Zanimljivi dani
Autor: Martina Mikulaš, 27. 10. 2022.
Dane zahvalnosti za plodove zemlje i Dan jabuka smo obilježili drugačije nego inače. Umijesili smo tijesto i od manjih dijelova tijesta koja smo izdvojili, krenuli smo peći lepinjice ili "poderane gaće" kako to neki nazivaju. Malo je bilo straha kako ćemo se snaći oko vrućeg ulja no strah je ubrzo nestao. Lepinjice su bile prefine i brzo su pojedene. Miris iz naše učionice širio se školom pa smo dobili i neočekivane goste koji su kušali naš specijalitet. Za Dan jabuka svaki je učenik donio jednu jabuku. Ogulili smo ih (pomalo nespretno), narezali, posložili u zdjelu i uz malo vode, šećera i cimeta, skuhali smo kompot. Bio je preukusan, pojeo se u nekoliko minuta. Volimo obilježavati posebne dane, a još kad su vezani uz hranu - tim bolje!
« Studeni 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |