preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ante Kovačića Zagreb

Psiholog online

TEKSTOVI ŠKOLSKE PSIHOLOGINJE

Poštovani roditelji, dragi učenici, 

na dnu ove stranice možete pronaći razne tekstove koji bi vam mogli biti korisni u procesu odrastanja, školovanja i odgoja. Kraće obavijesti koje bi vam mogle biti zanimljive bit će postavljene na početnoj stranici ovoga kutka. Ukoliko smatrate da je neku temu važno obraditi, slobodno se javite na mail školske psihologinje.

________________________

RADIONICA ZA ADOLESCENTE

21. 11. 2023. u našoj školi održana je radionica za roditelje adolescenata. Voditeljice radionice Maša Milas Patrk, mag.psych. i Sara Kurtović, mag.paed.soc (Udruga Igra) upoznale su roditelje naših šestaša s razvojnim obilježjima adolescencije. Također, kroz spoj predavanja i iskustvenih vježbi voditeljice su roditelje educirale kako njegovati kvalitetan odnos s adolescentom, kako bolje razumjeti adolescenta i kako adolescentu postaviti granice. Povratne informacije roditelja bile su pozitivne uz želju da se organizira još radionica i predavanja ovakvog tipa. Na dnu ove stranice možete pronaći isječke prezentacije koju su nam ustupile voditeljice iz Udruge Igra.

________________________

WEB PORTAL - MENTALNO ZDRAVLJE GRADA ZAGREBA

Draga djeco, dragi roditelji, 

grad Zagreb pokrenuo je novi web portal pod nazivom Mentalno zdravlje grada Zagreba (https://mentalnozdravlje.zagreb.hr/). Ideja portala je da služi kao mjesto okupljanja svih ideja i projekata i mjesto informiranja građana o mentalnom zdravlju. Na portalu su objedinjene stručne informacije koje će svim skupinama građana osigurati jednaku dostupnost službi za mentalno zdravlje i njihovih programa. Možete pronaći informacije koje će biti od koristi bilo da se radi po poteškoćama mentalnog zdravlja i svakodnevnog funkcioniranja ili želji za aktivnijim radom na vlastitom mentalnom zdravlju i vještinama. Mentalno zdravlje važno je kao i fizičko te je nužno brinuti se o njemu. Ne ustručavajte se tražiti pomoć kada ju trebate jer traženje pomoći je preuzimanje odgovornosti koje stvara otporne pojedince dobre mentalne higijene.

________________________

PITANJE: MOŽEMO LI RAZGOVARATI S PSIHOLOGINJOM, A DA RODITELJI, PRIJATELJI ILI RAZREDNIK / RAZREDNICA NE SAZNAJU?

Psiholozi su dužni poštovati Kodeks etike psihološke djelatnosti koji, između ostaloga, propisuje i povjerljivost podataka koje netko iznese u procesu savjetovanja ili psihoterapijskog tretmana. Što to točno znači? Ukratko, možeš imati potpuno povjerenje u psihologa. On informacije koje izneseš u povjerenju neće prenositi drugima. U nekim situacijama će te psiholog savjetovati da sam / sama drugima nešto kažeš, a ti možeš odabrati hoćeš li to napraviti. ALI, ukoliko psiholog procijeni da se radi o nečemu što je za tebe opasno, da trebaš drugu vrstu pomoći ili se nalaziš u bilo kojoj situaciji za koju tvoji roditelji moraju znati - psiholog će te upoznati s time da je dužan to prenijeti tvojim roditeljima. Tvoji prijatelji ne moraju znati da si bio / bila na razgovoru ili redovito na njih dolaziš. Međutim, potičem da o tome razgovaraš sa svojim prijateljima jer tako ćemo razbiti stigmu da je ići psihologu nešto loše. Jednaka stvar vrijedi za tvoga razrednika ili tvoju razrednicu. Potičem sve učenike da se bez straha obrate ako imaju potrebu; važno je da kažete nekome što vas muči, a onda ćemo zajedno doći do toga s kim ćeš još to podijeliti. enlightened

 


Raspored po turnusima

38. tjedan,

17. do 21. lipnja 2024.

B turnus

4.b, c, e, f popodne

6. i 8. popodne

11.30  3.a, 3.e, 4.a, 4.d  

1.a, 3.b, c, d ujutro

5. i 7. ujutro

 

 
Kalendar
« Lipanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

HONI

2. kolo 2.12.2023.

radionice
info - nastava

 

CMS za škole logo
Osnovna škola Ante Kovačića Zagreb / Kotarnica 17, HR-10090 Zagreb / os-akovacica-zg.skole.hr / skola@os-akovacica-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju