preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ante Kovačića Zagreb

 

Read Your Way to Better English

 

      

 

Read Your Way to Better English školski je projekt koji se provodi koristeći digitalnu knjižnicu Oxford Reading Club s više od 700 naslova e-knjiga. Cilj ovog školskog projekta je potaknuti učenike na čitanje na engleskom jeziku te razviti kod učenika naviku i ljubav prema čitanju.

Namijenjeno je za učenike koji uspješno savladavaju nastavne sadržaje i pokazuju interes za dodatno učenje engleskog jezika. Učenike će se poticati na proširivanje vokabulara, izricanje svojeg mišljenja te motivirati za samostalno upoznavanje s književnim djelima. Ovim projektom svaki učenik unaprjeđuje svoje čitalačke sposobnosti i vještine, razvija svijest o važnosti i utjecaju čitanja te razvija različite vrste pismenosti. Učenik također razvija vještine upotrebe IKT-a tijekom korištenja digitalnog obrazovnog sadržaja.

U slobodno vrijeme učenici će čitati knjige na engleskom jeziku, prilagođene njihovom uzrastu te razini znanja. Nakon samog čitanja i rješavanja zadataka razumijevanja, vokabulara i gramatike učenici će na satovima dodatne nastave engleskog jezika analizirati i interpretirati pročitano kroz kreativan rad.

Učiteljice engleskog jezika koje su uključene u projekt su:

a) Jelena Cvrlje (za učenike 5. razreda)

b) Nikol Butina (za učenike 6. razreda)

c) Maja Dolenec (za učenike 7. razreda)

Veselimo se čitanju knjiga na engleskom jeziku!

                    „Today a reader, tomorrow a leader.” M. Fuller

 

Članovi našeg kluba i ljubitelji čitanja su:

Dragi petaši,

vidimo se 14.12.2023. u 12:20h na satu dodatne nastave iz engleskog jezika. Bit ćemo u staroj knjižnici.

Pozdrav,

Teacher Jelena

 

 

Uvodna prezentacija i upoznavanje s projektom (20.10.2023.)

    

Na uvodnoj radionici i prezentaciji učenici su upoznati s projektom Read Your Way to Better English i Oxford Reading Club web stranicom te digitalnom knjižnicom. Razgovarali smo o knjigama, književnim žanrovima i prednostima čitanja.

Učenicima je objašnjeno kako će pronaći e-knjigu po svom izboru i kako će koristiti različite funkcionalnosti ORC-a poput pronalaženja nepoznatih riječi, spremanja istih u vlastitu listu riječi, korištenje olovke kako bi podcrtao/la zanimljive rečenice, slušanja teksta, rješavanja zadataka za razumijevanje pročitanog teksta ili gramatike, ...

Na kraju su učenici dobili zadatak istražiti koju knjigu bi preporučili u svojoj grupi za prvo čitanje (Oxford Read and Imagine).

Krenimo zajedno u avanturu čitanja!

              

 "I love the way that each book — any book — is its own journey.

  You open it, and off you go…" S. Creech

 

 

Invisible! by Paul Shipton (učenici 7.razreda, 3.11.2023.) 

   

Učenici 7. razreda su odabrali i pročitali knjigu Invisible! (autor Paul Shipton). U knjizi je glavni lik Cooger vrlo pametan, ali je i kriminalac. Mogu li ga Ben i Rosie zaustaviti u krađi Djedovih izuma - i zlatnih poluga u banci? 

Na to pitanje, ali i ostala pitanja su učenici na satu odgovarali kako bi interpretirali i analizirali djelo. Učenici su ispunili i nastavni listić My Book Review gdje su trebali napisati osnovne podatke o knjizi, sažetak radnje, ali i ocijeniti knjigu. Domaća zadaća i kreativan rad je osmišljen u obliku pisanja kraćeg sastavka na istu temu - Invisible! (An Invisibility Story). Jedva čekamo pročitati njihove priče! 

     

 

 

The Game by Paul Shipton (učenici 5. razreda, 16.11.2023.)

    

Učenici 5. razreda su odabrali i pročitali knjigu The Game (Paul Shipton). Glavni lik Ben ne može čekati kako bi isprobao Djedovu kompjutorsku igricu – ali iz igre on više ne može van. Ben je u opasnosti i treba pomoć svoje sestre Rosie. Mi smo jedva dočekali saznati što se dogodilo te smo se našli kako bi popričali o knjizi i interpretirali djelo. Uz nastavni listić My Book Review smo prošli radnju knjige, karakterizaciju likova, ilustrirali naslovnicu knjige te smo ju na kraju i ocijenili. Veselimo se idućoj avanturi uz Bena i Rosie!

 

 

Kutak za Oxford Reading Club! heart

U učionici za engleski jezik se nalazi Oxford Reading Club kutak gdje će biti izloženi radovi učenika nakon svake pročitane knjige. 

      

 

 

Smotra primjera dobre prakse na Oxford University Press konferenciji u Zagrebu (2.12.2023.)

Fotografije su preuzete od organizatora - Oxford University Press i Profil-Klett.

Učiteljice engleskog jezika Jelena Cvrlje i Maja Dolenec sudjelovale su na 20. Oxford University Press konferenciji za učitelje engleskog jezika koja se održala 2.12.2023. u Zagrebu. U sklopu plenarnog predavanja o projektu Read Your Way to Better English teacher Jelena i teacher Maja su opisivale svoj rad s učenicima, podijelile iskustva te pokazale radove naših učenika u Oxford Reading Club-u. Ponosne smo što je naša Škola predstavljena kao uspješan primjer dobre prakse. 

 


Raspored po turnusima

14. tjedan,

4. do 8. prosinca 2023.

B turnus

4.b, c, e, f, 6. i 8. popodne

11.30  3.a, 3.e, 4.a, 4.d  

1.a, 3.b, c, d, 5. i 7. ujutro

 

 

Kalendar
« Prosinac 2023 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

 

HONI

2. kolo 2.12.2023.

radionice
Dan BezVeze u Kovačiću

I ove godine učenici nižih razreda su sudjelovali u projektnom danu DanBezVeze. Nositelj projekta je učiteljica informatike Ana Rašuo.

Učiteljica koje su sudjelovale: Katerina Lalić, Nikolina Tolj, Nika Maslać, Mateja Lukšić, Ana Rašuo

Bilo nam je jako zabavno, jedva čekamo iduću godinu!

Ovdje pogledajte što smo sve radili:

 http://danbezveze.weebly.com/

 

 

info - nastava

 

Google classroom
CMS za škole logo
Osnovna škola Ante Kovačića Zagreb / Kotarnica 17, HR-10090 Zagreb / os-akovacica-zg.skole.hr / skola@os-akovacica-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju