preskoči na sadržaj
vijesti

Riječ ravnatelja

 

Želim Vam srdačnu dobrodošlicu na Internet stranicu Osnovne škole Ante Kovačića.

Škola je dobila ime po poznatom hrvatskom književniku Anti Kovačiću koji je živio i umro u 19. st., autoru najznamenitijeg djela hrvatskog realizma, glasovita romana U registraturi.

O uspjesima i rezultatima tridesetogodišnjeg rada i tradicije naše škole najbolje svjedoče njezini bivši i sadašnji učenici i učitelji, ali i svi oni koji su, na bilo koji način, s njom bili povezani. Naša se škola vodi vizijom da bude  prihvatljiva, atraktivna i zahtjevna, a misiju ostvaruje motom: 

Znanje i dobrota domovini ljepota.

  :: opširnije :: 


objavio: Božidar Nevžala  datum: 3. 2. 2015. 10:19

Oskar znanja

U utorak, 30. lipnja u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici dodijeljeni su Oskari znanja 329 darovitih učenika koji su zauzeli prva mjesta na 32 državna ili međunarodna natjecanja te njihovim mentorima u protekloj školskoj godini. Među nagrađenim učenicima bila je i naša Ana Vajić, učenica 7. a odjela, koja je Oskar znanja primila za osvojeno 1. mjesto na državnome Natjecanju iz hrvatskoga jezika. Nagrade je dobitnicima uručio ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar.

  :: opširnije :: 


objavio: Vesna Čondić  datum: 2. 7. 2015. 20:00

Državno Natjecanje iz hrvatskoga jezika

Učenici naše škole na jubilarnome XX. Natjecanju u poznavanju hrvatskoga jezika i ove su godine ostvarili zavidne rezultate:
ANA VAJIĆ, 7. a – 1. mjesto – DRŽAVNA PRVAKINJA (mentorica Vesna Čondić, prof.)
IVAN TOMIĆ, 7. e – 3. mjesto (mentorica Vesna Čondić, prof.)
JANA JELČIĆ, 8. c – 9. mjesto (mentorica Marina Šarušić, prof.).

  :: opširnije :: 


objavio: Vesna Čondić  datum: 5. 5. 2015. 09:22

Državno Natjecanje iz matematike

 

Patrik Pavić, učenik 5. a razreda, pod vodstvom mentorice prof. Mare Jakovljević osvojio je 2. nagradu na državnom Natjecanju iz matematike odžanom u Trogiru 8. - 10. travnja 2015. Bravo, čestitamo - zaista iznimno vrijedan uspjeh!

  :: opširnije :: 


objavio: Mara Jakovljević  datum: 15. 4. 2015. 11:28

Infokup 2015 - uspjeh naših učenika

Od 16.-19. ožujka održano je  još jedno

državno Natjecanje iz informatike i računalstva

pod nazivom Infokup 2015.

Pod vodstvom mentora Mladena Ćurića naši su učenici ostvarili zavidne rezultate:

Marko Vlaić (7.c)  osvojio je drugo mjesto u kategoriji Razvoj softvera, dok je u kategoriji Algoritmi u programskom jeziku Python osvojio izvrsno sedmo mjesto.

Patrik Pavić (5.a) osvojio je izvrsno treće mjesto u kategoriji Algoritmi u programskom jeziku Python, kao jedan od najmlađih natjecatelja na natjecanju.

  :: opširnije :: 


objavio: Mladen Ćurić  datum: 20. 3. 2015. 09:04

ZELENI ZAGREB

Na natječaju Turističke zajednice grada Zagreba Volim Hrvatsku (tema ZELENI ZAGREB) Dominik Tomić, 8. c, donio je školi 2. nagradu i 3000 kn za unaprjeđenje rada Literarne družine (mentorica Ivanka Brađašević)!

Prošle godine, na istom natječaju, Dominik nam je „priskrbio“ 1. nagradu – to je 6. uzastopna godina kako TZGZ nagrađuje Literarnu družinu naše škole! 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka Brađašević  datum: 16. 6. 2015. 09:27

LiDraNo 2015.

Klara Rihter, učenica 8.a, predstavljala je našu školu na državnoj Smotri LiDraNo 2015. koja se održala u Šibeniku. Nastupila je u kategoriji pojedinačnih dramsko-scenskih izraza s monodramom ,,Barbie''  Melite Rundek i svojim glumačkim umijećem oduševila članove državnoga povjerenstva, a publika ju je nagradila pljeskom. Glumica Barbara Rocco je, nakon Klarinog nastupa, rekla:,,Vjerovala sam ti svaku riječ.''  Klara se zajedno sa svojom mentoricom, prof. Marcelom Kučeković, vratila u Zagreb zadovoljna i sretna.

  :: opširnije :: 


objavio: Marcela Kučeković  datum: 27. 3. 2015. 10:52

Poljubi grumen zavičajne zemlje i prošapći „hvala“

Na natjecanju Poljubi grumen zavičajne zemlje i prošapći „hvala“ (17. dani Side Košutić), održanom u Radoboju, 1. nagradu osvojili su učenici naše škole Barbara Dujmović, 3.b (mentorica Jovanka Lovrić) i Dominik Tomić, 8.c (mentorica Ivanka Brađašević).

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka Brađašević  datum: 16. 6. 2015. 09:24

DAN ŠKOLE

U srijedu 3. lipnja obilježili smo Dan škole i završetak ovogodišnje humanitarne akcije koja je za cilj imala prikupljanje sredstava kako bi se osnovao tamburaški orkestar naše škole. Prikupljanje sredstava je počelo Velikim proljetnim čišćenjem, prodajnom akcijom održanom 16. i 17. svibnja. Akcija je i ove godine uspješno provedena uz svesrdnu pomoć volontera; roditelja, učitelja i učenika. Akciju je humanitarnim nastupom podržao i sastav Mejaši koji je bio zaslužan za dobar ugođaj i zabavu. Ovim putem se zahvaljujemo svim sudionicima akcije, a posebno g. Jeliću, ocu našega bivšega učenika Brune Jelića, na nesebičnoj donaciji. Na kraju dvodnevnoga Velikog proljetnog čišćenja prikupilo se 12600 kn.

  :: opširnije :: 


objavio: Marcela Kučeković  datum: 12. 6. 2015. 08:40

TRČIMO ZA DIJETE 31 – TVOJIH 5 ZA NJIHOV SVIJET

U nedjelju 31. svibnja 2015. u Maksimiru volonteri hrvatskoga ogranka Marijinih obroka organizirali su humanitarnu utrku na 5 km „Trčimo za dijete 31“ kako bi proslavili 1 035 637 djece koju hrane u 12 zemalja na 4 kontinenta. Kako je naša Škola prošle godine uspjela skupiti novac za izgradnju kuhinje u Malaviju, pozvani smo da se predstavimo u zabavnom dijelu programa. Školu su predstavili Petra Rako i Matija Lojen čitajući tekst Barbare Tomić, Kako vratiti gladnoj djeci osmijeh na lice i pjesmu  Tihane Gutenkunst-Bikić, Nada u kapi rose, a Nina Nekoksa na flauti je odsvirala Etidu.

  :: opširnije :: 


objavio: Marcela Kučeković  datum: 3. 6. 2015. 08:30

Daroviti sportaš

Skypala Otto, učenik 8.d, član je sportske udruge Veslački klub "Trešnjevka" Zagreb. Ostvario je izvrstan rezultat: 1. MJESTO NA NACIONALNOM KADETSKOM PRVENSTVU 2014. Daroviti sportaš.

  :: opširnije :: 


objavio: Vesnica Bošnjak  datum: 2. 6. 2015. 11:27

"Najbolji rukopis Hrvatske"

Ove godine se po prvi put organizirao natječaj za "Najbolji rukopis Hrvatske"

Učenica Bruna Paleček (1.a razred) sa svojom učiteljicom Gordanom Dimić sudjelovala je na natjecanju, te osvojila odlično 2. mjesto u kategoriji prvih razreda.

  :: opširnije :: 


objavio: Gordana Dimić  datum: 1. 6. 2015. 08:45

Mlada gitaristica

Lena Galov, gitaristica i učenica 4.a razreda naše škole, osvojila je 2. nagradu na državnom Natjecanju u Dubrovniku!

Na Zagreb guitar festivalu 2015. u 1. kategoriji osvojila je 1. mjesto i zlatnu medalju.

Dva velika uspjeha u ovoj godini!

Čestitamo, samo tako nastavi.

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Mikulaš  datum: 25. 5. 2015. 22:07

Zahvala na donaciji

Učenici i učitelji OŠ Ante Kovačića od srca se zahvaljuju JANAF-u d.d. iz Zagreba na donaciji 5 kompjutora koji će nam nastavu učiniti još kvalitetnijom i zabavnijom. 

  :: opširnije :: 


objavio: Mladen Ćurić  datum: 7. 5. 2015. 09:45

Proljetna rasprodaja - dodatak

Učenici 4.a razreda doprinijeli su proljetnoj rasprodaji time što su zajedno sa svojom učiteljicom Martinom Mikulaš izradili vlastiti plakat rasprodaje.

  :: opširnije :: 


objavio: Mladen Ćurić  datum: 4. 5. 2015. 09:43

Proljetna rasprodaja

Posebno napominjemo da će se stvari za rasprodaju prikupljati od 20.4. do 15.5. u prostorijama škole!

  :: opširnije :: 


objavio: Marko Sladoljev  datum: 4. 5. 2015. 09:19

JOŠ JEDAN USPJEH NAŠIH UČENIKA

Ivan Tomić, učenik 7. e odjela naše škole, ove je školske godine kao polaznik Osnovne glazbene škole Rudolfa Matza sudjelovao na Natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa i na najvišoj državnoj razini u kategoriji solfeggija osvojio prvu nagradu.

  :: opširnije :: 


objavio: Marko Sladoljev  datum: 15. 4. 2015. 11:12

Sportski uspjeh naše učenice

Tiana Jakovljević, učenica 4.c razreda, osvojila je 2. mjesto (srebrnu medalju) na klupskom natjecanju atletskog kluba Mladost u disciplini Trčanje na 60 metara. U istoj disciplini na natjecanju  održanom 9. ožujka 2014. u Boćarskom domu osvojila je 3. mjesto. Čestitamo!

  :: opširnije :: 


objavio: Ruža Radišić  datum: 12. 4. 2015. 21:07

Sretan Uskrs!

 
Sretan Uskrs žele vam 
 
                       učenici, učitelji i svi djelatnici
 
                                   OŠ Ante Kovačića!
  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka Brađašević  datum: 26. 3. 2015. 15:07

Izložba povodom Uskrsa

Isuse, za nas si se žrtvovao! Sada Ti se u zahvalnosti molimo jer smo spoznali da ne smijemo biti sebični, već da trebamo živjeti jedni za druge. Molim Te, Isuse, da ovogodišnjeg Uskrsa ne pridajemo toliko važnosti pisanicama i uskrsnom zecu, nego da razmišljamo o Tvojoj žrtvi koja je promijenila povijest čovječanstva! Htio bih da se ne zamaramo sporednim stvarima, već da u duhu vjere proslavimo najveći kršćanski blagdan slaveći Tebe! 
 
Hvala Ti!
 
Dominik Jelić, 8.c
  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka Brađašević  datum: 26. 3. 2015. 15:02

USPJEHOM DOKAZALI ZNANJE I NADARENOST

Nakon izvrsnih rezultata na županijskome Natjecanju iz hrvatskoga jezika, koje je 4. ožujka održano u OŠ Petra Preradovića, a na kojemu su sudjelovali učenici Ivan Tomić, Ana Vajić, Dora Kraljević, Lucija Lozančić i Helena Brlečić u kategoriji 7. razreda i Jana Jelčić u kategoriji 8. razreda, Državno povjerenstvo na temelju postignutih rezultata iz cijele države pozvalo je čak troje naših učenika na najvišu državnu razinu natjecanja: Ivana Tomića, Anu Vajić i Janu Jelčić.

Uz zavidan uspjeh mladih jezičara ime naše škole predstavljat će i učenica 8. razreda Klara Rihtar koja je, zahvaljujući izvrsnom scenskom nastupu na općinskoj i županijskoj smotri, pozvana tkđ. na državnu Smotru LiDraNO 2015. s monodramom „Barbie“ Melite Rundek. Smotra će se održati u Šibeniku od 23. do 25. ožujka. 

Čestitamo im i želimo mnogo uspjeha na državnom!

  :: opširnije :: 


objavio: Vesna Čondić  datum: 13. 3. 2015. 14:37

Vrhunska sportašica Hrvatske

Borna Mohač, učenica 7.c odjela naše škole,  napravila je pravu senzaciju osvojivši prvo mjesto na Dvoranskom seniorskom prvenstvu Hrvatske u parovima  koje se igralo na terenima Nacionalnog teniskog centra u Zagrebu od 25. do 28. siječnja 2015.g.. Naime, Borna je tek dva dana ranije navršila 14 godina. Svakodnevni naporni treninzi uz redovito izvršavanje školskih obveza donijeli su Borni status vrhunskog sportaša Hrvatske. Čestitamo, samo tako nastavi.

  :: opširnije :: 


objavio: Jadranka Salopek  datum: 12. 3. 2015. 19:29

Natjecanje mladih glazbenika

U listopadu 2014. godine na 2. međunarodnom klavirskom natjecanju "Aci Bertoncelj" u Velenju u Sloveniji, Luka Vianello osvojio je brončanu plaketu u kategoriji JUNIOR za natjecanje do 11 godina starosti.

U veljači 2015. godine na natjecanju mladih glazbenika "Sonus op.1" u Križevcima, Luka Vianello osvojio je 1. nagradu s osvojenih visokih 92.67 bodova u kategoriji prvih i drugih razreda osnovne glazbene škole.

  :: opširnije :: 


objavio: Ruža Radišić  datum: 12. 3. 2015. 09:15

21. Pokal Roka Petroviča

 

 

 

Učenik OŠ Ante Kovačića Otto Orešić (5.c) osvojio je 21. Pokal Roka Petroviča u Kranjskoj gori  9. 2. 2015. god. 

 

Ova međunarodna utrka za cicibanke i cicibane za Hrvatsko skijanje je veliki uspjeh jer je 21. Pokal u ženskoj i muškoj konkurenciji otišao u Hrvatsku.

  :: opširnije :: 


objavio: Stojanka Licul  datum: 4. 3. 2015. 13:29

Kurikulum

 

Školski kurikulum

OŠ Ante Kovačića

2014./2015.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Jozo Hrga  datum: 17. 9. 2014. 13:21

HVALA VAM!

"Hvala vam!", radosno klikču djeca ispred novosagrađene školske kuhinje u OŠ Mkavu u Malaviju. Gradnju kuhinje sponzorirala je OŠ Ante Kovačić iz Zagreba koja je cijelu prošlu školsku godinu kroz različite aktivnosti prikupljala novac kako bi ostvarila ovaj cilj.

  :: opširnije :: 


objavio: Marko Sladoljev  datum: 30. 7. 2014. 15:38

Školski list

Povodom 30. obljetnice postojanja i djelovanja OŠ Ante Kovačića objavili smo u elektronskom obliku prigodni broj školskog lista Španček.

  :: opširnije :: 


objavio: Mladen Ćurić  datum: 5. 6. 2014. 08:00
» Arhiva naših vijesti    
 


info - nastava

15. tjedan  (17.12. do 20.12.)

RASPORED B

ČETVRTI, ŠESTI I OSMI RAZREDI POPODNE

 2.E, TREĆI,, PETI I SEDMI RAZREDI UJUTRO

1.E, 2.F I 3.E MEĐUSMJENA

 


HONI

3. kolo subota 15.12.2018.


Kovačić MINIS


Volonteri u medijima

Emisiju Radio Sljemena u kojoj su gostovali naši volonteri možete poslušati na sljedećoj poveznici.


 

OŠ ANTE KOVAČIĆA

KOTARNICA 17

10090 ZAGREB

skola@os-akovacica-zg.skole.hr  


Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Brojač posjeta
Ispis statistike od 1. 1. 2018.

Ukupno: 106713
Ovaj tjedan: 265
Danas: 265

Korisni linkovi
e-Dnevnik

Razno

Škola

preskoči na navigaciju