preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ante Kovačića Zagreb

 > Razredni kutak  > 2. razredi  > 2.A
2.A

ZOO U GOSTIMA - Tko je gladan?

Autor: Martina Mikulaš, 29. 3. 2021. 19:31

ZOO u gostima je  virtualni posjet edukatora Zoološkog vrta grada Zagreba učenicima iz cijele Hrvatske kojima zbog epidemije koronavirusa nije moguć posjet Zoološkom vrtu.

Naša edukacija se zvala Tko je gladan?

Edukatori Zoološkog vrta su putem Zoom-a ušli u učionicu 2.a, upoznali su nas s prehrambenim potrebama nekih životinjskih vrsta, podsjetili su nas kako razvijati pravilan stav prema vlastitoj prehrani i okolišu te su kod učenika pobudili  interes za zanimanja vezana uz životinje.

Glavna zvijezda edukacije  bila je mliječna zmija koja nas je posebno dojmila i koja nas je potaknula da se aktivno uključimo s mnogim zanimljivim pitanjima.

Veselimo se novim edukacijama Zoološkog vrta, nadamo se što prije i uživo!

 
 [više]

VELIKO SRCE ZA UČENIKE OŠ JABUKOVAC

Autor: Martina Mikulaš, 12. 3. 2021. 23:07

Učenici 2.a, njihovi roditelji i učiteljica Martina povezali su se s petim razredom OŠ Jabukovac blizu Petrinje i njihovom učiteljicom Manuelom Grabar. Pripremili smo ima pakete sa školskim priborom, maskicama za lice, slatkišima...te smo ih odnijeli u njihovu školu. Suradnja se nastavlja, pozvali smo ih u Zagreb čim nam to epidemiološke mjere dopuste. Srce nam je veliko kao kuća jer smo usrećili one koji su najvažniji.

 [više]

KNJIŽEVNI SUSRET SA ŽELJKOM HORVAT-VUKELJA

Autor: Martina Mikulaš, 3. 3. 2021. 22:52

Učenici 2.a razreda su u svoj razred putem Zoom-a ugostili našu poznatu književnicu Željku Horvat-Vukelju. Na vrlo šaljiv način, ispričala nam je priču, otkrila  tajnu je li bila hrabrica dok je bila malena, gdje nalazi ideje za priče i puno drugih stvari. Uživali smo u svakom trenutku. Potrudili smo se i sami krenuli u smišljanje vlastitih slikopriča.

 [više]

eTwinning projekt ČAROLIJA BOŽIĆA NA STARI I NOVI NAČIN

Autor: Martina Mikulaš, 7. 1. 2021. 21:59

Adventsko vrijeme provodili smo uz različite aktivnosti vezane uz eTwinning projekt Čarolija Božića na stari i novi način. Zaista smo uživali u čaroliji ovog posebnog razdoblja u godini kroz likovne i  glazbene aktivnosti, kroz radost darivanja, kroz razredno  zajedništvo. Svaki trenutak je bio poseban i drugačiji.

ČAROLIJA BOŽIĆA NA STARI I NOVI NAČIN 

 [više]

eTwinning projekt IZ KRVI I BOLA NIKLO JE CVIJEĆE - HRVATSKA MOJA ZAHVALNA I PONOSNA

Autor: Martina Mikulaš, 30. 11. 2020. 20:38

Kroz niz aktivnosti, učenici 2.a razreda upoznali su se s događajima iz Domovinskog rata s naglaskom na Vukovar i Škabrnju, a kroz njih na cijelu našu domovinu. 


VUKOVAR

 [više]

eTwinning projekt Dan jabuka 2020.

Autor: Martina Mikulaš, 11. 11. 2020. 20:05

Učenici 2.a razreda već drugu godinu tijekom listopada sudjeluju u eTwinning projektu Dan  jabuka 2020. Kroz različite aktivnosti naučili su puno od ovom jedinstvenom voću, poigrali su se, crtali, slikali, izvodili igrokaze, stvarali riječi...imali su videokonferenciju s projektnim partnerima. Bilo je jako zanimljivo i uzbudljivo.

DAN JABUKA 2020.

 
 [više]

MEĐUNARODNI DAN ZAŠTITE ŽIVOTINJA

Autor: Martina Mikulaš, 7. 10. 2020. 23:21

Međunarodni dan zaštite životinja obilježili smo uz našu staru prijateljicu, kujicu Bafi. Naučili smo kako se ponašati i brinuti o životinjama, kako mi možemo zaštititi životinje...Ovo je treća godina da Bafi ulazi u naš razred. Učenici 2. razreda se nadaju da će Bafi još koji put ove godine uči u našu učionicu.

 [više]

 Kalendar
« Lipanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Raspored po turnusima

radionice

PRIJAVE – radionica JA sam Budućnost – Dan BezVeze

Dan BezVeze u Kovačiću

I ove godine učenici nižih razreda su sudjelovali u projektnom danu DanBezVeze. Nositelj projekta je učiteljica informatike Ana Rašuo.

Učiteljica koje su sudjelovale: Katerina Lalić, Nikolina Tolj, Nika Maslać, Mateja Lukšić, Ana Rašuo

Bilo nam je jako zabavno, jedva čekamo iduću godinu!

Ovdje pogledajte što smo sve radili:

 http://danbezveze.weebly.com/

 

 

 

HONI

5. kolo 5.3.2022.

 
info - nastava

 

Google classroom

OŠ Ante Kovačića koristi Google učionicu

Aktivacija

https://classroom.google.com/

UPUTE ZA KORIŠTENJE

Tableti i Classroom

Priloženi dokumenti:
Provedbeni plan.doc

CMS za škole logo
Osnovna škola Ante Kovačića Zagreb / Kotarnica 17, HR-10090 Zagreb / os-akovacica-zg.skole.hr / skola@os-akovacica-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju