15. 4. 2024. 14:13

Naša škola pokreće Likovni natječaj HRVATSKA U SRCU. Natječaj je osmišljen kao prilika učenicima da pokažu što njima znači njihova domovina. Naslikat će ili nacrtati ono što njihov kutak Hrvatske čini posebnim.

Kroz likovni rad, pokazat će nam tu posebnost koja njihovo mjesto ili grad čini jedinstvenim.

Je li to povijesna građevina koja stoji kao svjedok vremena, lokalni festival koji slavi zajedništvo, tradicionalni običaj koji prenosi duh predaka, trg gdje su proveli djetinjstvo, ulica koja odiše poviješću, znamenitost koja svjedoči o bogatoj kulturi ili prirodni fenomen koji ostavlja bez daha?

Što god bilo, tu jedinstvenost želimo vidjeti kroz dječje oči.

Natječaj će trajati od 15. travnja do 21. svibnja 2024.

Rezultati natječaja će biti objavljeni 29. svibnja 2024. na mrežnoj stranici OŠ Ante Kovačića.

Dragi učenici,

pozivamo vas da sudjelujete u Likovnom natječaju Hrvatska u srcu. 

Neka vaša kreativnost i ljubav prema Hrvatskoj osvoje srca svih nas!

                                                  Natječaj osmislila: Martina Mikulaš

 [više]

Tribina "Je li nikotin in?"

Autor: Mladen Ćurić, Marija Kožul, 15. 4. 2024. 14:08

 [više]

POSJET KNJIŽNICI GOETHE INSTITUT ZAGREB

Autor: Snježana Pavleković, Mladen Ćurić, 12. 4. 2024. 10:08

RADIONICA NJEMAČKA GEOGRAFIJA, KULTURA I SUVREMENI ŽIVOT

25.3.2024. su učenici 6. A razreda (Lucija R.) te učenici 6.C razreda (Bruna L., Nika G., Bruno D., Vito S.) posjetili knjižnicu Goethe Instituta u Zagrebu te aktivno sudjelovali na radionici njemačke kulture i civilizacije. Oblik rada je bio rad u paru, samostalno su istraživali i prikupljali informacije o poznatim ličnostima, gradovima, rijekama, različitim zanimljivostima te izrađivali plakate koje su na kraju prezentirali i dobili prigodne poklone. Vrijeme je brzo prošlo i veselimo se ponovnom dolasku ! 😊

 [više]

III. MUZZA tjedna znanosti Vijest ima dokument u privitku

Autor: Mladen Ćurić, Jadranka Salopek, 8. 4. 2024. 18:37

Udruga za popularizaciju znanosti poziva vas na  III. MUZZA tjedna znanosti.

Trodnevni događaj organiziran je u suradnji sa Sveučilištem Zagreb i rektorom prof.dr.sc. Stjepanom Lakušićem u prostoru rektorata  Sveučilišta Zagreb (srebrna zgrada SEECEL) Novi Zagreb Radoslava Cimermana 88.

Osim izložbenog interaktivnog prostora, edukacija i radionica za učenike koje populariziraju znanost, organizirati će se i zanimljive panel rasprave.

Ulaz na Tjedan znanosti i sve radionice je besplatan, program traje u petak, subotu i nedjelju, 12. – 14.4. od 10 do 19 sati, a detaljno ga možete pratiti na webu i Facebooku ili Instagramu.

 [više]

Županijsko natjecanje iz Geografije

Autor: Mladen Ćurić, Brankica Brkić, 26. 3. 2024. 15:32

U petak, 22.3.2024. godine, u Osnovnoj školi Vukomerec  održano je županijsko natjecanje iz geografije. Našu školu predstavljalo je trinaest učenika.

Učenici petih razreda Ema Brstilo, Elena Burjan, Sara Mioćev, Matej Đerek, Jakov Štih te učenici sedmih razreda Jana Kraljević, Erika Vlahović i Niko Prskalo u pratnji mentorice Ivane Varge.

Učenici šestih razreda  Velimir Lovrić, Borna Blank, Matija Bošnjaković, Petar Kovačević  te učenica osmoga razreda Iva Drožđek u pratnji mentorice Brankice Brkić.

Čestitamo svim učenicima koji su sudjelovali i ostvarili odlične rezultate, a posebne čestitke upućujemo  učenicima Eriki Vlahović i Mateju Đereku za plasman na državno natjecanje te njihovoj mentorici Ivani Vargi.

 [više]

Nagrada Profesor Balthazar

Autor: Mladen Ćurić, Ivana Varga, 19. 3. 2024. 07:54

U srijedu, 12. ožujka 2024. godine, u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog dodijeljene su nagrade Profesor Baltazar koje Grad Zagreb dodjeljuje kao priznanje učenicima zagrebačkih osnovnih i srednjih škola te njihovim mentorima za osvojena prva tri mjesta na državnim natjecanjima u znanju, glazbi, plesu i strukovnim vještinama protekle školske godine.

U našoj školi nagradu su dobile:
Maja Kaleb za osvojeno 2. mjesto na državnom natjecanju iz engleskog jezika i njezina mentorica Nikol Butina, prof.
Ema Rebernjak za osvojeno 2. mjesto na državnom natjecanju iz hrvatskog jezika i njezina mentorica Vesna Čondić, prof.
Erika Vlahović za osvojeno 3. mjesto na državnom natjecanju iz geografije i njezina mentorica Ivana Varga, prof.

Ponosni smo na ovakve učenike i predane mentore te sigurni da će i u budućnosti mnogi učenici naše škole osvojiti ovu vrijednu i prestižnu nagradu.

 [više]

Tribina: Nesretni roditelji, sretna djeca – je li to moguće?

Autor: Mladen Ćurić, Marija Kožul, 18. 3. 2024. 12:13

Dragi roditelji,

o roditeljstvu se s pravom puno govori i piše. Mnoge su zamke koje čekaju roditelje u različitim etapama odgoja djece. Ono što u svakodnevnom radu možemo sve češće čuti jest izjava roditelja da se osjećaju loše, da su nesretni. Razloga za ovo ima puno, bilo da su oni  osobni, obiteljski, fizički, emocionalni,... Nameće se pitanje: može li nesretan roditelj odgojiti sretno dijete? O ovoj temi govorit ćemo na našoj novoj tribini. 

Tribina

Nesretni roditelji, sretna djeca – je li to moguće?

održat će se u ponedjeljak, 25. ožujka 2024. godine, s početkom u 18 sati putem You tube kanala.

Tribinu će voditi mr. sc. Lucija Sabljić, dipl. socijalna pedagoginja.

Molimo da se prijavite putem elektronske pošte na adresu: andreja.radic@stampar.hr.

Veselimo se vašem sudjelovanju!

 [više]

Rezultati revizije županijskog natjecanja iz matematike

Autor: Mladen Ćurić, Željko Bošnjak, 11. 3. 2024. 15:47

Rezultati revizije županijskog natjecanja iz matematike objavljeni su na stranici: 
 
Učenici koji žele dobiti objašnjenje trebaju se javiti prema uputi do srijede 13. ožujka 2024. putem e-maila dp.osnovna.skola@gmail.com
 [više]

1.MJESTO NA LIKOVNOM NATJEČAJU

Autor: Mladen Ćurić, Martina Mikulaš, 5. 3. 2024. 20:34

Katja Mudrinić, učenica 1.b razrednog odjela osvojila je 1.mjesto s likovnim radom Moj grad na Festivalu likovne i glazbene umjetnosti u Dugom Selu u kategoriji Likovna umjetnost (državna razina). Rad izveden tehnikom grataž oduševio je žiri. 

Njen razred je jako uzbuđen i ponosan na Katju.  Kako i ona,  tako i svi ostali učenici 1.b obožavaju istraživati likovne tehnike te izražavati svoju maštovitost.

Katjin uspjeh nas podsjeća da umjetnost nije samo natjecanje, već putovanje otkrića i izražavanja. Vrlo je važno podržavati kreativnost i maštovitost u školama u svim oblicima.

Čestitamo našoj Katji na zasluženom uspjehu i želimo joj mnogo inspiracije i stvaralačke radosti u budućnosti!

1.B i učiteljice Martina i Ana-Marija

 [više]

XXXI. ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ MATEMATIKE

Autor: Mladen Ćurić, Željko Bošnjak, 4. 3. 2024. 09:23

Prigodnim programom u novoj dvorani naše škole otvoreno je XXXI. županijsko Natjecanje iz matematike koje se prvi put održalo u našoj školi nakon desetogodišnjega održavanja u Osnovnoj školi Miroslava Krleže. Ravnateljica Jadranka Salopek pozdravila je uzvanike, a svečanost je uveličao Jacques Houdek otpjevavši himnu. Na školskome Natjecanju sudjelovalo je oko 3 500 učenika, a 345 najboljih pozvano je na županijsko Natjecanje. Našu je Školu predstavljalo čak 14 učenika:
4. razred: Filip Jens Kljaić
5. razred: Jakov Štih, Hrvoje Kaleb, Ivor Jagušt, Noa Ležaja, Elena Burjan, Niko Krajtner i Šimun Milošević
6. razred: Borna Blank i Marija Vuletić
7. razred: Marin Radoš, Jozo Tadić, Petar Vidaković i Ivan Bacalja
Čestitamo!!!

FOTOGALERIJA

 [više]

RODITELJI U RAZREDU

Autor: Mladen Ćurić, Martina Mikulaš, 4. 3. 2024. 08:57

U 1.b razrednom odjelu potiče se suradnja učiteljica i roditelja kako bi se obogatila nastava i podržao razvoj učenika.

Jedan od oblika  suradnje  je dolazak roditelja u razred. 

Roditelji dijele svoje znanje, vještine i interese ili učenicima čitaju ili pričaju zanimljive priče. Korisnost je višestruka - učenici uče o različitim mogućnostima i aktivnostima, potiče se pozitivna atmosfera, a roditelji još bolje upoznaju svoje dijete i druge učenike te obogaćuju školsku svakodnevicu. Djeca se dolaskom svojih roditelja osjećaju ponosno i motivirano, a aktivnost je važna za uspjeh i zadovoljstvo djece u školi.

U godinama iza nas, u razred su ulazile i bake i djedovi te braća i sestre naših učenika.

Zahvaljujemo Noeminoj mami Anamariji Rieger što nam je čitala zanimljive bajke i Petrovom tati Marku Biraču što je s nama podijelio znanje i iskustvo o navijačkoj i sportskoj kulturi te o sigurnosti na internetu.

Pozivamo i sve ostale roditelje, bake i djedove da nam se pridruže u budućim aktivnostima.

 [više]

Dan ružičastih majica – Kroz život bez nasilja

Autor: Mladen Ćurić, Jelena Strujić, 1. 3. 2024. 19:47

U srijedu,  28.2., obilježili smo Dan ružičastih majica (Pink Shirt Day). To je nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja koji se obilježava zadnje srijede u veljači. Nosili smo ružičasto, a ovaj tjedan učiteljice su provodile razne aktivnosti i radionice s djecom. Učenici su razgovarali o važnosti izbjegavanja sukoba, o cyberbullyingu (nasilje putem interneta), o zaštiti slabijih i nenasilnom rješavanju problema. Učenici su izrađivali postere, pisali poruke podrške i pjesme o svom iskustvu s pritiskom vršnjaka te smo svi zajedno na simboličan način skrenuli pozornost na problem vršnjačkog nasilja u školama. Sve nas je vodila jedna misao, a to je da je vršnjačko nasilje neprihvatljivo ponašanje na koje moramo reagirati svi zajedno kao društvo i da želimo ići KROZ ŽIVOT BEZ NASILJA.


Više o tome, pogledaj u fotogaleriji i na videu.

 

 [više]

Privremeni rezultati Županijskog natjecanja iz matematike Vijest ima dokument u privitku

Autor: Mladen Ćurić, Željko Bošnjak, 26. 2. 2024. 10:35

Dragi natjecatelji i mentori,

rezultate možete pratiti uživo putem linka: 

rezultati uživo

Od 17:30 - 18:00 privremeni rezultati i mogućnost uvida u rad natjecatelja i mentora.

Od 18:00 - 18:30 mogućnost pisane žalbe učenika/natjecatelja.

19:00 objava rezultata Županijskog natjecanja.

 

Zadatke i njihova rješenja pogledajte pod opširnije.

 

Predsjednica Županijskog povjerenstva,

Jadranka Salopek, prof.

 [više]

Županijsko natjecanje iz engleskog jezika

Autor: Mladen Ćurić, Maja Dolenec, 16. 2. 2024. 10:19

U utorak, 13.2.2024. održano je Županijsko natjecanje iz engleskog jezika u OŠ Jelkovec.

Našu školu su predstavljali učenici sedmih i osmih razreda koji su na školskom natjecanju ostvarili odlične rezultate.

Učenici sedmih razreda koji su sudjelovali su: Piera Guina (mentor Maja Dolenec), Nera Grgetić (mentor Maja Dolenec), Dora Ivić (mentor Milana Sekulić) i Jana Kraljević (mentor Maja Dolenec). Učenici osmih razreda koji su sudjelovali su: Fran Erdelja (mentor Nikol Butina), Maks Horvat (mentor Milana Sekulić), Maja Kaleb (mentor Nikol Butina) i Maja Nikšić (mentor Nikol Butina).

Čestitamo učenicima na sudjelovanju i ostvarenim odličnim rezultatima te im želimo puno uspjeha na sljedećoj razini natjecanja!

 [više]

Obavijest o organizaciji nastave

Autor: Jadranka Salopek, 14. 2. 2024. 15:41

Dragi učenici, poštovani roditelji,

zbog potrebe održavannja nacionalnih ispita za osme odjele ( 8 dana kroz 3 tjedna ) jedino rješenje za našu fizički preopterećenu školu bila je kratka izmjena turnusa za učenike.

Stoga će odjeli predmetne nastave ( peti, šesti, sedmi i osmi ) nakon zimskih praznika, od 27. veljače 2024. ( 26. veljače je nenastavni dan jer je škola domaćin Županijslog natjecanje iz matematike ) nastavu započeti turnusom A kada su ujutro šesti i osmi odjeli Znači:

A 27. veljače do 1. ožujka

B 4. do 8. ožujka

11. do 15. ožujka

B 18. do 22. ožujka

A 25. do 27. ožujka ( u četvrtak 28.3. započinje proljetni odmor učenika )

B 8.4. - povratak učenika predmetne nastave u regularne turnuse

Hvala na razumijevanju,

s poštovanjem,

Jadranka Salopek, ravnateljica

 [više]

Upis u prvi razred

Autor: Mladen Ćurić, Jelena Strujić, 14. 2. 2024. 11:08

Poštovani roditelji / skrbnici,

termin za utvrđivanje spremnosti za školu trebate rezervirati na www.terminko.hr

Termini za upise su već objavljeni na stranici na stranici Terminko.hr, a novi se otvaraju kada se postojeći popune.

Liječnički pregled obavlja se u Školskoj ambulanti Špansko kod naše školske liječnice dr. Ivane Bubanj. Termin kod liječnice je također potrebno rezervirati na www.terminko.hr, a liječnicu možete dobiti i pozivom na telefon 01/3895-240.

Zbog smanjenog prostornog kapaciteta škole u mogućnosti smo upisati samo učenike s prebivalištem ili boravištem na našem upisnom području. U slučaju da brat ili sestra budućeg prvašića već pohađa OŠ Ante Kovačića, roditelji mogu podnijeti pisanu i vlastoručno potpisanu zamolbu s navedenim razlozima. Zamolbu je potrebno poslati na mail adresu škole ili dostaviti osobno u školu. Izmjenama Zakona, Gradski ured je taj koji donosi konačnu odluku o upisu djeteta izvan upisnog područja (Zakon o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi, čl.18, st.3). Obavijest o ishodu odluke možete očekivati u kolovozu.

 Upisno područje OŠ Ante Kovačića čine ulice:

Alibunarska ul., Alibunarski odvojak, Dolina I. odvojak, Dolina Stenjevečka I., I. Hrnetička ul., II. Hrnetička ul., Jankomir, Kotarnica do br. 16 parni i neparni, Samoborska cesta - neparni od 63 do 93 i parni od 34 do 108, Stenjevec, Stenjevečka ul., Stenjevečki odvojak I., Stenjevečki odvojak II., Stenjevečki odvojak III., Trg I. Kukuljevića br. 1 - 7, Ul. A. Kokića, Ul. A. Šoljana - parni brojevi, Ul. E. Vidovića, Ul. hrvatskih branitelja, Ul. I.B. Mažuranić - neparni od 27 do kraja i parni od 60 do kraja, Ul. I. Lovrića, Ul. I. Pergošića, Ul. I. Rangera, Ul. M. Vlačića Ilirika, Ul. M. Tartaglie - sve osim parnih br. od 2 do 12 koji idu u OŠ Malešnica, Ul. N. Pavića, Ul. M. Pelegrinovića, Ul. T. Krizmana, Ul. V. Korajca, Ul. V. Stulića.

Upisi u prvi razred šk. g. 2024./2025. - sažetak:

• Školski obveznici su djeca koja su do 01.04.2024. navršila 6 godina

• Upisujemo školske obveznike s boravištem/prebivalištem isključivo našeg upisnog područja

• Za prijevremeni upis u školu - zahtjev Gradskom uredu za obrazovanje, Trg Marka Marulića 18, najkasnije do 31. ožujka 2024.

• termin za testiranje rezervirajte na www.Terminko.hr (upute za korištenje možete naći na samoj stranici)

Prilikom dolaska na upis u školu, u zakazanom terminu roditelj ili staratelj donosi:

  • kopiju rodnog lista/izvatka iz matice rođenih (OIB)

  • prijašnje nalaze obrade i vještačenja, mišljenje vrtića, HZSR... (ako postoje te navesti teškoću u rubrici Napomena prilikom rezervacije termina)

  • za program produženog boravka obavezno preslika prijave na HZMO (može i iz sustava e-građani / e-radna knjižica) ne starija od mjesec dana za oba roditelja

  • OIB oba roditelja

ODGODA UPISA

Ako se na pregledu utvrdi da dijete nije postiglo stupanj zrelosti koji mu je potreban za praćenje i izvršenje školskih obveza, stručno povjerenstvo može predložiti da se dijete ne upiše u toj školskoj godini. Odgoda upisa u prvi razred osnovne škole može se odobriti samo za jednu godinu. Odgodu upisa predložit će stručno povjerenstvo škole ako procijeni na temelju neposrednoga pregleda i dostavljene dokumentacije o psihofizičkom stanju djeteta da bi odgoda upisa pozitivno utjecala na djetetov psihofizički razvoj.

Ukoliko su Vam potrebne druge informacije o upisu, molimo da se javite školskoj psihologinji na mail jelena.strujic@skole.hr
 
Hvala na razumijevanju.

 

 [više]

MASKENBAL U KOVAČIĆU

Autor: Mladen Ćurić, Martina Mikulaš, 14. 2. 2024. 11:04

Biti netko drugi, izazov je pravi
prepuštamo se ljepoti ili stravi.
Mašte i zabave uvijek ima
veseo dan je bio svima!
Pogledajte kako Kovačići godine svake
izrađuju maske svakojake!

 [više]

VREMENIK XXXI. ŽUPANIJSKOG NATJECANJA IZ MATEMATIKE 2024. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Mladen Ćurić, Željko Bošnjak, 12. 2. 2024. 10:04

 [više]

Maske 1.b u Muzeju grada Zagreba

Autor: Mladen Ćurić, Martina Mikulaš, 12. 2. 2024. 10:00

Vrijedne ruke i kreativne glavice 1.b razrednog odjela izradile su trodimenzionalne životinjske maske te sudjelovale na tradicionalnoj izložbi u Muzeju grada Zagreba. Tema su bile životinje jer su tradicionalne fašničke maske znale biti u obliku raznih životinja. Također, izložbom se željelo ukazati i osvijestiti problem izumiranja velikog broja životinjskih vrsta koje se događa zbog klimatskih promjena.

Muzejski projekt je u suradnji s učenicima osnovnih škola na zanimljiv i pristupačan način potaknuo dječju likovnost i kreativnost te tako pridonio očuvanju tradicije  obilježavanja fašnika i pokladnih običaja u našem gradu.
Osim dobre zabave i učenja kroz izradu maski, svi su učenici 1.b razrednog odjela dobili  besplatan posjet muzeju i nestrpljivo čekaju taj dan!
 
Sve vas pozivamo da pogledate naše maske u Muzeju grada Zagreba do utorka,13.veljače.
 
                                                                    1.b i učiteljica Martina
 [više]

Centar za djecu, mlade i obitelj Modus

Autor: Mladen Ćurić, Jelena Strujić, 7. 2. 2024. 20:48

 
Dragi roditelji, 
Centar za djecu, mlade i obitelj Modus organizira dva vrijedna programa za roditelje i djecu. Prvi je Trening roditeljske kompetentnosti koji je namijenjen svim roditeljima djece uzrasta od prvog do petog razreda OŠ. Drugi program su radionice podrške za djecu starosti od 8 do 12 godina čiji su roditelji prošli ili prolaze kroz rastavu braka. Više o programima pogledajte na ilustracijama, a za prijave se javite direktno Centru Modus.
 [više]

Važna obavijest

Autor: Jadranka Salopek, 6. 2. 2024. 13:34

Poštovani svi,

OŠ Ante Kovačića je do odabira nakon natječaja bez tajnice.

Stoga Vas molimo da ne nazivate kućni broj 101 jer nitko nije u tom uredu. Za sve informacije obratite nam se na mail 

skola@os-akovacica-zg.skole.hr  

Hvala na razumijevanju,

Jadranka Salopek, ravnateljica

 [više]

Javni poziv 9./2024. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Mladen Ćurić, Sanja Petek, 6. 2. 2024. 12:34

U prilogu je javni poziv za organizaciju terenske nastave za učenike trećih razreda OŠ Ante Kovačića, Zagreb.

 [više]

Interkulturalni školski sat – od Iraka do Španskog

Autor: Mladen Ćurić, Natalija Križanac Momčilović, 6. 2. 2024. 09:23

2. veljače 2024. u 7.d razredu održan je nešto drugačiji Sat razrednika na kojem je gost predavač bio Nawar Ghanim Murad, profesor engleskog jezika i lingvistike, porijeklom iz Iraka, koji već dvanaest godina živi u Zagrebu.

U zanimljivom predavanju i razgovoru s učenicima gospodin Nawar im je približio svoju zemlju; naučili su ponešto o starim civilizacijama, početku pisma, dugoj iračkoj povijesti i kulturi, arapskom pismu, prepoznavali sličnosti između arapskog i hrvatskog jezika, a odigrali su i najstariju društvenu igru na svijetu...

Posjet je ostvaren u sklopu programa Alternativne nastave koju provodi Centar mladih Ribnjak u suradnji s Gradskim uredom za obrazovanje.

Interkulturalna nastava je poticajan susret učenika s drugim kulturama, običajima i ljudima iz raznih dijelova svijeta koji su postali naši sugrađani, te prostor upoznavanja, razgovora, stvaranja i učenja o različitim kulturnim, etničkim, jezičnim i vjerskim identitetima kroz raznolike umjetničke, kreativne prakse i dijalog koji doprinosi smanjenju predrasuda, stereotipa, nejednakosti i   diskriminacije. 

 [više]

Naši učenici posjetili su Hrvatski sabor

Autor: Mladen Ćurić, Željko Komesarović, 5. 2. 2024. 11:01

Učenici osmih razreda koji su sudjelovali na školskom natjecanju iz povijesti posjetili su Hrvatski sabor.
Posjet Hrvatskom saboru uključivao je razgledavanje Sabora uz stručno vodstvo te su se učenici upoznali s osnovnim činjenicama iz povijesti Sabora i ustrojstvom državne vlasti, s naglaskom na unutarnji ustroj i način rada Sabora, postupkom donošenja zakona i drugih akata Sabora. Svojim uzornim ponašanjem i zavidnim znanjem na najbolji su način pokazali zašto imamo razloga biti ponosni na njih. Tko zna možda će jednoga dana upravo netko od njih sjediti u tim istim saborskim klupama.

 [više]

SIGURNOST NA INTERNETU - istraživanje

Autor: Mladen Ćurić, Martina Mikulaš, 5. 2. 2024. 09:14

 
Dan sigurnijeg interneta ove godine obilježavamo 6. veljače.
Sigurnost na internetu je izuzetno važna jer se na internetu nalazi mnogo potencijalnih opasnosti koje mogu ugroziti  privatnost, sigurnost i dobrobit.
 
Krajem siječnja proveden je anketni upitnik za roditelje prvih razreda naše škole.
 
Cilj  upitnika  bio je prikupiti informacije o korištenju interneta kod učenika prvih razreda osnovne škole te  kako roditelji učenika procjenjuju sigurnost svoje djece na internetu. 
Informacije dobivene upitnikom će zasigurno nama učiteljima pripomoći razumjeti izazove s kojima se suočavaju roditelji i djeca u vezi s korištenjem interneta te razvitku  strategija za poboljšanje sigurnosti na internetu.
Detaljnije o istraživanju na sljedećoj poveznici. POVEZNICA
 [više]

OBAVIJEST O POZVANIM UČENICIMA NA XXXI. ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ MATEMATIKE 2024. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Mladen Ćurić, Željko Bošnjak, 2. 2. 2024. 11:59

Na XXXI. ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ MATEMATIKE 2024. koje će biti održano u OŠ Ante Kovačića, Zagreb 26. veljače 2024. godine u 10 sati pozivaju se učenici koji su na Školskom natjecanju iz matematike osvojili sljedeći broj bodova:


·        4. razredi: osvojenih 25 i više bodova
·        5. razredi: osvojenih 31 i više bodova
·        6. razredi: osvojenih 24 i više bodova
·        7. razredi: osvojenih 19 i više bodova
·        8. razredi: osvojenih 26 i više bodova


U privitku pogledajte liste rezultata učenika od 4. do 8. razreda, a iste možete pogledati i u aplikaciji natjecanja.azoo.hr.

 [više]

SUPROTAN DAN U 1.B

Autor: Mladen Ćurić, Martina Mikulaš, 28. 1. 2024. 18:59

Učenici 1.b razrednog odjela obilježili su jedan  poseban i neobičan dan - SUPROTAN DAN. Dan smo začinili suprotnim radnjama jednog uobičajenog dana.

Hodali smo unatraške po hodnicima, majice i veste smo preokrenuli na “krivu” stranu, zamijenili smo lijevu i desnu papuču, stolce smo okrenuli i naslonili prednji dio tijela, čitali smo unatrag, umjesto ruke dizali smo noge, matematičke zadatke smo pisali u pisanku iz Hrvatskog jezika i obratno, učiteljica je bila učenik…

Zaigrali smo online igre s riječima suprotnog značenja. Dešnjaci su pisali lijevom rukom, ljevaci desnom. 

Čitali smo pjesmu Grigora Viteza Kako živi Antuntun te saznali kako jedan dječak svaki posao na svoj način radi - pomalo suprotno kao i mi na naš poseban dan. 

Svoja imena smo pisali i čitali naopako, čak smo se častili grickalicama prije doručka.

Suprotan dan je bio uzbudljiv i jako smiješan i jedva ga čekamo ponoviti za godinu dana!

                                   B 1. I  ACILJETIČU ANITRAM

Dan bez smijeha je propao dan! (Charlie Chaplin)

 

 [više]

ZANIMLJIVO DRUŽENJE PRVAŠIĆA I KNJIŽEVNICE JADRANKE ČUNČIĆ-BANDOV

Autor: Mladen Ćurić, Martina Mikulaš, 28. 1. 2024. 18:56

Jadranka Čunčić-Bandov je hrvatska dječja  književnica i lutkarica.  Autorica je mnogih igrokaza koji su objavljeni u čitankama, priručnicima, zbornicima i časopisima za djecu. Djeluje kao samostalna umjetnica te igrokaze iz svojih knjiga predstavlja djeci kroz lutkarske predstave. 

Sredinom siječnja posjetila je i našu školu te razveselila prvašiće s poletnom i razigranom izvedbom svojih igrokaza. Oduševila je sve plesom, pokretom te interakcijom s djecom koja zaista ostavlja bez daha. 
Književnica svoje igrokaze djeci predstavlja kao lutkarske kolaž predstave u kojima se koristi mnoštvom scenskih lutaka koje sama izrađuje od različitih materijala i uporabnih predmeta iz domaćinstva. 
Prvašići i njihove učiteljice dobile su mnoštvo ideja... možda se neka uskoro i realizira...😊
 [više]

Tribina: Tko više treba ekran djeca ili roditelji?

Autor: Mladen Ćurić, Jadranka Salopek, 24. 1. 2024. 10:53

 [više]

Školsko natjecanje iz Matematike 2024. - Upute povjerenstvima - NOVO Vijest ima dokument u privitku

Autor: Mladen Ćurić, Željko Bošnjak, 20. 1. 2024. 15:49

Na poveznici https://natjecanja.math.hr/domaca-natjecanja/natjecanja-2024/ nalazi se obavijest o ažuriranim uputama školskim povjerenstvima (pod više). Upute su ažurirane 18. siječnja 2024. zbog upita o unosu rezultata i papiru s kvadratićima. Unos rezultata omogućen je do ponedjeljka, 29. siječnja u 12:00, a papir s kvadratićima se ne koristi.
 
Dopredsjednici ŽNM: Sandra Madžar i Željko Bošnjak
 [više]

KNJIŽEVNI SUSRET - ŽELJKA HORVAT-VUKELJA

Autor: Mladen Ćurić, Martina Mikulaš, 15. 1. 2024. 17:56

 

Učenici prvih razreda imali su čast družiti se s neponovljivom književnicom Željkom Horvat-Vukelja u organizaciji Školske knjige s ciljem poticanja učenika na čitanje i ljubav prema knjigama.

Vedrinom i optimizmom književnica je osvojila vesele prvašiće učeći ih da kroz igru i suosjećanje lakše prihvate nove obveze.

Iz njezine ljubičaste torbe, čuvene Ljubice Torbić, spretno iskaču sve nove i nove priče… Svježa i inovativna,  književnica uvijek nepogrešivo pronalazi put do dječjeg srca. Manje je – više, veličina je u – malome… zna to vrlo dobro naša draga prijateljica: spisateljica, profesorica francuskog i španjolskog jezika, autorica udžbenika, urednica dječjih časopisa.

Učenici su uživali u druženju, a uz pričanje priča stvarali melodijske i ritamske cjeline te time osvojili i poneku peticu.

 [više]

Školsko natjecanje iz matematike 2024. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Mladen Ćurić, Željko Bošnjak, 9. 1. 2024. 07:44

Školsko natjecanje iz matematike provodi se u školama u petak, 26. siječnja 2024. godine u 10 sati za učenike od 4. do 8. razreda.

Potrebni obrasci za provedbu natjecanja kao i sve potrebne informacije nalaze se na poveznici.

Dopredsjednici ŽNM 2024.

Sandra Madžar, prof.

Željko Bošnjak, prof.

 [više]

Obavijest o parkiralištu

Autor: Jadranka Salopek, 8. 1. 2024. 08:24

Poštovani roditelji i susjedi,

parkirališta su samo za djelatnike škole i bit će pod zatvorenom rampom. Molimo vas da ih ne koristite.

Hvala, s poštovnajem, ravnateljiica.

 [više]

KOVAČIĆI ZA PUČKU KUHINJU - HVALA

Autor: Mladen Ćurić, Martina Mikulaš, 22. 12. 2023. 07:59

HVALA svima koji su sudjelovali u blagdanskoj humanitarnoj akciji KOVAČIĆI POMAŽU PUČKOJ KUHINJI  kojom smo prikupljali robu s dužim rokom trajanja za Pučku kuhinju na Svetom Duhu.

Akcija je završila 20. prosinca 2023.

Učenici 7.f razrednog odjela i njihova razrednica Dolores Brkljačić su robu marljivo upakirali te su namirnice predane u prave ruke fra Vilčeka.

Pokazali smo opet veliko srce💖 ,  ovaj put za socijalno osjetljivu skupinu građana.

 

„Kada bismo barem mogli malo božićnog duha pospremiti u staklenke i otvoriti po jednu svaki mjesec u godini.“

                                                 (nepoznati autor)

 [više]

Kovačići za dječji dom sv. Josipa

Autor: Mladen Ćurić, Ivana Pavić, 22. 12. 2023. 07:56

Učenici 5.a, 5.b, 5.d, 5.e, 7.c i 7.f razreda sa svojim razrednicama Ivanom Pavić, Jelenom Cvrlje, Ivanom Derniković, Dolores Brkljačić i Ivanom Vargom odlučili su ove godine zajedničkim snagama razveseliti djecu u dječjem domu sv. Josipa u Hrvatskom Leskovcu prigodnim poklonima za Božić. Marljivo su izrađivali čestitke na satu razrednika s lijepim i iskrenim željama te se ujedno podsjetili koliko su sretni što blagdane dijele u krugu obitelji a roditelji naših učenika su financijski pomogli u pripremanju bogatih poklona.

Svoje veliko srce, učenici i roditelji 5.razreda, 7.c i 7.f razreda pokažu kad god je pomoć potrebna. Hvala svima koji su podržali i na bilo koji način sudjelovali u ovoj akciji i neka je svima sretan i blagoslovljen Božić!

 [više]

BOŽIĆNA PRIČA

Autor: Mladen Ćurić, Martina Mikulaš, 22. 12. 2023. 07:53

U Zagrebačkom kazalištu lutaka, učenici 1.b i 1.c razrednog odjela pogledali su predstavu Božićna priča. 

Ova poznata priča nastala je prema istoimenom književnom predlošku Charlesa Dickensa. 
Predstava je zagrijala srca dvaju razreda i njihovih učiteljica, prenijela snažnu poruku i ukazala na bit Božića. Ostavila je na sve dirljivu poruku kako život vođen sebičnim motivima vodi k usamljenosti, da ne smijemo biti tvrda srca, a prema drugim ljudima se trebamo ophoditi sa suosjećajnošću i pažnjom.  
Stoga, svi bismo se trebali truditi i činiti sve što je u našoj moći da Božić i svaki drugi dan učinimo jedni drugima podnošljiv(ij)im.    
 [više]

Božićna želja

Autor: Mladen Ćurić, Sanja Petek, 21. 12. 2023. 13:28

 

Božić je vrijeme kad svak' se veseli.

Božić je vrijeme kad ljubav se dijeli.

Božić je vrijeme kad prava je stvar

pronaći onog tko treba tvoj dar.

Nek' godine ove naš božićni dar

ne bude slatkiš, ne bude stvar.

Jer godine ove želja je naša

da vam se ostvare svi lijepi snovi, i oni stari i oni novi.

Da Vam se ispune sve tajne želje, da djecu svuda prati veselje.

Sve što vam bol i mržnju stvara neka nosi godina stara, a mnogo ljubavi, sreće i lijepih snova neka vam donese godina nova.

 

Od srca vam darujemo poklone iz snova.

SVIMA NEKA JE SRETAN BOŽIĆ I GODINA NOVA!!!

 

U realizaciji božićne svečanosti sudjelovali su:

Dječji zbor: Mato Matošević, Nika Maslać , Vladimir Jandrašek, Martina Mikulaš

Dramska skupina: Dunja Srzentić, Katja Sablić, Martina Curać, Martina Mikulaš

Folklor: Ivana Varga

Lutkarska skupina: Mihaela Marković

Plesna skupina: Sanja Petek

Tehnička potpora: Marko Brkljačić, Mladen Ćurić, Vladimir Jandrašek

Estetsko uređenje: Ines Radušić

FOTOGALERIJA (Kristina Biočić)

 [više]

ŠKOLSKI MEDNI DAN

Autor: Mladen Ćurić, Martina Mikulaš, 21. 12. 2023. 09:16

Na dan zaštitnika pčela i pčelara Sv. Ambrozija, 7. prosinca 2023. godine, u osnovnim školama diljem Hrvatske obilježen je Školski medni dan s hrvatskih pčelinjaka. 
Učenici prvih razreda naše škole imali su pravi edukativno-slatki medni dan uz izvrsnu predavačicu, psihologinju škole Jelenu Strujić. Kako je djed naše psihologinje pčelar, učenici su doznali čime se pčele hrane, upoznali put od cvijeta do meda uz  pomoć edukativnog videa o nastanku meda,  prezentacije s mnoštvom fotografija.  Također, prvašići su se susreli sa pčelarskim pojmovima kao što su matica, trut, radilica, saće, ramovi, košnica... Najzanimljiviji dio je bio kada su mogli uživo vidjeti saće te ih opipati.

Obilježavanjem Mednog dana želi se educirati učenike o važnosti meda kao sastavnog dijela prehrane, kao i pčelarstva za sveukupnu poljoprivrednu proizvodnju i biološku raznolikost, a ujedno se provodi i promocija meda lokalnih proizvođača proizvedenog na hrvatskim pčelinjacima.
Svaki učenik je na poklon dobio staklenku meda hrvatskih pčelinjaka i zanimljivu slikovnicu o pčelici Jelici i medvjedu Edi.
 
Zahvaljujemo psihologinji Jeleni i njenom djedu na zanimljivom prikazu života pčela i nastanku meda. 🌺🌺🐝🐝
 [više]

Školsko natjecanje iz matematike 2024.

Autor: Mladen Ćurić, Željko Bošnjak, 19. 12. 2023. 17:53

Školsko natjecanje iz matematike provodi se u školama u petak, 26. siječnja 2024. godine u 10 sati za učenike od 4. do 8. razreda.

Ravnatelj Škole treba imenovati povjerenika za pripremu i provedbu natjecanja iz matematike u školi. Zadatke preuzimate u aplikaciji natjecanja.azoo.hr /školski povjerenik/, a po završetku ispravljanja rezultate je potrebno unijeti u aplikaciju natjecanja.azoo.hr.

Sve informacije nadalje pratite na mrežnim stranicama OŠ Ante Kovačića i OŠ Miroslava Krleže.

Od ove školske godine ne provodi se više gradsko-općinsko natjecanje u Gradu Zagrebu (po punktovima kao prijašnjih godina).

Nije potrebna nikakva prethodna prijava školi domaćinu Županijskog natjecanja (svi potrebni podatci preuzimat će se iz aplikacije).

 

Dopredsjednici ŽNM 2024.

Sandra Madžar, prof.

Željko Bošnjak, prof.

 [više]

Božićna priredba

Autor: Mladen Ćurić, Sanja Petek, 11. 12. 2023. 08:13

 [više]

KOVAČIĆI POMAŽU PUČKOJ KUHINJI

Autor: Mladen Ćurić, Martina Mikulaš, 10. 12. 2023. 19:56

Često želimo nekome pomoći, no obaveze i ubrzani način života nam ponekad ne ostavlja vremena ili razmišljanja za pomaganje drugima. Bilo bi lijepo pomagati kroz cijelu godinu kroz doniranje ili volontiranje.

Adventsko vrijeme je pravo vrijeme da krenemo misliti na druge.

Naša škola se mnogo puta uključila u različite humanitarne akcije, a ovoga puta pomažemo ljudima u potrebi koji dolaze kucati na vrata pučke kuhinje.

Pučka kuhinja na Svetom Duhu djeluje više od tridesetak godina te besplatno dijeli tople obroke svakome tko dođe. Dnevno ova kuhinja pripremi i podijeli oko 300 obroka za siromašne i potrebite.

Kroz našu akciju prikupljat ćemo robu koja ima duži rok trajanja: konzerve, tjesteninu, rižu, brašno, ulje, šećer, sol, začine, kavu, čaj, trajno mlijeko, sokove, kekse…

Akcija će trajati od 12. prosinca do 20. prosinca 2023. kada ćemo prikupljeno dostaviti navedenoj kuhinji. Namirnice možete poslati po djetetu, ostaviti u holu ispod stepenica (desna strana) ili se obratiti djelatniku škole na ulazu.

Ovom akcijom osim što pomažemo, želimo senzibilizirati širu javnost za socijalno osjetljivu skupinu građana, za ljude kojima je naša pomoć itekako potrebna.

Hvala! 

 [više]

Večer matematike

Autor: Mladen Ćurić, Ivana Derniković, 7. 12. 2023. 08:15

 [više]

Smotra primjera dobre prakse na Oxford University Press konferenciji

Autor: Mladen Ćurić, Maja Dolenec, 5. 12. 2023. 09:06

Fotografije su preuzete od organizatora - Oxford University Press i Profil-Klett.

Učiteljice engleskog jezika Jelena Cvrlje i Maja Dolenec sudjelovale su na 20. Oxford University Press konferenciji za učitelje engleskog jezika koja se održala 2.12.2023. u Zagrebu. U sklopu plenarnog predavanja o projektu Read Your Way to Better English teacher Jelena i teacher Maja su opisivale svoj rad s učenicima, podijelile iskustva te pokazale radove naših učenika u Oxford Reading Club-u. Ponosni smo što je naša Škola predstavljena kao uspješan primjer dobre prakse.

 [više]

Kovačići pobjeđuju!

Autor: Mladen Ćurić, Jelena Strujić, Jelena Cvrlje, 4. 12. 2023. 15:07

U mjesecu borbe protiv ovisnosti, NZJZ ''Dr. Andrija Štampar'' organizirao je kreativno natjecanje ''Škola bez ovisnosti – grad bez ovisnosti''. Naši učenici 7.b razreda osvojili su ­3.mjesto u kategoriji najbolji plakat dok je učenica Paola Kozarić iz 5.d razreda osvojila 2.mjesto u kategoriji najbolji slogan. Ovime naša škola ima pobjednike u obje kategorije u kojima je bilo moguće natjecati se. Gosti na dodjeli bili su naša književnica Sanja Pilić i naš veslač Martin Sinković. 

Čestitamo našim vrijednim i maštovitim učenicima na osvojenim bogatim nagradama te razrednicama Maji Dolenec i Ivani Derniković!

 [više]

Tehnički muzej Nikola Tesla

Autor: Mladen Ćurić, Brankica Brkić, 1. 12. 2023. 13:38

U četvrtak 23.11. 2023. učenici šestih razreda Osnovne škole Ante Kovačića u pratnji razrenika i asistenata posjetili su Tehnički muzej Nikola Tesla. Učenici su u Teslinom kabinetu pratili iznimno atraktivne pokuse o okretnom magnetskom polju,  visokofrekventnim strujama i bežičnom prijenosu elektromagnetskih titraja, brodu s daljinskim upravljanjem, modelu Tesline turbine i aktivno sudjelujući u nekima od njih. Nakon predavanja obišli su rudnik Tehničkog muzeja, Jamu Barbaru koja predstavlja rudarski horizont za ekploataciju ruda. Nakon obilaska rudnika učenici su u pratnji stručnog vodstva obišli bogati fundus  eksponata kojima se prikazuje povijesni razvoj tehničkih rješenja kojima je čovjek nastojao savladati prostor i vrijeme.

FOTOGALERIJA

 [više]

D-A-CH

Autor: Mladen Ćurić, Ivana Pavić, 30. 11. 2023. 07:48

Učenici 4.a i 4.c razreda kroz školsku godinu upoznaju zemlje njemačkog govornog područja. Sa svojom učiteljicom Njemačkog jezika, Ivanom Pavić istraživali su Njemačku, Austriju i Švicarsku te nakon toga krenuli u samostalnu izradu plakata i prezentacija po vlastitom izboru. Svojim prijateljima iz razreda prezentirali su što su saznali  i pri tome se lijepo zabavili.

 [više]

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

Autor: Mladen Ćurić, Martina Curać, Kristina Biočić, 20. 11. 2023. 08:20

"Iz krvi i bola niknut će cvijeće i nikada narod zaboravit neće - Vukovar"

Riječi su to pjesme "Stoji grad" Hrvoja Hegedušića koji je svojedobno rekao: "Stoji grad i stajao je i dalje i kada je bio pao, nije on pao nikad, on je bio razoren, zaposjednut, ali je ostao. I danas stoji i stajat će"

Danas smo odali počast svim žrtvama Domovinskog rata te žrtvama Vukovara i Škabrnje.

Na sutrašnji dan, 18.11. 1991. godine slomljena je herojska obrana grada Vukovara te je počinjen stravičan zločin nad stanovnicima Vukovara i Škabrnje, sela u zadarskom zaleđu.

Bitka za Vukovar, najveća i najkrvavija bitka Domovinskog rata, započela je 25. kolovoza 1991. godine napadom Jugoslavenske narodne armije i srpskih paravojnih snaga na grad Vukovar, a završila je 18. studenog 1991. godine padom grada Vukovara. U bitci je sudjelovalo 1800 branitelja. U borbama u gradu i na širem području Vukovara poginulo je oko 1600 branitelja, a njih oko 600 ubijeno je nakon zarobljavanja u masovnim ratnim zločinima. Poginulo je oko 1000 civila, a ranjeno je više od 2500 osoba. U srpske koncentracijske logore odvedeno je oko 7000 zarobljenih branitelja i civila, dok je iz grada prognano oko 22 tisuće stanovnika. Na popisu zatočenih i nestalih osoba iz Domovinskog rata još je nekoliko stotina osoba s vukovarskog područja. Vukovar su etnički očistili, a neki od zločinaca, nažalost, za zločine nisu odgovarali.

U nadljudskoj i herojskoj obrani Vukovara istaknuli su se svi hrvatski branitelji i stanovnici Grada, a posebnim herojstvom, znanjem i srčanošću ističu se Blago Zadro, jedan od najvećih heroja Domovinskog rata, Ivan Anđelić, Marko Babić, Jean - Michel Nicolier, Francuz koji je dobrovoljno došao braniti Vukovar, Andrija Alčić, Ivica Poljak Sokol, Mile Dedaković, Branko Borković, Vesna Bosanac, ravnateljica vukovarske bolnice, Siniša Glavašević, novinar i ratni izvjestitelj.

Svatko tko je sudjelovao u obrani Vukovara je heroj, kao što je i Vukovar - grad heroj.

Žrtvu Vukovara i Škabrnje, sve heroje Domovinskog rata - poginule i nestale branitelje i civile ne smijemo zaboraviti da se ovakav strašan zločin nikada ne bi ponovio.

"Branili su zemlju i rame uz rame

ko ratnici svjetla stali protiv tame

zato zora sviće, zato dan se budi

hvala im na svemu, slobodni smo ljudi"

FOTOGALERIJA

 [više]

MEĐUNARODNI DAN TOLERANCIJE

Autor: Mladen Ćurić, Martina Mikulaš, 20. 11. 2023. 08:14

 
16. studenoga se diljem svijeta obilježava Međunarodni dan tolerancije kako bi se podigla svijest ljudi o važnosti poštivanja i uvažavanja različitosti.
Tolerancija predstavlja vrijednost koja se odnosi na razumijevanje i uvažavanje različitosti društva u kojem živimo,  poštivanje, prihvaćanje i uvažavanje bogatstva različitosti.
Nedostatak tolerancije stvara predrasude i dovodi do diskriminacije grupa ljudi ili pojedinaca.
 
1.b je na ovaj važan dan ugostio učenike OŠ Nad lipom i njihovu učiteljicu Petru Kocijan Čizmić. Suradnja dviju škola kroz projekt SRCE ZA SRCE odvija se od 2012. godine i jako smo ponosni na tu suradnju.
Druženje novih starih prijatelja je proteklo uz pjesmu, igru, crtanje, slikanje i mnoštvo osmijeha i zagrljaja.
 
Veliko hvala roditeljima 1.b na donaciji slikovnica, društvenih i didaktičkih igara te igračaka!
 
Sličnosti nas povezuju, a različitosti obogaćuju! 💖
 
                                            učenici 1.b i učiteljica Martina
 

 [više]

POSJET KNJIŽNICI ŠPANSKO - SJEVER Vijest ima dokument u privitku

Autor: Branka Popović, 17. 11. 2023. 15:09

Učenici 2.a i 2. c razreda posjetili su 9. studenog Knjižnicu Špansko sjever, gdje su imali književni susret.

 [više]

Mjesec borbe protiv ovisnosti

Autor: Mladen Ćurić, Jelena Strujić, 15. 11. 2023. 20:33

 

Od 15. studenoga do 15. prosinca obilježava se Mjesec borbe protiv ovisnosti. Tim povodom, NZJZ ''Dr. Andrija Štampar'' organizirao je kreativno natjecanje za učenike osnovnih i srednjih škola pod nazivom ''Škola bez ovisnosti - grad bez ovisnosti''. Naši učenici su također sudjelovali u natječaju, a dok čekamo objavu rezultata s vama dijelimo neke od plakata koje su učenici izradili. 

 

I za kraj, kako je jedna naša učenica poručila svojim sloganom: ''Mi možemo posjedovati mobitele, ali mobiteli ne smiju posjedovati nas''. (Ema Brstilo, 5.C)

 [više]

Radionice za roditelje adolescenata

Autor: Mladen Ćurić, Jelena Strujić, 10. 11. 2023. 10:29

Poštovani roditelji naših učenika šestih razreda, 

pozivamo Vas na radionicu za roditelje u organizaciji Udruge "Igra". Radionica će se održati 21.11.2023. u OŠ Ante Kovačića, s početkom u 17:30 sati. Voditeljice radionice su Maša Milas Patrk, mag.psych. i Sara Kurtović, mag.paed.soc. Kroz spoj predavanja i iskustvenih vježbi, voditeljice će Vas upoznati s razvojnim obilježjima adolescencije, kako njegovati kvalitetan odnos s adolescentom, kako bolje razumjeti adolescenta i kako adolescentu postaviti granice. Broj sudionika je, zbog organizacijskih razloga, ograničen na 20, a prijaviti se možete na sljedećem linku: https://forms.gle/fGHz7V465VxEbwVd8
 
Veselimo se Vašoj prijavi. 
 [više]

STEM festival

Autor: Mladen Ćurić, 10. 11. 2023. 10:21

Poštovani ravnatelji, profesori, nastavnici, učitelji, školarci,

ovim putem Vas pozivamo na STEM festival - edukativni i veseli događaj koji će se održati 11. studenoga 2023. godine, od 10:00 do 13:00 sati na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu. 

STEM festival je posvećen znanosti, tehnologiji, inženjeringu i matematici, a s ciljem približavanja znanosti djeci i mladima na jednostavan i zabavan način. 

U privitku dostavljamo poveznicu na kojoj možete pogledati promidžbeni video kao uvertiru za navedenu manifestaciju https://tinyurl.com/video-STEM.

 

Unaprijed zahvaljujemo i pozdravljamo,

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva 

 [više]

Sankt Martin u Kovačiću

Autor: Mladen Ćurić, Ivana Pavić, 10. 11. 2023. 10:03

Učenici 1.b i 1.d razreda su s učiteljicom Njemačkog jezika Ivanom Pavić obilježili blagdan svetog Martina koji se posebno među djecom slavi u zemljama njemačkog govornog područja. Poslušali su prigodnu priču o svetom Martinu,izrađivali laterne, slušali prigodne pjesme i dobro se zabavili.

 [više]

SVEČANO OTVORENJE DVORANE

Autor: Mladen Ćurić, Sanja Petek, 6. 11. 2023. 21:59

 

Tko čeka, taj dočeka.
A mi smo dugo čekali… i dočekali novu sportsku dvoranu, četiri nove učionice, uređeno dvorište i igrališta. Na veliko veselje učenika, učitelja i roditelja u petak, 6. listopada 2023.,otvorena je nova sportska dvorana OŠ Ante Kovačića.
Svečanost je započela priredbom i raznolikim izvedbama naših učenika. U goste nam je stigla plesna skupina Transform crew i oduševila sve prisutne svojim plesnim sposobnostima. Nakon ceremonije otvaranja prilikom koje je naša ravnateljica Jadranka Salopek prerezala vrpcu slijedio je glavni događaj večeri.
Nogometna utakmica pobjednika Superlige, učenika 7.e, protiv učitelja naše škole gledala se bez daha. Pobjedu su odnijeli učitelji s rezultatom 5:2. Čast da zabije prvi gol u dvorani, gol zapisan kao povijesni gol nove dvorane, pripala je našem učitelju Zdravku Mihaljeviću.
Svečanost smo kako priliči velikom otvorenju završili bakljadom i vatrometom.
Zahvalni smo svima koji su pridonijeli da proslava bude veličanstvena.
Bila je to večer koju ćemo zauvijek pamtiti.

 [više]

DANI KRUHA I ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE

Autor: Mladen Ćurić, Sanja Petek, 6. 11. 2023. 21:53

Kao i svake godine i ovog smo listopada u našoj školi obilježili Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. U utorak, 17.10. od ranog jutra školom su se širili mirisi kruha, peciva, kolača i plodova zemlje.
Na svečanosti koja je održana u holu naše škole, učenici razredne nastave priredili su prigodni program.
Naš nas je župnik, vlč. Mato Matić, pozdravio te blagoslovio sve donesene darove.
Uživanje u slasticama nastavilo se u učionicama.
U galeriji možete pogledati što su sve vrijedne ruke naših učenika, roditelja i ostalih članova obitelji pripremili.

FOTOGALERIJA

 [više]

💖SVI ZA NOU - VELIKO HVALA💖

Autor: Mladen Ćurić, Martina Mikulaš, 5. 11. 2023. 15:50

 
Završena je naša humanitarna akcija Svi za Nou. Novčana sredstva su se prikupljala od 11. do 27. listopada 2023. 
Novac je prebrojan pred povjerenstvom koje se sastojalo od tri člana: ravnateljica Jadranka Salopek, psihologinja Jelena Strujić i učiteljica Martina Mikulaš.
Prikupljeno je 1159,53 eura te uplaćeno isti dan na žiro račun šestogodišnjeg Noe Matine.
Malenom hrabrom laviću Noi kao i svim lavićima pedijatrijskog odjela Instituta za tumore želimo uspješan nastavak liječenja i što brži odlazak kući svojim obiteljima.
 
VELIKO HVALA učenicima, roditeljima i djelatnicima Osnovne škola Ante Kovačića!
I ova humanitarna akcija je pokazala veliko srce naše škole! 💖
 

 

"Nitko nikada nije postao siromašan davanjem."
                                             Anne Frank
 [više]

Tribini „Zlatno dijete i crna ovca – dječje uloge u obitelji“

Autor: Mladen Ćurić, 3. 11. 2023. 13:14

 [više]

Natječaj za imenovanje ravnatelja/ice Osnovne škole Ante Kovačića Vijest ima dokument u privitku

Autor: Mladen Ćurić, Marko Brkljačić, 3. 11. 2023. 07:25

GRAD ZAGREB

OSNOVNA ŠKOLA ANTE KOVAČIĆA

Zagreb, Kotarnica 17

KLASA: 600-05/23-01/01

URBROJ: 251-180/01-23-1

U Zagrebu, 25. listopada 2023.

Na temelju članka 126.  stavka 1. – 3. i članka 127. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (Narodne novine broj  87/08, 86/09, 92/12, 105/10, 90/11, 5/12, 16/12, 86/12, 126/12, 94/13, 152/14, 07/17, 68/18, 98/19, 64/20 i 151/22) i članka 61.Statuta Osnovne škole Ante Kovačića (KLASA: 003-05/19-01-01, URBROJ: 251-180-19-01, od 14. ožujka 2019. godine) Školski odbor Osnovne škole Ante Kovačića, na 20. sjednici, održanoj 25. listopada 2023. godine raspisuje

NATJEČAJ

za  imenovanje ravnatelja/ice Osnovne škole Ante Kovačića

 [više]

Hrvatska matematička olimpijada za kadete

Autor: Mladen Ćurić, Željko Bošnjak, 26. 10. 2023. 11:37

I ove godine održana je Hrvatska matematička olimpijada za kadete, a pravo sudjelovanja ostvarili su učenici s najboljim rezultatima prošle školske godine. Prvo kolo održano je u subotu 7. listopada 2023., dok je drugo kolo organizirano u četvrtak 19. listopada 2023. na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu. U drugo kolo, zahvaljujući izvrsnim rezultatima, plasirali su se i naši učenici Borna Blank (učenik 6.b razrednog odjela s mentorom Željkom Bošnjakom) i Marin Radoš (učenik 7.d razrednog odjela s mentoricom Natalijom Križanac Momčilović) koji su odmjerili svoja matematička umijeća s najboljim matematičarima u Hrvatskoj. Borna Blank osvojio je izvrsno 7. mjesto, a Marin Radoš 25. mjesto među pedeset najboljih matematičara iz države. Ponosni smo što je naša škola imala dva predstavnika na Hrvatskoj matematičkoj olimpijadi za kadete. Čestitamo Borni i Marinu te im želimo mnogo uspjeha na svim budućim natjecanjima!

 [više]

Read Your Way to Better English

Autor: Mladen Ćurić, Maja Dolenec, 23. 10. 2023. 07:35

Read Your Way to Better English školski je projekt koji se provodi koristeći digitalnu knjižnicu Oxford Reading Club s više od 700 naslova e-knjiga. Cilj ovog školskog projekta je potaknuti učenike na čitanje na engleskom jeziku te razviti kod učenika naviku i ljubav prema čitanju.

Namijenjeno je za učenike koji uspješno savladavaju nastavne sadržaje i pokazuju interes za dodatno učenje engleskog jezika. Učenike će se poticati na proširivanje vokabulara, izricanje svojeg mišljenja te motivirati za samostalno upoznavanje s književnim djelima. Ovim projektom svaki učenik unaprjeđuje svoje čitalačke sposobnosti i vještine, razvija svijest o važnosti i utjecaju čitanja te razvija različite vrste pismenosti. Učenik također razvija vještine upotrebe IKT-a tijekom korištenja digitalnog obrazovnog sadržaja.

U slobodno vrijeme učenici će čitati knjige na engleskom jeziku, prilagođene njihovom uzrastu te razini znanja. Nakon samog čitanja i rješavanja zadataka razumijevanja, vokabulara i gramatike učenici će na satovima dodatne nastave engleskog jezika analizirati i interpretirati pročitano kroz kreativan rad.

Učiteljice engleskog jezika koje su uključene u projekt su:

a) Jelena Cvrlje (za učenike 5. razreda)

b) Nikol Butina (za učenike 6. razreda)

c) Maja Dolenec (za učenike 7. razreda)

Veselimo se čitanju knjiga na engleskom jeziku!

„Today a reader, tomorrow a leader.”  M. Fuller

 [više]

Plivačka ekipa Osnovne škole Ante Kovačića

Autor: Mladen Ćurić, 16. 10. 2023. 12:32

Plivačka ekipa Osnovne škole Ante Kovačića nastupila je na školskom natjecanju 11.10.2023 pod vodstvom profesorice Leonarde Čunko i profesora Marka Sladoljeva.
Naši plivači, za prvu godinu natjecanja, su bili odlični sa ekipnim poredkom 13. od 27. osnovnih škola Grada Zagreba.
U disciplini 50 m slobodno nastupili su Marko Zmišlja sa rezultatom 20. mjesto i Luka Đujić sa rezultatom 11. mjesto od 45 sudionika.
U disciplini 50 m leđno nastupio je Marin Curić ali nažalost zbog krivog ulaska u cilj Marin je bio diskvalificiran. Unatoč tome učenik je pokazao izvanredan talent i brzinu.
U disciplini 50 m prsno nastupili su Gabriel Pleša sa rezultatom 18. mjesto od 44 sudionika i Bruno Diklić sa diskvalifikacijom radi nepravilnog okreta. Bruno je također bio dobar ali na greškama se uči.
U disciplini 50 m leptir nastupili su Jozo Tadić s rezultatom 15. mjesto i Fran Glibo s rezultatom 22. mjesto od 39 sudionika.
U disciplini 4 x 50 m slobodno nastupili su Marko Zmišlja, Luka Đujić, Fran Glibo, Jozo Tadić. Učenici su postigli odličan rezultat s 4. mjestom od 22 ekipe. Čestitamo učenicima na tzv. DRVENOJ MEDALJI.

 [više]

Školsko natjecanje iz atletike

Autor: Mladen Ćurić, Leonarda Čunko, 16. 10. 2023. 12:30

Skromna ekipa atletičara ali kvalitetnih rezultata nastupila je na školskom natjecanju iz atletike 5.10.2023 pod vodstvom profesorice Leonarde Čunko.
Ekipa se sastojala od dječaka 7. i 8. razreda a postignuti rezultati su:
Evan Habrun 6. mjesto od 73 sudionika u disciplini 300 m s vremenom 42,16 sek.
Luka Đujić 15. mjesto od 72 sudionika u disciplini skok u dalj s rezultatom 4,35 m.
Antun Čolakić 21. mjesto od 75 sudionika u disciplini 100 m s vremenom 13.68 sek.
Ivan Lasić 63. mjesto od 75 sudionika u disciplini 100 m s vremenom 15.43 sek.
Filip Severina koji je nastupio u disciplini skok u vis ali nažalost nije uspio ostvariti bodove. 
Prema ukupnom poretku naša škola završila je na 38. mjestu od ukupno 42. škole.
Odlični rezultati pojedinaca motivirat će nas za sljedeću godinu i nove prilike za sastav popunjene ekipe.

 [više]

SVI ZA NOU

Autor: Mladen Ćurić, Martina Mikulaš, 13. 10. 2023. 07:53

 
Noa je šestogodišnji dječak iz Daruvarskog Brestovca koji umjesto u prvom razredu,  boravi na pedijatrijskom odjelu Instituta za tumore. Dječak se bori s tumorom bubrega, operiran je i čeka ga dugotrajno liječenje uz još 27 kemoterapija. Noina obitelj je već mjesecima razdvojena, tata je uz Nou u bolnici dvadeset četiri sata na dan, a majka je s braćom i djedom kod kuće.
Maleni borac dok se liječi provodi vrijeme u bolesničkoj sobi, igra se sa svojim omiljenim igračkama traktorima i ne skida osmijeh s lica.
 
Noa i njegova obitelj trebaju našu pomoć!💖
 
Učenici, roditelji i djelatnici naše škole su već puno puta pokazali  veliko srce.u različitim humanitarnim akcijama. 
I ovaj put pomažemo!💪💖
Hvala učenicima 8.b razreda koji su se odrekli svog džeparca i prvi donirali novac u kutiju za Nou!
Razrednik svakog razreda će od 11. do 27. listopada 2023. prikupljati novčana sredstva koja će ubacivati u kutiju u zbornici. Završetkom akcije, novac će se uplatiti na žiro račun.
HVALA!!!
 
Ukoliko želite direktno pomoći, novac možete uplatiti na sljedeći broj žiro računa.

 HR0524020063104392109, na ime NOA MATINA.

Za uplate iz inozemstva BIC broj je ESBCHR22

Adresa: Daruvarski Brestovac 214, 43505 Končanica

 [više]

Nagrada našoj učiteljici Martini Mikulaš

Autor: Mladen Ćurić, Mateja Pernar Grđan, 13. 10. 2023. 07:47

Svjetski dan učitelja svečano je obilježen diljem Lijepe Naše, a Ministarstvo znanosti i obrazovanja nagradilo je i ove godine 505 najuspješnijih odgojno-obrazovnih djelatnika u Hrvatskoj. 
Među njima je već 3. godinu i naša učiteljica Martina Mikulaš. Čestitamo od srca na izvanrednom priznanju kao jednoj od najuspješnijih odgojno-obrazovnih djelatnika u Hrvatskoj u školskoj godini 2022./2023. To je zasluženo priznanje za njezin trud i predanost, a njezini učenici imaju sreću što imaju tako inspirirajućeg učitelja. Njezina je sposobnost da motivira i inspirira učenike impresivna.
Želimo joj puno uspjeha u daljnjem radu i zahvalni smo na inspiraciji koju nam pruža.
 [više]

Maturalac – uspomena za cijeli život

Autor: Mladen Ćurić, Vesna Čondić, Željko Komesarović, 11. 10. 2023. 08:57

I ova je generacija naših osmaša doživjela i proživjela jedne od najljepših trenutaka osnovnoškolskoga obrazovanja: odlazak na višednevnu terensku nastavu, popularno zvanu maturalac. Atraktivna odredišta, prijateljsko druženje i dobra zabava sigurno će im ostati u sjećanju do kraja života.
Ovogodišnji maturalac za svih pet odjela održan je od 15. do 18. rujna, a cilj je bila južna Dalmacija. Prvoga dana na svome putovanju do krajnjega odredišta učenici su nakratko posjetili Split, a potom se preko impresivnoga Pelješkog mosta zaputili u Orebić gdje su odsjeli u Vili Antonio. Svaki im je dan bio upotpunjen nezaboravnim izletima. Usprkos umoru od puta i dobre večernje zabave, izlet brodom na Mljet mnogima je bio prvi susret s nacionalnim parkom. Isto popodne posjetili su otok i grad Marka Pola – Korčulu koja svojom bogatom povijesnom i kulturnom baštinom ide uz bok svjetski poznatim odredištima. Među njima je svakako i Dubrovnik koji su naši osmaši posjetili trećega dana svoga putovanja. Uz lokalne vodiče prošetali su dubrovačkim Starim gradom gdje svaka kuća priča svoju priču, a potom se uspeli na znamenite Dubrovačke zidine. To popodne proveli su na orebićkoj plaži, malo se odmarajući od ubrzanoga tempa ostatka putovanja. Iako tužni zbog povratka, učenike je na povratku čekao još jedan izlet - fotosafari Neretvom. Vozeći se neretvanskim lađama, upijali su ljepotu rijeke Neretve i prisjećali se najupečatljivijih trenutaka. Nekima će to biti pokoja kulturna znamenitost, nekima druženje i dogodovštine s prijateljima i učiteljima, ponekom prvi ljubavni sastanak (ili rastanak). Jedno je sigurno – uspomene su to za cijeli život i dostojan oproštaj od osnovne škole.
Za potpuniji doživljaj ovoga putovanja prelistajte
fotoalbum.

 [više]

Europski dan jezika 2023.

Autor: Mladen Ćurić, Jelena Cvrlje, 4. 10. 2023. 15:18

Odlukom Vijeća Europe 26. rujna obilježavamo Europski dan jezika i slavimo jezičnu raznolikost. Europski dan jezika obilježavamo kako bismo se upoznali s bogatstvom jezika u svijetu i kako bismo podigli svijest o vrijednosti učenja stranih jezika. U našoj školi posebno volimo jezike te osim  hrvatskog, u našoj se školi uče engleski, njemački, francuski i španjolski jezik.

Aktiv učitelja stranih jezika, hrvatskog jezika i ostali kolege su sa svojim učenicima prošli tjedan obilježili Europski dan jezika uz festival jezika „Sing with Me!“. Tim povodom učenici su sudjelovali na radionicama iz hrvatskog, ukrajinskog, engleskog, njemačkog, francuskog i španjolskog jezika. Svi smo se odlično proveli uz zabavne aktivnosti i društvene igre, a posebno smo uživali u pjesmama koje su učenici pripremili za svoj završni nastup.

Po izboru stručnog žirija, naši pobjednici Španjolci su dobili glavne nagrade, neki su osvojili i tombolu iznenađenja, a svi ostali učenici su dobili zahvalnice i slatkiše za sudjelovanje.

Veselimo se obilježavanju Europskog dana jezika i sljedeće godine.

Dobro smo se proveli, a kako nam je bilo pogledajte VIDEO ZAPISE I FOTOGALERIJU.

 [više]

SVJETSKI DAN ZAŠTITE ŽIVOTINJA

Autor: Mladen Ćurić, Martina Mikulaš, 4. 10. 2023. 15:15

4. listopada obilježavamo Svjetski dan zaštite životinja. 

Želimo sve osvijestiti da su životinje ravnopravni stanovnici našega planeta s kojima dijelimo svoj život na njoj te da životinje imaju jednako pravo na život kao i mi. Kao i ljudi, i one osjećaju bol, patnju, strah i stres tako da im ne smijemo činiti ono što ne želimo da netko čini nama.

 Ako itko zna darivati ljubav, onda su to naši kućni ljubimci koji postaju dio obitelji. Redovito ih je potrebno hraniti, nježno s njima postupati te im pružiti odgovarajuću skrb.

Već sedmu godinu u našu školu ulazi kujica Bafi uz pomoć koje učimo o životinjama, o brizi prema njima, o udomljavanju, o zaštiti...

Ovaj put je Bafi ušla u učionicu 1.B i tu je provela cijeli dan. Uzbuđenje je bilo veliko, a Bafi kao i uvijek vrlo strpljiva u maženju i naslikavanju. 

Kroz dan su nam se pridružili učenici 1.C razreda i učiteljica Vesna. I oni su  s velikim veseljem proveli neko vrijeme u igri s malenom kujicom i nahranili ju keksićima.

Dan je bio zanimljiv, poučan i sigurno nezaboravan!

 [više]

Iskaznica Hrvatskog školskog sportskog saveza

Autor: Mladen Ćurić, Leonarda Čunko, 3. 10. 2023. 14:37

Poštovani učenici,
na ovoj poveznici možete izraditi iskaznicu Hrvatskog školskog sportskog saveza kako bi se mogli natjecati u školskim sportovima ili iskoristiti benefite koja vam ona donosi. Sve upute su na poveznici.
Kada se ispuni prijava, fotokopiranu prijavnicu potrebno je donijeti u školu na potpis.

 [više]

Svečano otvorenje dvorane

Autor: Mladen Ćurić, Sanja Petek, 2. 10. 2023. 19:20

 [više]

Likovni natječaj "Čovjek čovjeku"

Autor: Mladen Ćurić, Ines Radušić, 2. 10. 2023. 13:56

U travnju prošle školske godine, naša učenica, tadašnja osmašica Nikolina Klečina sudjelovala je na likovnom natječaju "Čovjek čovjeku" Pučkog otvorenog učilišta dr.Jurja Žerjavića. Među 854 pristiglih radova, Nikolinin rad je bio odabran za izložbu koja se održala 30.9.2023. u Zlataru u sklopu 54.manifestacije "Dana kajkavske riječi" pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva kulture i Hrvatskog sabora. Osim likovnog, to je kulturna manifestacija koja potiče i glazbeno i literarno stvaralaštvo te prenošenje svijesti o važnosti očuvanja kajkavske riječi i kulture. Nikolina je tom prilikom dobila priznanje te joj čestitamo na kreativnosti, uloženom trudu te uspješnom nastupu.

 [više]

PLASTIČNIM ČEPOVIMA DO SKUPIH LIJEKOVA

Autor: Mladen Ćurić, Martina Mikulaš, 28. 9. 2023. 09:09

 
Već treću godinu sudjelujemo  u plemenitom projektu Plastičnim čepovima do skupih lijekova. Skupljanjem svih vrsta plastičnih čepova, pomažemo osobama oboljelima od leukemije i limfoma. Prikupljeni čepovi se dostavljaju na dogovorena reciklažna dvorišta. Sredstvima od prodaje plastičnih čepova, oboljelima  se sufinancira nabavka lijekova, medicinskih pomagala i pomoć u liječenju.
 
Sve vrste plastičnih čepova nastavljamo prikupljati i dalje u novoj školskoj godini...pomažemo oboljelima i čuvamo okoliš!
Šarena kutija na glavnom ulazu škole čeka vaše čepove!
 
Hvala svima od 💖!
 

 [više]

Obilježavanje Svjetskog dana mentalnog zdravlja 2023.

Autor: Mladen Ćurić, 27. 9. 2023. 08:18

 [više]

Europski dan jezika Vijest ima dokument u privitku

Autor: Mladen Ćurić, Jelena Cvrlje, 22. 9. 2023. 10:10

Kao i prošle godine, tako i ove godine, u našoj školi obilježavamo Europski dan jezika uz igre, pjesmu i ples s učenicima od 4. razreda – 8. razreda. Povodom proslave Europskog dana jezika, u utorak, 26. 9. 2023. od 17:30h – 20:00h će se u našoj školi održati Festival jezika – Sing with me! i radionice (Board Games Day) na 6 jezika (hrvatski, engleski, njemački, francuski, španjolski i ukrajinski).

Naši učenici su se odazvali u velikom broju, njih 180, a u prilogu se nalazi popis učenika po radionicama, poveznica za pjesmu i riječi pjesama koju trebaju uvježbati.

Dragi naši učenici, veselimo se zajedničkom druženju i zabavi koja slijedi....

 [više]

DOČEK UČENIKA PRVIH RAZREDA

Autor: Mladen Ćurić, Sanja Petek, 14. 9. 2023. 16:46

U ponedjeljak, 4. rujna na samom početku nove nastavne godine s veseljem smo dočekali učenike prvih razreda.

Učenici drugih i trećih razreda kratkom priredbom dobrodošlice pokazali su kako su izgledali njihovi školski dani prošle godine, što su sve naučili i čime su se bavili.

Nakon svečanog programa, predstavljanja stručnih suradnika i ravnateljičinih pozdravnih riječi učiteljice su prozvale svoje učenike i povele ih u razrede u kojima će provesti prvu godinu svoga školovanja.

Svim učenicima, roditeljima i učiteljima želimo sretan početak školske godine sa što više uspjeha i puno lijepih trenutaka.

FOTOGALERIJA

 [više]

Mali veliki talenti

Autor: Jadranka Salopek, 6. 9. 2023. 12:28

Draga djeco, roditelji, rodbino!

Prijavili smo školu na natječaj Mali veliki talenti.

Skupljajte bonove i prijavljujte nas!

Ukoliko ne možete skenirati kod, donesite kupone svojim razrednicima.

https://malivelikitalenti.konzum.hr/DonacijaKupona/dodijeliti?partyId=87050002371

 [više]

Malo domaćinstvo u časopisu Smib

Autor: Mladen Ćurić, Martina Mikulaš, 31. 8. 2023. 18:34

U časopisu Smib (rujan 2023.) objavljene su naše prošlogodišnje aktivnosti eTwinning projekta i istoimene izvannastavne aktivnosti  Malo domaćinstvo. Projekt je prihvaćen i poznat širom naše domovine, a i rado se provodi i u drugim školama izvan Republike Hrvatske. Razmjenjujemo ideje i iskustva i veselimo se svakoj novoj aktivnosti.

Sa zanimljivim iskustvima te korisnim i praktičnim vještinama ponosno nastavljamo dalje i ove školske godine u Malom domaćinstvu 2.
 [više]

TERENSKA NASTAVA tvornica čokolade ZOTTER-GRAZ

Autor: Snježana Pavleković, Mladen Ćurić, 28. 8. 2023. 18:01

Dana 17.6.2023. su učenici sedmih razreda naše škole (redovna i izborna koji uče njemački jezik) bili na terenskoj nastavi u republici Austriji.

Prema programu putovanja turističke agencije Euro Asap tours krenuli smo ispred škole u 5:30. Nešto prije 9:00 smo stigli u Riegersburg gdje se nalazi tvornica čokolade Zotter koja je svoje ime dobila po svom osnivaču i vlasniku Josefu Zotteru. Po dolasku smo pogledali kraći film o uzgoju kakaovca i procesu pripreme za proizvodnju čokolade. Učenici su zatim dobili keramičke žličice te su mogli kušati preko 340 raznih vrsta čokolade.

Nakon Zottera smo nastavili putovanje do Graza, glavnog grada Štajerske i drugog najvećeg grada Austrije nakon glavnom grada Beča. Pješice smo prošli centrom grada i popeli se na Schlossberg koji se nalazi na lijevoj obali Mure na brdu na visini od 473 m i time je najviša točka u gradu.

Nakon razgleda grada smo nastavili do velikog trgovačkog centra Seiersberg gdje smo imali slobodno vrijeme, no bilo ga je zaista nedovoljno za sve aktivnosti koje smo željeli. Neki su ipak uspjeli intervjuirati domaćine na njemačkom jeziku postavljajući maštovita pitanja.

U Zagreb smo se vratili u večernjim satima. 

 [više]

MUZEJ ILUZIJA

Autor: Mladen Ćurić, Ivana Đurek, 7. 7. 2023. 10:41

Za kraj školske godine, kao završna aktivnost za svu djecu uključenu u program Produženog stručnog postupka organiziran je posjet Muzeju iluzija. Nakon obilaska Muzeja, prošetali smo centrom Zagreba te se vratili gradskim prijevozom natrag u školu. Cilj ove aktivnosti bila je poučiti djecu kvalitetnom i organiziranom provođenju slobodnog vremena, razvijanje kreativnosti, razvijanje pozitivnih interesa, kulturnih navika te pristojnog ponašanja u gradskom javnom prijevozu i na javnim mjestima.

Aktivnost je za djecu bila besplatna. Financirana je u partnerstvu sa Muzejom iluzija koji je na našu molbu omogućio besplatan ulaz i vodstvo za svu djecu uključenu u PB pri OŠ Ante Kovačića.

U znak zahvale djeca su napravila 3D radove koje su uz zahvalnicu Centra za pružanje usluga u zajednici Zagreb - Dugave uručili djelatnicima Muzeja.

 [više]

8. razredi 2022./2023.

Autor: Mladen Ćurić, Ivana Varga, 4. 7. 2023. 07:33

 
Dragi naši osmaši, od srca vam hvala na svim našim zajedničkim trenucima smijeha, učenja, zabave pa i suza. Gdje god da odete, sretna će to biti škola jer ste dio nje. Za rastanak dijelimo s vama stihove kao najveću želju koju imamo za vas...
 
Volimo vas sve i mislimo na vas,
razrednici 💜

                      Narasti dobar

Tvoje su srce isprele tople ruke,
vedrinu ti utkale
u obraze i snove.
Tebi preostaje samo jedno - da rasteš.
NARASTI DOBAR.
Tvoji su dani vjetrovite ptice
i ne znaš što će sutra biti,
ali ti možeš jedno,
ti možeš ono pravo -
NARASTI DOBAR.
Ne daj
da ti grubost i suze zamute oči.
Iz njih blagi potok
uvijek neka teče.
Samo tako ćeš, vjeruj,
narasti velik,
NARASTI DOBAR.
Budi prijatelj svakom
i čuvaj u sebi
sve što je bilo lijepo
i sve što si htio
i sve što si snio
i rasti hrabro.
NARASTI DOBAR.
                                                   (S.Lice)
 [više]

SPORTSKI USPJEH PLIVAČICA NA REGIONALNOM LJETNOM PRVENSTVU HRVATSKE – REGIJA 3

Autor: Mladen Ćurić, Dajana Lončarević, 20. 6. 2023. 14:29

17. i 18. lipnja 2023. u organizaciji Zagrebačkog plivačkog saveza održano je Regionalno ljetno prvenstvo Hrvatske za mlađe kadete i početnike - Regija 3 na kojima su nastupale naše učenice sestre Gita Kuntić, 4.d. razred u kategoriji mlađi kadeti i Lota Kuntić, 2.a. razred u kategoriji početnici. Učenice su članovi HAPK Mladost.

 [više]

Dan škole

Autor: Mladen Ćurić, Jadranka Salopek, 15. 6. 2023. 15:14

Dragi učenici, cijenjeni djelatnici i roditelji!

U srijedu, 7. lipnja 2023. proslavili smo 39. rođendan naše škole.

Podsjetili smo se da radimo u izvanrednim uvjetima – tri smjene u samo 25 i 3/4 učionica, maloj dvorani, s jednim Produženim stručnim postupkom i dva posebna razredna odjela. Imamo preko 1000 učenika, oko 120 djelatnika.

To nas nije spriječilo da sudjelujemo i u brojnim izvannastavnim aktivnostima – ERASMUS+, eTwinning, Goethe Institut, razna matematička natjecanja, humanitarne akcije.

 [više]

30. Natjecanje iz geografije - fantastičan uspjeh naših učenica!

Autor: Mladen Ćurić, Ivana Varga, 14. 6. 2023. 15:39

30. državno Natjecanje iz geografije održano je od 5. do 7. lipnja 2023. godine u Osnovnoj školi Lijepa naša u Tuhlju. 

Na natjecanju je sudjelovalo 139 učenika i 101 mentor, a posebna nam je čast što su sudjelovale i dvije učenice naše škole. Učenice Erika Vlahović (6.c) i Jana Kraljević (6.d) putovale su u pratnji mentorice Ivane Varge. 

Djevojke su pokazale zavidno geografsko znanje pri izradi istraživačkog rada i pisanju ispita koji je obuhvaćao gradivo šestog razreda. 

Nakon 2. mjesta na županijskom natjecanju, Erika je zauzelo odlično 3. mjesto na državnom natjecanju.

Jana je na županijskom natjecanju zauzela 3. mjesto, a na državnom natjecanju također odlično 5. mjesto. Spomenimo da je djevojkama ovo već drugo sudjelovanje na državnom natjecanju iz geografije. 

Djevojkama čestitamo i želimo im mnogo uspjeha u nastavku školovanja i svim budućim natjecanjima!

 [više]

SRCE ZA SRCE

Autor: Mladen Ćurić, Martina Mikulaš, 14. 6. 2023. 09:42

SRCE ZA SRCE je projekt koji traje od 2012. godine kroz zajedničku suradnju dviju škola, naše škole i Osnovne škole Nad lipom čiji su učenici s lakšim ili težim intelektualnim i drugim pridruženim teškoćama u razvoju.

Razredni odjel 4.a i učiteljica Martina ugostili su učenike OŠ Nad lipom i njihovu učiteljicu Petru Kocijan Čizmić sredinom lipnja.
Družili smo se uz crtanje, glumu, momčadske i elementarne igre. Bilo je veselo i opušteno, uz mnogo smijeha i zagrljaja.
Naše zanimljive prijatelje ispratili smo uz mnoštvo darova, slikovnica, igračaka i različitih društvenih i didaktičkih igara.
Ovakva druženja svim učenicima donose mnoga pozitivna iskustva i razvitak empatije, a pokazivanjem naših pozitivnih priča utječemo na promjenu osobnih i kolektivnih stavova prema djeci s poteškoćama u razvoju.
 
Veselimo se ponovnom druženju u novoj školskoj godini!
 
Hvala roditeljima i učenicima 4.a na donaciji različitih igara i slikovnica!💖
 
 [više]

Super drama Superlige

Autor: Mladen Ćurić, 12. 6. 2023. 18:39

U srijedu 7. lipnja u sklopu Dana škole odigrana je završnica Superlige OŠ Ante Kovačića 2023., nogometni turnir naših učenika. Osvajači ovogodišnje Superlige su učenici 6.E razreda, no krenimo redom.

Prva polufinalna utakmica između 6.E i 5.B razreda otišla je na stranu starijih učenika. 6.E je poveo golom golmana Davida Bojića. Na 2:0 povisio je Kai Jurišić. Nadu za povratak u utakmicu 5.B razreda stvorio je Frane Baričić zabivši za 2:1. No ipak su godine, iskustvo uzeli svoj danak te su Thomas Lubenjak i Emanuel Šantalab rastužili sve fanove 5.B razreda i postavili konačnih 4:1 za 6.E. Tako smo dobili prve finaliste – 6.E razred.

Slijedila je prava „ljepotica turnira“, 8.E protiv 7.C. Napeta, neizvjesna, prava utakmica za sve nogometne sladokusce. Krenulo je lagano 1:0 za veće, starije i jače. Strijelac Luka Filipović. To se naravno nije svidjelo Jakovu Palečeku koji je izjednačio na 1:1. Cijela dvorana je na nogama… uslijedila je prava drama koju su režirali Luka Kegelj i Jakov Paleček. Zabio je Luka, pa Jakov, pa Luka, pa Jakov, pa Luka, pa Jakov…rezultat 4:4. Svi smo mislili da je sve gotovo kada je pred kraj susreta Petar Erenda zabio za 5:4. Ne moramo ni spomenuti tko je opet zabio za 5:5. Ludiloooooo.

Željko Komesarović svirao je kraj … da, na 5:5. Nakon izvođenja jedanaesteraca u finalu je 8.E. Za jedne ogromna sreća, a za druge tuga i suze. Ako vas zanima tko su strijelci, morat ćete se raspitati u kvartu… neke stvari ne moraju biti zapisane, moraju se prepričavati.

Finale 6E : 8.E. I svi bi očekivali da će ovo biti jednosmjerna ulica. Visoki i jaki osmaši poigrat će se sa malim šestašima…ali ipak nije bilo tako. Ovo je bio sraz snage protiv tehnike. 1:0, pa 2:0. Smiješak na licima šestaša. Prvo je zabio Kai Jurišić, a nakon njega i Thomas Lubenjak. Na 2:1 smanjio je Petar Erenda. Na 2:2 poravnao Luka Filipović. To je naljutilo šestaše koji bježe na 3:2. Strijelac je Thomas, a ubrzo na 4:2 povisuje prvi strijelac turnira Kai Jurišić. Snage je ostalo samo za još jedan gol Luke Kegelja i konačni rezultat 4:3. Prvaci sezone 2022./2023. postali su nogometaši 6.E. Tehničari su ipak očitali lekciju snazi i visini.

Slike govore više od tisuću riječi pa je najbolje zaviriti u galeriju!

S nestrpljenjem iščekujemo sljedeću sezonu u kojoj ćemo turnir održati na našim novim terenima i u novoj dvorani. 

E da, novu dvoranu otvorit ćemo utakmicom aktualnih prvaka i profesora. 6.E čuvajte se profesora!

Zahvaljujemo se svim sudionicima turnira. Sljedeće godine uz navijače!

Vaši Željko Komesarović i Mladen Ćurić!

 [više]

Dan škole

Autor: Mladen Ćurić, Sanja Petek, 5. 6. 2023. 12:17

 [više]

Obavijest o organizaciji nastave Vijest ima dokument u privitku

Autor: Jadranka Salopek, 2. 6. 2023. 19:44

Poštovani roditelji, dragi učenici,

u srijedu, 7. lipnja 2023. obilježavamo rođendan naše škole.

Toga dana nastava će biti skraćena prema satnici u prilogu.

Skraćenje trajanja nastave ne odnosi se na razredne odjele koji su u Programu produženog boravka.

U 18.00 je svečana priredba na koju vas pozivamo.

Sretan nam Dan škole!

 [više]

Matematičko natjecanje MAT liga 2022./2023.

Autor: Mladen Ćurić, Martina Mikulaš, 1. 6. 2023. 08:00

MAT liga ekipno je matematičko natjecanje učenika osnovnih i srednjih škola. Nastala je sa željom popularizacije matematike, veće motivacije učenika i njihovih mentora u radu te poticanja zajedništva i timskog rada.

Naša škola u ovom matematičkom natjecanju sudjeluje od samih početaka, od 2017.godine. Osim sudjelovanja, proglašeni smo najvećim fanom ovog natjecanja s najvećim brojem nastupa. Matematiku obožavamo i veselimo se novim nastupima u sljedećoj školskoj godini.  Od školske godine 2023./2024. u natjecanja uključujemo i prve razrede u MAT ligicu! 

Čestitke svim učenicima i njihovim mentorima!
 [više]

4.A - POBJEDNICI EKO NATJEČAJA

Autor: Mladen Ćurić, Martina Mikulaš, 26. 5. 2023. 14:46

Škola u prirodi  nam je osim  brojnih uspomena i novih prijateljstava, donijela i priliku da sudjelujemo u eko natječaju. 

Vrijedna ekipa 4.a i učiteljica Martina su pokazali kreativnost i složnost u izradi videa i...odnijeli pobjedu!!!
Pobjedom na eko video natječaju u organizaciji Podružnice Vladimir Nazor, 4.a je nagrađen trodnevnim putovanjem za cijeli razred.u Savudriju.
Oduševljene učenike 4.a u Savudriji očekuju različite avanturističke aktivnosti poput ronjenja s bocama, kayak, jet ski, vodeni park te druženje s Magic Leonom i Bjelkom....
 
VESELA EKIPA PUTUJE
NEZABORAVNE TRENUTKE OČEKUJE!
 

 [više]

I OPET DOBITNICI!

Autor: Mladen Ćurić, Martina Mikulaš, 22. 5. 2023. 21:01

I ove godine, naša škola je dobila priznanje eTwinning škole! 

To je veliki uspjeh i potvrda kvalitete cijele škole kao i naših učitelja - članova eTwinning zajednice.. Nacionalne i europske oznake kvalitete naših projekata i usavršavanja na europskoj razini dokazuju koliko kvalitetno stvaramo i realiziramo projekte te razmjenjujemo znanja i iskustva s ostalim eTwinnerima.
Uz kreativne učitelje i motivirane učenike, nema nam kraja!
Ponosno koračamo dalje prema novim aktivnostima!
 
 [više]

GOSTOVANJE PRIPOVJEDAČICE MARGARETE PERIŠIĆ

Autor: Mladen Ćurić, Martina Mikulaš, 22. 5. 2023. 20:59

Već se dugo nismo ovako od srca nasmijali kao početkom svibnja kad nam je u goste stigla pripovjedačica Margareta Perišić u organizaciji Školske knjige.

Učenicima četvrtih razreda pripovijedala je zanimljivu bajku aktivno uključivši sve učenike i poneku učiteljicu u tijek priče. Sve nas je osvojila svojim pristupom i specifičnim scenskim izričajem.
Nadamo se novom druženju s pripovjedačicom s nekom novom zanimljivom bajkom!
 [više]

I opet kiša…

Autor: Mladen Ćurić, 20. 5. 2023. 19:48

 

ali danas je to bila kiša golova u Superligi OŠ Ante Kovačića 2023.

Na rasporedu su se našle utakmice 5. i 6. razreda. Šestaši su otvorili turnir i u 10 međusobno odigranih utakmica polufinale su izborili učenici 6.E razreda. Kao najbolji strijelac u šestim razredima istaknuo se Kai Jurišić učenik 6.E razreda sa zabijenih 9 golova u 4 utakmice.

Petaši su međusobno odigrali 6 utakmica i u polufinale su se plasirali učenici 5.B razreda koji su u turnir ušli sa posebnim majicama dizajniranim baš po mjeri pobjednika. Borna Blank iz 5.B i Luka Josić iz 5.A predvode listu strijelaca naših petaša.

Rezultate svih utakmica kao i listu strijelaca možete pronaći na stranicama Superlige.

Pravednici Željko Komesarović i Mladen Ćurić su i danas bili bez posla jer su naši nogometaši fair play igrači.

Svi željno iščekuju termin polufinalnih utakmica koji će biti objavljen u nadolazećem tjednu.

FOTOGALERIJA

 [više]

PRODUŽENI STRUČNI POSTUPAK – PSP

Autor: Ivana Đurek, 19. 5. 2023. 10:08

Kada govorimo o produženom stručnom postupku, zapravo govorimo o usluzi poludnevnog boravka u sklopu koje se provodi program produženog stručnog postupka. Danas taj program provodi Centar za pružanje usluga u zajednici Zagreb – Dugave u 20 osnovnih škola u gradu Zagrebu i Zagrebačkoj županiji u ukupno 23 grupe u sklopu odjela koji se naziva Dislocirana jedinica poludnevnog boravka u osnovnim školama (https://centar-dugave.hr/opcenito/poludnevni-boravak/). 

 [više]

Županijsko natjecanje školskih prometnih jedinica

Autor: Mladen Ćurić, Zdravko Mihaljević, 19. 5. 2023. 09:54

Na županijskom natjecanju školskih prometnih jedinica, koje je održano u OŠ Gustava Krkleca, našu školu je predstavljala slijedeća ekipa: Aurora Vunuk, Franjo Mrkša, Iva Drožđek, Frane Valković i Niko Bičvić. Ekipa je, pod vodstvom profesora Zdravka Mihaljevića, zauzela odlično peto mjesto!

 [više]

28. Natjecanje iz hrvatskoga jezika - EMA REBERNJAK 2. U DRŽAVI!

Autor: Vesna Čondić, Mladen Ćurić, 16. 5. 2023. 08:58

Na državnoj razini Natjecanja u poznavanju hrvatskoga jezika naša učenica EMA REBERNJAK u pratnji svoje mentorice VESNE ČONDIĆ osvojila je izvrsno 2. mjesto u kategoriji 7. razreda.

Nakon provedenoga školskog Natjecanja boje naše škole u jakoj konkurenciji svih zagrebačkih osnovnoškolaca branile su Ema Rebernjak, 7. a, Lara Vincek, 7. b (mentorica Vesna Čondić), Maja Kaleb, 7. c (mentorica Marcela Kučeković) i Emili Mošmondor, učenica 8. d (mentorica Marina Šarušić) i pokazale visoku razinu poznavanja hrvatskoga jezika.

Uloženi trud, zanimanje za jezične sadržaje i ostvareni rezultati omogućili su Emi plasman među 25 najboljih iz cijele države gdje je u OŠ Zvonka Cara u Crikvenici od 10. do 12. svibnja zauzela 2. mjesto i ponovno uvrstila našu školu među najbolje u Hrvatskoj.

Potvrda kvalitetnih temelja iz osnovne škole i pobuđenoga interesa za proučavanje i primjenu materinskoga jezika jest i sudjelovanje na državnoj razini naših bivših učenica, a sada srednjoškolki: Katarine Lončarević, 3. razred, Nike Baričić i Katje Zelenika, 1. razred, na čije smo sudjelovanje ponosni.

Čestitamo svim našim učenicama na ostvarenim rezultatima sigurni da će im stečeno znanje, vještine i sposobnosti pridonijeti u daljnjoj naobrazbi i ostvarenju ciljeva!

 [više]

Hallo aus Hallstatt und Salzburg

Autor: Mladen Ćurić, Ivana Pavić, 15. 5. 2023. 15:46

42 učenika osmih razreda koji uče njemački jezik uputili su se u petak,12. svibnja, u pratnji učiteljica Ivane Pavić, Snježane Cvijanović, Ivane Varge i Jelene Cvrlje na dvodnevnu terensku nastavu u Hallstatt i Salzburg.
U Hallstattu su upoznali i istražili najstariji rudnik soli na svijetu te uživali u čarima malog mjesta u kojem živi oko 780 stanovnika. Putovanje su nastavili do Salzburga gdje su prenoćili te se u jutarnjim satima uputili u razgledavanje kulturnih znamenitosti koji nudi ovaj prekrasni grad u Alpama.
Na ovom kratkom, ali slatkim putovanju lijepo smo se zabavili, naučili puno novih stvari te stvorili i učvrstili prijateljstva. A kao najveću vrijednost istaknut ćemo što smo mogli koristili njemački jezik.
 [više]

Državno natjecanje iz Fizike 2023.

Autor: Mladen Ćurić, Dominic Rosan, 15. 5. 2023. 09:30

Državno natjecanje iz Fizike održano je i ove godine u Osnovnoj školi don Mihovila Pavlinovića u Podgori. Od 8. do 11. svibnja učenici su se natjecali u teorijskim i praktičnim zadacima, ali i upoznali Makarsku, posjetili Malakološki muzej, sklopili nova prijateljstva i skupili nezaboravna iskustva.

Našu školu predstavljala je Jana Glavač (8.C) koja je, nakon spektakularnog 5. mjesta na županijskom natjecanju, zauzela zavidno 17. mjesto na državnom natjecanju. Jana je, osim znanja i praktičnih vještina, pokazala i suosjećajnost, kolegijalnost i pravi natjecateljski duh.

Spomenimo kako je, uz Janu, naša škola imala rekordnih šest predstavnika na županijskom natjecanju održanom u Osnovnoj školi grofa Janka Draškovića u Zagrebu: Filip Estatiev (8.A), Matej Ostojić (8.D), Mihael Šporec (8.D), Jakov Duvnjak (8.E) i Luka Vugdragović (8.E).

Jani i svima ostalima želimo puno natjecanja i u srednjoj školi i da ljubav prema Fizici jača i dalje.

Ponosan mentor,

Dominic Rosan

 [više]

E-Twinning projekt: Don't judge a book by its cover

Autor: Mladen Ćurić, Nikol Butina, 15. 5. 2023. 09:25

Učenici 5. i 7. razreda sudjeluju u projektu Don't judge a book by its cover pod mentorstvom učiteljice engleskog jezika, Nikol Butine. Projekt traje od studenog 2022. do svibnja 2023. godine.

 [više]

Večer poezije i glazbe

Autor: Mladen Ćurić, Mato Matošević, 12. 5. 2023. 09:29

Tjedan sporta i kreativnosti završili smo uz izvedbe naših učenika. Bila je to Večer poezije i glazbe. Učitelj Mato Matošević  otvorio je večer uz Dječji zbor starijeg uzrasta, a svojim su nas glazbenim izvedbama počastili naši talentirani učenici. Od klasične do filmske glazbe, uz pokoju popularnu skladbu publika je mogla uživati i uz goste iznenađenja. Bivše učenice Lara Ivić Ujević i Mia Regvar izvele su pjesmu Nisam ti se tugo nadala, a posebno oduševljenje bila je maestralna izvedba Barbare Tomić na flauti uz instrumentalnu pratnju Josipa Meštrića. Zahtjevna skladba Čardaš pokazala je virtuznost ovih dvoje umjetnika. Emociju kazivanja poezije uz pokoji monolog i dramski prikaz odlično su pripremile učiteljice Dunja Srzentić, Martina Curać i Marcela Kučeković, a izvedbe učenika su nas potaknule na slušanje i razmišljanje.
Zahvaljujemo se učiteljici Katji Sablić na vođenju programa, učiteljici Ines Radušić na scenografiji, učiteljima Marku Brkljačiću i Željku Komesaroviću na tehničkoj podršci, Sanji Petek na izradi programa za publiku, kao i Niki Maslać na prekrasnim fotografijama. Sinergiju timskog rada i djelić atmosfere pogledajte u fotogaleriji.

FOTOGALERIJA (Nika Maslać)

 [više]

Školsko natjecanje u stolnom tenisu

Autor: Mladen Ćurić, Leonarda Čunko, 12. 5. 2023. 09:12

U tjednu sporta i kreativnosti 10. i 11.5. 2023 godine u holu naše škole održano je školsko natjecanje u stolnom tenisu za više razrede. U grupi 5. i 6. razreda od 30-ak prijavljenih prvo mjesto osvojio je Ante Duvnjak iz 5.E , a iza njega sljede Roko Belan (6.F) i Ivan Varga (6.F.). Drugog dana turnira u grupi 7. i 8. razreda titulu prvaka nam je odnio Matej Ostojić iz 8.D, sljede ga Jakov Duvnjak (8.E) i Zadro Branimir (8.D). Svima čestitamo na osvojenim titulama školskog prvaka i zahvala svim koji su sudjelovali na bilo koji način.

 [više]

Tjedna sporta i kreativnosti u prvim i trećim razredima

Autor: Mladen Ćurić, Anja Baketarić, 12. 5. 2023. 09:06

Povodom obilježavanja Tjedna sporta i kreativnosti, učenici prvih i trećih razreda su na satovima informatike pokazali svoje digitalne vještine. Prvašići su crtali na tabletima, dok su treći razredi izrađivali digitalne postere.

 

 [više]

Muzej sportskih zgoda

Autor: Mladen Ćurić, Leonarda Čunko, 10. 5. 2023. 08:44

U pondjeljak 8.5.2023 naši šestaši bili su u posjeti Muzeju sportskih zgoda i tako smo ušli u tjedan sporta i kreativnosti. 
U interaktivnom muzeju susreli su se sa sportovima poput hokeja, skijanja, veslanja, mačevanja gdje su na simulatorima naučili bazične pokrete. U obilasku upoznali su se sa rezultatima naših vrhunskih zagrebačkih sportaša i upoznali aktualnog Europskog prvaka u gimnastici Tina Srbića koji je ambasador školskog sporta.

FOTOGALERIJA

 [više]

Večer poezije i glazbe

Autor: Mladen Ćurić, Mato Matošević, 9. 5. 2023. 15:05

 [više]

Turnir u stolnom tenisu

Autor: Mladen Ćurić, Leonarda Čunko, 8. 5. 2023. 10:20

Turnir u stolnome tenisu održat će se u holu škole u sljedećim terminima:

srijeda 10. svibnja u 13:00 za 5. i 6. razrede

četvrtak 11. svibnja u 13:00 za 7. i 8. razrede.

Prijave će biti na dan turnira 15 minuta ranije. Molim sve koji se namjeravaju natjecati da ponesu sportsku odjeću.

Ukoliko učenik ima vlastiti reket smije se njime koristiti. 

Parovi se biraju nakon prijava sistemom slučajnog odabira. (izvlaćenje papirića)

 [više]

Kultura i umjetnost u zajednici

Autor: Mladen Ćurić, Ines Radušić, 8. 5. 2023. 09:45

U subotu 6.svibnja 2023.,  učenici 7.razreda ( Lana Pomper, Luka Šegina, Lorena Protrka, Gabrijela Grbac i Dora Bošnjak) sudjelovali su u izradi murala na skloništu u neposrednoj blizini naše škole. Oslikavanje se održalo u sklopu projekta kultura // stenjevec, koji je financiran kroz program Grada Zagreba "Kultura i umjetnost u zajednici".
Voditeljica radionice oslikavanja ulaza u sklonište (tzv. street art radionice) bila je Nikolina Manojlović Vračar, multidisciplinarna umjetnica - akademska slikarica, književnica i izvedbena umjetnica, uz asistenciju učiteljice likovne kulture Ines Radušić.
Oslikavanje se radilo akrilnim bojama te tehnikom grafita na temu skice koja je napravljena na radionici 4.5.2023.u našoj školi.
Dozvola za oslikavanje površine skloništa ishođena je od nadležnog gradskog ureda (Gradski ured za obnovu, izgradnju, prostorno uređenje,
graditeljstvo, komunalne poslove i promet), uz podršku i suradnju s Gradskom četvrti Stenjevec te Mjesnim odborom Špansko-sjever.
Budući da je grafitiranje "slobodnim stilom" bez prethodnog dogovora s vlasnicima površina - vandaliziranje imovine, kroz ovu radionicu učenici su se upoznali i s grafiterskim bontonom te uveli u svijet kreativnog izražavanja uz pomoć sprejeva. Osim upoznavanja nove likovne tehnike, street arta i razvoja kreativnosti doprinijeli su i ljepšem izgledu našega naselja, a samim time i okolici škole.

FOTOGALERIJA

 [više]

Sportski vikend u Kovačiću - Superliga 2023.

Autor: Mladen Ćurić, 8. 5. 2023. 09:24

U subotu 6. svibnja započela je Superliga OŠ Ante Kovačića 2023., nogometni turnir naših učenika. Na rasporedu su se našle utakmice 7. i 8. razreda. Sedmaši su otvorili turnir i u 10 međusobno odigranih utakmica prvo polufinale izborili su učenici 7.C razreda. Kao najbolji strijelac u sedmim razredima istaknuo se Stjepan Sabljak učenik 7.E razreda sa zabijenih nestvarnih 12 golova u 4 utakmice. Stjepan je trenutno vodeći i na ukupnoj ljestvici strijelaca.

Osamši su međusobno odigrali 6 utakmica i u polufinale su se plasirali učenici 8.E razreda koji su u napetoj završnici pobijedili učenike 8.C razreda, direktne konkurente za prolaz dalje, koji su i vodili skoro cijelu utakmicu. Vodeći na listi strijelaca među osmašima je Luka Filipović učenik 8.E razreda sa 7 zabijenih golova.

Djelitelji pravde Željko Komesarović i Mladen Ćurić na utakmicama nisu imali previše posla jer je cijela atmosfera protekla u znaku fair play-a.

Sljedeće utakmice će se održati u subotu 20 svibnja kada na rasporedu imamo utakmice petih i šestih razreda.

FOTOGALERIJA

 [više]

Pismo školske psihologinje Vijest ima dokument u privitku

Autor: Jadranka Salopek, Jelena Strujić, 5. 5. 2023. 18:43

Draga djeco, poštovani roditelji i staratelji,

u prilogu ("više") je pismo školske psihologinje o načinu postupanja s učenicima povodom tragičnog događaja u školi u Beogradu.

Stručni tim škole, razrednici i ravnateljica stoje vama i vašoj djeci na raspolaganju za pomoć.

Ravnateljica

 [više]

64. DRŽAVNO NATJECANJE IZ MATEMATIKE

Autor: Mladen Ćurić, Ivana Derniković, 4. 5. 2023. 08:36

64. DRŽAVNO NATJECANJE IZ MATEMATIKE

je održano u Poreču od 24. do 26. travnja 2023. godine.

Našu su školu predstavljali Borna Blank (učenik 5.b razrednog odjela s mentorom Željkom Bošnjakom) i Ivan Perić (učenik 8.c razrednog odjela s mentoricom Ivanom Derniković).

Svoja matematička umijeća su odmjerili s najboljim matematičarima u Hrvatskoj, stekli brojna prijateljstva i razmijenili iskustva. Ponešto i naučili….

U iščekivanju rezultata upoznali su ljepote kišom okupanog Poreča i prelijepu Eufrazijevu baziliku.

Bravo dečki! Čestitamo i veselimo se ovim uspjesima!

 [više]

E-Twinning projekt: Don't judge a book by its cover

Autor: Mladen Ćurić, Nikol Butina, 4. 5. 2023. 08:34

Učenici 5. i 7. razreda sudjeluju u projektu Don't judge a book by its cover pod mentorstvom učiteljice engleskog jezika, Nikol Butine. Projekt traje od studenog 2022. do svibnja 2023. godine.

Do sad smo zajedno napravili puno toga:

  • kratke kartice kojima smo se predstavili drugim učiteljima i učenicima iz projekta
  • digitalnu knjigu kojom smo ispričali nešto o Zagrebu
  • poster o sigurnosti na internetu
  • igrokaz na hrvatskom jeziku kojim smo sudionicima projekta predstavili naš jezik
  • prezentaciju o slavnim Hrvaticama iz područja povijesti, glazbe, sporta, književnosti i znanosti

Slijedi nam ponovni online susret s učenicima iz projekta tijekom kojeg ćemo sudjelovati u Kahoot kvizu i provjeriti što smo naučili jedni o drugima.

 [više]

Državno natjecanje - Informatika

Autor: Mladen Ćurić, 2. 5. 2023. 20:11

Od 18. - 21. travnja 2023. u Vodicama je održano 32. državno Natjecanje iz informatike. I ove godine smo bili među najboljim školama na državnom natjecanju.

Jozo Tadić 6.A osvojio je izvrsno 9. mjesto u kategoriji Algoritmi u programskom jeziku Python. Nijanse su odlučivale o mjestima na postolju koje je Jozi ove godine za dlaku izmaknulo. Motivirani za rad i sljedeća natjecanja vratili smo se u Zagreb.

Jozo nastavlja s daljnjim pripremama za natjecanja jer je plasmanom na državno natjecanje i 6. mjestom na HONI natjecanju zaslužio poziv na 12. Juniorsku hrvatsku informatičku olimpijadu.

Čestitamo Jozi i želimo mu mnogo uspjeha na svim predstojećim natjecanjima!

 [više]

Tjedan sporta i kreativnosti

Autor: Mladen Ćurić, Mato Matošević, 24. 4. 2023. 21:08

 [više]

Obavijest o Državnom natjecanju iz engleskog jezika

Autor: Mladen Ćurić, Nikol Butina, 24. 4. 2023. 16:21

 [više]

VELIKI USPJEH NAŠEG ŠIMUNA

Autor: Mladen Ćurić, Martina Mikulaš, 19. 4. 2023. 09:56

Ovog vikenda se u dvorani STC Zagreb na Zagrebačkom Velesajmu održalo Prvenstvo Hrvatske u stolnom tenisu u kategoriji najmlađih kadeta/kadetkinja. 

Šimun Milošević, učenik 4.a razrednog odjela postigao je iznimne rezultate na ovom Prvenstvu te je osvojio tri vrijedne medalje: srebro u pojedinačnoj konkurenciji, srebro u miješanim parovima i broncu u parovima. 
Šimun  tri godine svakodnevno trenira u Hrvatskom akademskom stolnoteniskom klubu Mladost te se aktivno natječe u više dobnih kategorija.
Osim u sportskim, Šimun je izvrstan  i u matematičkim natjecanjima.
VELIKO BRAVO!❤️
                          Ponosna ekipa 4.a i učiteljica Martina
 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Raspored po turnusima

38. tjedan,

17. do 21. lipnja 2024.

B turnus

4.b, c, e, f popodne

6. i 8. popodne

11.30  3.a, 3.e, 4.a, 4.d  

1.a, 3.b, c, d ujutro

5. i 7. ujutro

 

 
Kalendar
« Lipanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

HONI

2. kolo 2.12.2023.

radionice
info - nastava

 

CMS za škole logo
Osnovna škola Ante Kovačića Zagreb / Kotarnica 17, HR-10090 Zagreb / os-akovacica-zg.skole.hr / skola@os-akovacica-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju